#LILLEBORG, Ivan Bjørndals gate 24
6 400 000,-
Svært attraktiv 3-R selveier l Bygg fra 2002 l Idyllisk beliggenhet l God standard l Garasjeplass l Må oppleves!
 • Prisantydning: 6 400 000,-
 • Omkostninger: 166 519,-
 • Totalpris: 6 566 519,-
 • Ligningsverdi: 1 386 446,-
 • Fellesutgifter: 2937,-

Beregnet totalkostnad:
6 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 157 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 166 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 566 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 71 m²
 • Bruksareal: 71 m²
 • Bruttoareal: 78 m²
 • Etasje: 1
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2002
 • Gårdsnummer: 224
 • Bruksnummer: 377
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 193752429
 • Sist endret: 20.10.20 12:56
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 2%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 60%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 76%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

66-20-0149

Adresse og matrikkel

Ivan Bjørndals gate 24, 0472, Oslo, Gnr. 224 bnr. 377 snr. 17 orgnr. 984459920 i Oslo kommune

Eier

Jan Ivar Carlsen Solås Turid C M Carlsen Solås

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

71 / 71 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2002

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgers strømforbruk har vært ca. 8.500 kr. i året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Beskrivelse

Velkommen til Lilleborg og denne nydelige og gjennomgående 3-roms selveierleiligheten.

Leiligheten oppleves svært innbydende med gjennomgående god standard og moderne farge- og materialvalg. Beliggenheten til leiligheten må trekkes frem; her befinner du deg tett inntil Akerselva omgitt av naturskjønne omgivelser, godt skjermet for sjenerende innsyn og med et grønt og frodig utsyn. Leiligheten ble i 2016 oppgradert med nyslipt gulv, nytt kjøkken og overflater malt i tidsriktige fargetoner.

Leiligheten har i tillegg en funksjonell og god planløsning, en nydelig balkong på 8,6 kvm og fantastiske solforhold med sol fra ca. kl. 10 til kl. 21 sommerstid.

Innhold

Leiligheten inneholder: entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, 2 soverom, walk-in-closet og baderom.

Leiligheten disponerer i tillegg én bod i underetasje på ca. 5,5 kvm.

Beliggenhet

Meget idyllisk beliggende på Lilleborg med Akerselva som nærmeste nabo. Skjermet og rolig område som fremstår som en oase i en urban bydel. Behagelig atmosfære i et område med nyere bygningsmasse og rehabiliterte fabrikkbygninger i teglstein.

Hyggelige og pent tilrettelagte fellesarealer på Lilleborg-området med belysning, gangveier, sittegrupper og lekeområder. Fellesarealer blir forvaltet av sameiet "Det Lille Grønne"(DLG). Inne på området Lilleborg finner du i dag restauranter som Villa Paradiso, i tillegg til kulturelle innslag på Det Andre Teateret. Hyggelige markedsdager på Lilleborg Torg hver første lørdag i måneden.

Historie:
Lilleborg ved Akerselva ble fra 1897 mer kjent som såpe enn som et sted i Oslo. Industriområdet ved Akerselva, mellom det største fallet ved Bjølsen valsemølle og de gamle anleggene ved Bentze Brug, hadde rommet variert virksomhet siden 1700-tallet. Såpefabrikasjon hadde pågått i en fabrikk siden 1842. I 1997 ble produksjonen i Oslo avviklet, og fabrikkområdet ved Akerselva utviklet til boligområde med rundt 400 leiligheter, naturlig nok under navnet Lilleborg. Lilleborg ble fra første dag et ettertraktet område som mange trakk mot, og er nå et veletablert boligområde som gir det lille ekstra til beboerne og ligger som en tilbaketrukket grønn lunge ved Akerselva` idylliske løp.

Området:
Særdeles godt kollektivtilbud i nærområdet: Trikk (11, 12 og 13), diverse bussforbindelser (bl.a. 20, 30, 37 (går hele døgnet), 54). Flybussen stopper både på Arkitekt Rivertz Plass, Vøyenbrua og Vogts gate, så det er gangavstand til flere stopp. T-banestasjoner på Storo, Nydalen og Sinsen med linje 4 og 5. Med Lilleborg som utgangspunkt så kommer man seg meget enkelt rundt om, både nord, syd, vest og øst med kollektiv transport. Med bil har man enkel adkomst til både ring 2 og 3.

Området langs Akerselva er og har vært i sterk positiv utvikling. Her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord med sine mange turmuligheter, sommer som vinter. En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. Med Sandaker/Bjølsen/Sagene/Torshov som utgangspunkt har en alt innen rekkevidde, om det er marka, parkanlegg, handlegater, særegne butikker, restaurantbesøk, trenings- eller kulturtilbud som frister, her er mulighetene mange.

Restauranter som Mat og Mer, Hvaskjer, Bamboo (Asiatisk), Helt rått og Bjølsen Sushi (Sushi/Asiatisk), Sagene Lunsjbar, Grisen, Trikkestallen, samt pølsemakeren Strøm Larsen og fiskebutikken Laksen fortjener å trekkes frem. Det samme gjør Kulturslottet Soria Moria på Torshov, Vøienvolden Gård og Sagene Samfunnshus med ukentlige teaterforestillinger for barn. På Sagene Samfunnshus er også Oslo Yoga, en av landets største yogaskoler.

Nydalen og Storo ligger begge 15 minutters gange fra leiligheten. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Spesielt verdt å nevne er populære Åpent Bakeri, samt Nydalen Bryggeri og Spiseri. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc.

I umiddelbar nærhet ligger flere dagligvarebutikker bl.a. Coop Mega, Rema 1000 og Kiwi.

I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.

Av treningstilbud finner du bl.a. FitnessXpres, SATS Elixia og Oslo Yoga på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.

Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høgskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierhøgskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten. Nærhet til Ullevål sykehus.

Det er mange barnehager og skoler i nærheten som Maridalsveien barnehage, Åsenhagen barnehage og Åsenhagen åpen barnehage, Thor Olsens barnehage, Nordpolen FUS barnehage og Morgohjertas barnehage.

Av skoler finner du Sagene skole som Ivan Bjørndals gate sogner til, samt Nordpolen skole (1-10) og Lilleborg skole (1-7).

Der den tomme Lagerbygningen stod på Lilleborg  er det vedtatt å bygge skole og friluftsarealer. Se link fra bystyret for mer info; https://www.vartoslo.no/lilleborgtomta-pa-sagene-fra-sapekokeri-til-skole-og-friluftsidyll/?fbclid=IwAR1ALISfiB-Gbx9Aa4YjiCJtNV8olmr69H2NLT5hPQqfv7I-qGKYUJrbAcM

Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet!

Lilleborg er kjent for godt naboskap og engasjement. Her er det godt oppmøte på dugnad og sosiale arrangementer.

Entré

Svært innbydende og hyggelig entré. Her finner du en romslig skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter av sko og yttertøy. Enkel trappefri adkomst via felles trappegang til leiligheten. Veggene er malt i en lys fargetone og gulvet er belagt med praktiske fliser med varme. Leiligheten har Swedoor entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35 dB med kikkehull.

Stue

Leiligheten har en stor og lys stue med gode møbleringsmuligheter og god plass til en romslig sofagruppe, TV-seksjon og øvrig ønsket møblement. Stuens vegger er malt i en lys og behagelig fargetone og gulvet er belagt med en pen eikeparkett (slipt i 2016). Rommet har også god plass til en spisegruppe i perfekt tilknytning til stue- og kjøkkendel. Stuen og leiligheten i sin helhet får inn godt med naturlig lys fra store vindusflater. Leilighetens unike og skjermede beliggenhet kommer virkelig frem i stuen. Her har du et grønt og frodig utsyn ut mot Akerelva, ingen gjenboere og derav ingen sjenerende innsyn. Her får du virkelig følelsen av å være omringet av grønne og naturskjønne omgivelser.

Kjøkken

Åpen og flott kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkenet er fra Ikea og nytt i 2016. Innredningen fremstår funksjonell og moderne og inneholder glatte fronter og benkeplate i kvartskompositt med nedfelte stikkontakter. Videre innholder kjøkkenet underlimt oppvaskkum i rustfritt stål, ett-greps armatur og malt og flislagt flate over benkeplate. Integrerte hvitevarer som kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp medfølger handelen. Lekkasjestopper montert under kjøkkenbenk. God og naturlig plass til spisegruppe med langbord, perfekt plassert mellom stue- og kjøkkendel.

Bad

Leiligheten har et lyst og pent baderom fra byggeår 2002. Badet ble blant annet modernisert med nye fliser i 2011 og inneholder lysbeige fliser på gulv og vegger og nedsenket himling med downlights. God oppbevaringsplass i baderomsinnredning med lyse fronter og laminert benkeplate med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Baderommet er også utstyrt med badekar med glassvegg (nytt i 2015), armatur tilkoblet hånddusj og regndusj (nytt i 2015) samt veggmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin i praktisk nisje. Mekanisk avtrekksventil i himling og varmekabler i gulv. Badet fremstår delikat og holder en god standard.

Balkong

Fra stuen har du utgang til boligens herlige sydvestvendte balkong på ca. 8,6 kvm. Her har du god plass til utemøblement, planter og øvrig ønsket innredning. Solen kan du enkelt nyte fra ca. kl. 10 til ca. kl. 21 sommerstid. Beliggenheten til balkongen er helt unik. Akerselva som nærmeste nabo, ingen direkte gjenboere eller sjenerede trafikk og støy samt optimale solforhold med sol fra tidlig til sent gjør dette til den ideelle uteplass. Balkongdekke ble nylig slipt ned og beiset og holder en god standard.

Soverom

Romslig og hyggelig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og rikelig med oppbevaringsplass i rommets egne walk-in-closet. Rommet er malt i en trendy fargetone som gir en behagelig og lun følelse, og gulvet er belagt med en pen slipt eieparkett. Rommets store vindusflate sørger for rikelig med naturlig lys. Soverommet vender ut mot sameiets rolige gårdsrom.

Soverom 2

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom. Samme gode og moderne standard som resten av leiligheten med slipt eikeparkett på gulv og glatte malte overflater. Også dette rommet vender ut mot et av Lilleborgs rolige gårdsrom uten biltrafikk. Soverommet passer perfekt som barnerom, gjesterom, kontor eller en kombinasjon da du har plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger.

Felleskostnader

kr. 2.937,- pr. mnd. Herav: garasje, kabel-tv fra Canal Digital med bredbåndsmulighet, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Herav:
DGL Felleskostnader: kr. 700,-
Garasje: kr. 100,-
Felleskostnader Sameiet B1: kr. 2.137,-

Etasje

1. etasje

Tomt

Areal: 920 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Med leiligheten følger en garasjeplass (nr. 387) i felles oppvarmet garasjeanlegg.

Mulighet for gjesteparkering på gateplan og i garasjeanlegg. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 386 446 pr. 18.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 991 205 pr. 18.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Eiendomsskatten faktureres kvartalsvis direkte til eier av leiligheten og utgjør kr. 249,- for 2020.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt 2 underetasjer. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein samt felter med panel og fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/ membran (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår. Swedoor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkhull. Balkongdør og vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass. Leiligheten har egen varmtvannsbereder. Oppvarmet med elektrisitet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2003 på oppføring av boligblokk. Det foreligger også ferdigattest fra 2010 på endring bærekonstruksjoner/fasadeendring. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 78 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt med styrets forhåndssamtykke. Samtykke kan bare nektes når det foreligger saklig grunn for det. Se også vedlagte vedtekter og husordensregler for utfyllende informasjon.

Bruksretten til garasjeplassen kan leies ut, men kun til øvrige seksjons- og næringseiere. Se også vedlagte vedtekter for sameiet Det Lille Grønne for utfyllende informasjon.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sandakerveien 52 - Oppføring av boligblokk
Saksnummer: 201905800 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Sandakerveien 56 - Bruksendring av Administrasjonsbygget til boliger - Bygning C
Saksnummer: 201809703 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Sandakerveien 56 - Oppføring av boligblokk - Blokk A2
Saksnummer: 202003204 - Byggesak
Status: Mottatt søknad

Sandakerveien 56 - Oppføring av boligbygg B
Saksnummer: 201812895 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Treschows gate 16 - Riving av bygg
Saksnummer: 202006528 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Treschows gate 16 - Riving av bebyggelse
Saksnummer: 202000671 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Sandakerveien 58 B og C - Omregulere fra bevaring av bolig til bolig/forretning/offentlig eller privat tjenesteyting
Saksnummer: 201414656
Offentlig ettersyn: Detaljregulering med konsekvensutredning
Høringsfrist: 29.06.2020

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Lilleborg B1 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 984 459 920, og består av 56 boligseksjoner og 1 næringsseksjon. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS fra 01.01.2020. Brækhus Eiendom AS var sameiet forretningsfører frem til 2020.

* Rudolfsens vaktmestertjeneste AS leverer vaktmestertjenester
* Bjerkan Renhold AS leverer renholdstjenester
* Telenor (Canal Digital) er sameiet leverandør av kabel-TV/bredbånd
* Det er også innlagt fiber i leiligheten og mulighet for bestilling av abonnement både fra Homenet og Lynet

Sameiet Lilleborg Det Lille Grønne (DLG):
Fellesskapet av seksjonseiere eier 52/425-deler av Sameiet Det Lille Grønne. Seksjonseierne i Sameiet Det Lille Grønne har tinglyst rett til adkomst til garasjeanlegg. DLG er et sameiet for alle boligblokkene på Lilleborg og dekker området fra broen ved Treschowsgate til Jerusalem broen rett ovenfor Ivan Bjørndals gate 5 og 7 og har ansvaret for vedlikehold og beplantning av grøntområdene. DLG er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 986 960 066, og består av utearealer og garasjeanlegg. Sameierne skal følge de til enhver tid gjeldende vedtekter i Det Lille Grønne. Eierandelen i dette sameiet kan ikke skilles fra seksjonene. Vedtektene til sameiet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen registrerte lån.

Ligningsposter per 31.12.2019:
Andel fellesformue: Kr. 14 372,-
Andel fellesgjeld: Kr. 5.418,-

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 87766561

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 1 847 738,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 2 119 951,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. -265 270,-.

Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 526 793,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan erverve mer enn to seksjoner i sameiet.

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Opptil 2 husdyr tillates i leilighetene. Det forutsettes at disse ikke er til sjenanse for øvrige naboer på noen som helst måte. Dette gjelder både i og utenfor leilighetene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: apelampen følger ikke med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 3.000,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Lene Brekken

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.