# RODELØKKA / CARL BERNER, Dælenenggata 21C
4 050 000,-
Romslig 2-roms toppleilighet med attraktiv, skjermet beliggenhet I Solrik balkong | Peisovn | Separat kjøkken
 • Prisantydning: 4 050 000,-
 • Fellesgjeld: 177 033,-
 • Omkostninger: 19 198,-
 • Totalpris: 4 246 231,-
 • Ligningsverdi: 979 025,-
 • Fellesutgifter: 3607,-

  Grunnpakke kabel-TV/bredbånd fra Get, varmtvann, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Beregnet totalkostnad:
4 050 000,- (Prisantydning) 177 033,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 227 033,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 538,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 810,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 19 198,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 246 231,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 55 m²
 • Bruksareal: 55 m²
 • Bruttoareal: 60 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1931
 • Gårdsnummer: 227
 • Bruksnummer: 94
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 193808866
 • Sist endret: 20.10.20 12:58
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 58%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er gift
 • 64%
  har høyskoleutdanning
 • 34%
  har inntekt over 300.000

 

Oppdragsnummer

17-20-0148

Adresse og matrikkel

Dælenenggata 21C, 0567, Oslo, Gnr. 227 bnr. 94, leilighetsnr. 101 orgnr. 933893863 i Oslo kommune

Eier

Egil Lunden

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1931

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 220 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Felles tomt opparbeidet med asfalterte internveier, gressplen og diverse beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til boligselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
IN-ordning: Aksjelaget har IN-ordning.

Beskrivelse

Dælenenggata 21C:
Her bor du sentralt, med en attraktiv og skjermet beliggenhet. Leiligheten har en god intern beliggenhet. Skjermet toppleilighet med vestvendt balkong, pent utsyn og godt med naturlig lys.

Gjennomgående leilighet med god intern beliggenhet i byggets 4. etasje. Adkomst via felles portrom og trappegang. Oppgang med callinganlegg.
Toppleiligheten har en god standard med flere oppgraderinger senere år. Her har du malte tak- og himlingsflater og parkett på gulv. Leiligheten er gjennomgående med gode lysforhold. Det er god avstand til nærliggende blokker, noe som forsterker den gode romfølelsen og lysinnslippet. Fra leiligheten er det nydelig utsyn over rolige grøntarealer. God planløsning med en romslig stue. I stuen er det plass til sofagruppe, salongbord, mediebenk og spisegruppe. Det er en fin, effektiv peisovn i stuen.

ENTRÉ/GANG:
Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré. Du har god oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. For ytterligere oppbevaringsplass har du enkelt adkomst til omkledningsrom fra entré.

STUE:
Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort og fint rom. God standard med ny Boen en-stavs eikeparkett på gulv og glatte overflater nymalt i en pen, stilren farge. Rommet er nordvestvendt slik at det er gode sol-og lysforhold mot kveldstid. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord og et spisebord. Med praktisk plassering i hjørnet av stuen har du Wiking peisovn som varmer godt på kalde høst- og vinterdager. Utgang fra stue til balkong på 3,7 m2.

BALKONG:
Fra stue har du utgang til en koselig nordvestvendt balkong. Balkongen er på ca. 3,7 kvm og vender mot borettslagets grøntområder. I høyden får du gode solforhold med sol fra dagtid til kveld.

KJØKKEN:
Leiligheten har et pent kjøkken av god størrelse i separat kjøkkenløsning. Moderne kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter og benkeplate av laminat. Nedfelt rustfri oppvaskkum. Rommet er godt utnyttet og innredningen er praktisk utformet. Du finner integrerte hvitevarer som kjøleskap med fryser, stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin. Fra kjøkkenet er det pent utsyn mot øst og du får godt med naturlig lys inn i rommet.

BAD:
Romslig og funksjonelt baderom fra 2006. Baderommet har lyse fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himling. Moderne innredning med fritthengende servant, vegghengt toalett, dusjnisje med glassdør og hånddusj. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Det foreligger våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom, dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

SOVEROM:
Stort og innbydende soverom med gode møbleringsmuligheter. Samme gode standard som resten av leiligheten med parkett på gulv og glatte overflater malt i en behagelig farge. Også her har du en stor vindusflate som slipper inn godt lys. Soverommet er svalt og vendt mot øst, noe som gir behagelig temperatur på sommerstid. Soverommet er romslig med god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord og kommode.

WALK-IN-CLOSET/OMKLEDNINGSROM: I tilknytning soverom har man tilgang til et praktisk walk-in-closet for oppbevaring for klær og mote. Her har du skyvedørsgarderobe og godt med skap- og hylleplass.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4.etasje og består av entré, stue, kjøkken, bad, omkledningsrom og soverom.

Leiligheten disponerer i tillegg to boder:
- En bod på loft med gulvflate oppmålt til 8,9 m2.
- En bod i kjeller på ca. 3,5 m2.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Rodeløkka/Carl Berner med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig med store, flotte grøntarealer like utenfor døren. Område rundt leiligheten er i positiv utvikling med pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg under oppføring. Nyåpnede Carl Berner Passasjen ligger rett ved leiligheten og her finner du blant annet Kiwi, Waynes Coffee, apotek, vinmonopol, hudpleiesalong og blomsterbutikk. På Carl Berner Torg vil det også åpnes Norges Coop Mega, i tillegg til ulike caféer og serveringssteder, blomsterbutikk og apotek.

I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er Spar, Coop, samt søndagsåpen Joker og Bunnpris.
Ellers finner du også Narvesen, 7-11, Samson bakeri og café, apotek m.m. i umiddelbar nærhet. Stor Meny finner du på Løren eller på Ringnes Park.

Rodeløkka er kjent for sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet Trattoria Populare, Le Benjamin, Txotx, Südøst, Munchies, Villa Paradiso og mange flere. Populære utesteder som Aku Aku, Blå, Syng, Nedre Løkka Cocktailbar og Parkteatret byr på god atmosfære. En rask spasertur tar deg til Tøyen hvor du finner mange hyggelige spisesteder, forretninger, utesteder etc.

Det er mange grøntområder i nærheten. Populære Ola Narr / Tøyenparken er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren.

I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente artister inntar scenen. Botanisk Hage ligger også en liten spasertur unna og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man Torshovdalen, Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. Forøvrig er det flotte turmuligheter langs Akerselva. For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av innendørs treningstilbud i området med blant annet SATS, Bare Trening og Fresh Fitness.

Carl Berner er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-bane. Busser som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet. Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon.

T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt. Tøyen tog stasjon ligger rett opp bakken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon). Holdeplass for flybuss finner du på Carl Berners plass.

Felleskostnader

3 607 pr. mnd. Grunnpakke kabel-TV/bredbånd fra Get, varmtvann, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Herav:
Felleskostnader: 2.243,-
Kapitalkost. lån 2 OBOS02: 562,-
Kapitalkost. lån 1 OBOS01: 802,-

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 979 025 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 524 491 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4. Etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og teglstein. Utvendig fasade forblendet med teglstein. Takkonstruksjon av saltakskonstruksjon belagt med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har entredør i brannklasse B 30 og lydklasse 35dB. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 2003. Vinduer og balkongdør på stue
med to-lags glass fra 2010. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 28.09.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2007 på rehabilitering av våtrom. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 60 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad, omkledningsrom og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Med styregodkjennelse kan bruken av boligen overlates andre for en periode opp til 3 år, dersom aksjonæren selv, ektefelle eller registrert partner, slektning i rett opp- eller nedadstigende linje eller fosterbarn har bodd i boligen i minst ett av de 2 siste årene. Godkjennelse kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt aksjonær i selskapet. Se også vedlagte vedtekter § 6.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet og peisovn. Felles varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 27.07.2020) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Dælenenggata, Stockholmgata, Fjellgata, Christian Michelsens gate, Københavngata og Fagerheimgata - Midlertidig forbud mot tiltak
Saksnummer: 202008980 - Reguleringssak

Marstrandgata 9 - Dialogfase - Oppføring av leilighetsbygg med næring
Saksnummer: 201802140 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Dælenenggata - Oppføring av omsorgsboliger
Saksnummer: 201901778 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Trondheimsveien 132 - Bestilling av oppstartsmøte - Barnehage - Sophies Minde
Saksnummer: 201817368 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Dælenenggata 26 - Bruksendring fra undervisningslokale til boliger - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 202009465 - Byggesak
Status: Mottatt søknad

Dælenenggata 31 A-B - Bruksendring og etablering av to leiligheter på loft - Fasadeendring
Saksnummer: 201908496 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Dælenenggata 33 A-B - Bruksendring og etablering av to leiligheter på loft - Fasadeendring
Saksnummer: 201908489 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Dælenenggata 21 D - Oppføring av balkong på fasade mot sidegård
Saksnummer: 202008134 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Marstrandgata 6 - Tilbygg og påbygg
Saksnummer: 201814758 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Københavngata 13 - Tilbygg/infill med ny enebolig
Saksnummer: 201711765 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1932/901298-2/105  Erklæring/avtale  
25.10.1932 
Begrensning i råderett
Forbud mot salg på bestemte vilkår
Bestemmelse om vann- og kloakkledning for Oslo kommune
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/366384-1/200  Pantedokument  
27.04.2015 
BELØP: NOK 50.800.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/266089-1/200  Pantedokument  
21.03.2016 
BELØP: NOK 5.500.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
2017/1447234-1/200  Pantedokument  
27.12.2017 21:00 
BELØP: NOK 8.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1931/900974-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  
29.12.1931 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA DÆLENENGGT 27 - UTGÅTT
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Adkomst til aksjelagets eiendom fra offentlig vei. Aksjelagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 285 leiligheter knyttet til aksjer. Dæhlenengen Byggeselskap AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 933893863, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.

Aksjeselskapets revisor er EY.

- Http://www.selskapet.com.
- Det er fellesvaskeri i gården.
- Stort tørkeloft og tørkesnorer ute i bakgårder.
- GET leverer bredbånd og TV til boligselskapet. Avtale Flex 200 som gir beboere et grunntilbud med tv-pakken 'Start' og 200 mbit/s bredbånd. Beboere kan individuelt velge bort tv og få 500 mbit/s bredbånd, eller velge bort bredbånd og få GET sin største tv-pakke med 110 poeng til å velge kanaler, uten at prisen endres.
- Aksjelaget arrangerer hyggelige fellesaktiviteter som julegrantenning, bakgårdsmarked, utekino m.m.
- Felles hobbyrom til snekring, smøring av ski etc.
- Felles lekeplass i østre bakgård.
- Styret fordeler hagekasser i bakgårdene der beboere kan dyrke grønnsaker, etc. Kontakt styret dersom du har ønske om plass.
- Felles griller og spiseplasser i midtparken.
- Vaktmester Jan Schjelderup ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet.
- Aksjelaget har containerordning der det kommer container en gang i måneden som beboerne kan benytte til div. skrot.
- Felles sykkeloppbevaring i kjellerrom.
- Aksjelaget forvalter to utleielokaler; Vulkani sushi (Dælenenggata 23), og det andre er for tiden ledig (Dælenenggata 21). Styret vil legge frem sitt forslag til hvilken leietaker styret ønsker å innstille på til lokalet på neste ekstraordinære generalforsamlingen når forholdene tillater det.
- Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader.
- IN ordning på lån
- Selskapet har følgende avtaler: - Elektriker: Grønn Strøm AS - Rørlegger:  24/7 Rørleggervakten AS - Filter til kjøkkenvifte: PlasmaMade - Maletjenester: Alfa Malermesterfirma AS

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS01-98207449105
Type: Serie
Restsaldo: Kr. 22.673.447,-
Andel restsaldo: Kr. 77.430,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 801,-
Rest løpetid: 9 år 9mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 28.09.2020: 2,15%

Lånenummer: OBOS02-98207449113
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 7.981.135,-
Andel restsaldo: Kr. 58.811,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 562,-
Rest løpetid: 9 år 8 mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 28.09.2020: 2,15%

Lånenummer: OBOS03-98207515086
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 4.774.688,-
Andel restsaldo: Kr. 15.864,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 80,-
Rest løpetid: 20 år 6 mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 28.09.2020: 2,15%

Lånenummer: OBOS04-98207650218
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 7.501.414,-
Andel restsaldo: Kr. 24.928,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 101,-
Rest løpetid: 27 år 4 mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 28.09.2020: 2,15%

Andel fellesgjeld

177 033

Andel formue

5 364

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 80486474

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 12 323 831. Andre inntekter består i hovedsak av leie av lokaler og nøkkelbestillinger.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 8 371 897. Dette er kr 723 397 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak høyere kostnader til drift og vedlikehold enn budsjettert. Dette er i hovedsak noen få større arbeider. Søppelbrønnene i Dælenenggta 274.124,- Kolling og generell beskjæring av trær. 84.787,- Landskapsarkitekt til «Prosjekt uteområde». 102.625,- EL-Takst og nødvendige utbedringer. 143.955,- Kontroll av
ventilasjon. 107.900,-

Resultat:
Årets resultat på kr 2 942 981 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Bare fysiske personer kan være aksjonærer. Aksjonær/aksjonærer kan bare eie det antall aksjer (med eller uten innskuddsbevis) som gir rett til én bolig.

I forhold til selskapet kan bare den eller de som bor eller skal bo i boligen bli sameiere i aksjene på annen måte enn ved arv.

Aksjeboligselskapets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Dersom styret i aksjeboligselskapet ikke godkjenner kjøper og dette ikke skyldes forhold på selgers side, må aksjene eventuelt videreselges for kjøpers regning og risiko.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikehold- og rehabiliteringshistorikk:

2004-2006: Baderomsrehabilitering. Da ble også alle innvendige rør byttet ut, og nye varmtvannstanker montert i kjelleren.

2008-2009: Utskiftning av tak på hele bygningsmassen.

2009: Renovering/utskiftning av samtlige piper og pipeløp.

2010-2011: Etter godkjenning fra byantikvaren og Oslo Kommune, fikk over 90 leiligheter monter balkonger med tilhørende nytt vindu og balkongdør.

2013: Sikring av tilgangen til bygningen utenfra, og avskjerming av eiendommen.

2012-2013: Nytt system for avfallhåndtering

2013: Fornyet og forbedret avtale med Canal Digital. Installering av fibernett.

2013: Oppussing av portalene i bakgård.

2013: Nytt lysarmatur utendørs.

2013-2014: Rehablitering av taknedløp og strømperehablitering av rørsystemet på strekningen langs Chr. Michelsensgate.

2015: Oppgradering av loftsdører til godkjent branndør.

2016: Rehabilitering av lamper i alle oppgangene.

2016: Rehabilitering av bunnledningen gjennomført av Proline AS (låneopptak og justering av husleie).

2016: Oppgradering av kjellerdørene til godkjent branndør (låneopptak og justering av husleie).

2016: Sluttstykke i alle inngangsdørene oppgradert i samsvar med samme standard som porttelefon.

2017: Kjellergulv hugget opp i oppgangene Christian Michelsens gate 26-32 på grunn av setninger under det u-armerte betonggulvet. Nye masser tilført og nytt armert gulv støpt.

2017: Hobbyrommet ble pusset opp. Ny inngangsdør og nytt gulv.

2017: Betongdekket i nedre del av begge bakgårdene fjernet pga. utvasking med påfølgende fuktproblemet i kjellere. Kummer reparert, ny drenering og isolasjon lagt langs vegger, nye soilrør samt tilføring av nye masser.

2017 - 2018: Renovering av oppgangene. Ny maling på vegger og rekkverk samt nytt gulvdekke.

2017 - 2018: Tetting og utbedring av alle overlysvinduer i trapperom.

2017-2018: Maling av trappeoppganger.

2019: Styret har fått installert varmekabler fra IceCon i takrennene hvor det er fare for isdannelse på vinteren.

Se mer detaljert vedlikeholdshistorikk som ligger vedlagt i årsberetningen.


Planer, ref. årsmøte 2020:
- Prosjektgruppen har utviklet en visjon som heter, "Livsløpssameie - alle skal finne rom i våre felles uteområder". For å få til dette ser gruppen for seg at hele borettslaget skal oppgraderes og utbedres, alt fra plener, grønne vekster, benker og gjerder. Prosjektet er tenkt med en etappevis rehabilitering. Foreløpig tidsperspektiv er at rehabiliteringen og oppgraderingen gjøres over 5 år. Prosjektet er anslått å koste ca 10 millioner, ta 5 år og er basert rådførende tall fra landskapsarkitekt, OBOS og styret. I årsberetningen fra digitalt årsmøte 2020 fremgår det at det meste av Fase 1 i prosjektet er gjennomført. De største oppgraderingene er enten ferdigstilt eller under arbeid. Dersom det dukker opp behov for større inngrep eller oppgraderinger som krever vedtak fra generalforsamlingen, vil Styret legge det frem for Selskapet på ordinær måte.
Kjøper oppfordres om å lese gjennom innkalling til årets GF for redegjørelse for pågående prosjekter.

- Det er innhentet en fullverdig el-takst samt inngått avtale om løpende el-takst hvert femte år. El-taksten avdekket en rekke punkter som må fikses.
Styret arbeider seg gjennom punktene sammen med Grønn Strøm for å lukke de mest alvorlige avvikene først. Deretter beveger vi oss over på "bør" tiltak og tilslutt "kan" tiltak. Dette er et løpende arbeid som styret følger opp.

- På årsmøte 2019 ble det vedtatt at styret skal utrede mulighet for aksjonærer å bygge ut tilstøtende loft. Styret skal sjekke med kommunen, byantikvaren, arkitekter og takstmenn, og resultatet skal etter planen bli lagt fram på ekstraordinær generalforsamling eller ordinær generalforsamling i oktober 2020.

- Styret vil foreslå en større oppgradering av brannsikkerhet som aksjonærene skal stemme over ved ekstraordinær generalforsamling i oktober 2020. Dette vil kreve et større låneopptak på flere millioner kroner som blant annet inkluderer et moderne brannvarslingsanlegg. Dersom loftene blir solgt vil ikke et slikt låneopptak være nødvendig, men dersom generalforsamlingen stemmer for å ikke selge loftene til aksjonærer i øverste etasje, så vil fellesutgiftene øke som en følge av dette låneopptaket. Mer konkret info vil bli gitt når forslaget legges frem for avstemming under en ekstraordinær generalforsamling.

- Styret har anmodet alle aksjonærer som har anledning, om å åpne opp tilluftsventilen (der den er tettet/blendet igjen). Dette for å skape bedre inneklima for alle leilighetene. Ta kontakt med styret for mer info.

Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven, og nyttig info på boligselskapets hjemmeside www.selskapet.com.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, ettersom et styre ikke har juridisk dekning for å nekte noen å holde husdyr. Men styret skal ha en skriftlig melding om at man flytter inn med, eller anskaffer seg, et husdyr. Meldingen lagres på leilighetsmappen hos forretningsfører.

Dyreholdet skal ikke være til ulempe for andre brukere av eiendommen. Plenene i anlegget skal ikke brukes til toalettbesøk for de firbente: da må man gå utenfor området som brukes til rekreasjon på bakkeplan for store og små naboer. Dersom det kommer berettiget klage på dyreholdet fra naboer, kan styret kreve at dyret fjernes fra boligsameiet.

Tilbehør

Taklampe i stue og gang samt sort hylle på veggen i stuenisjen følger ikke. Vegglampe i stuenisje følger ikke.

Integrerte hvitevarer medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cm@schalapartners.no eller SMS: 93 42 42 85 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14 900,-, markedspakke kr. 14.990,-, sikkerhetsstillelse kr. 989,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Christopher Morgenstierne

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.