#TØYEN, Urtegata 43
4 500 000,-
Delikat og gjennomgående 3-R toppleilighet | 5m2 solrik balkong med unik utsikt | Peis | V.vann inkl | Idyllisk bakgård
 • Prisantydning: 4 500 000,-
 • Fellesgjeld: 229 408,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 4 737 417,-
 • Ligningsverdi: 962 193,-
 • Fellesutgifter: 5566,-

  A-konto varmtvann, grunnpakke kabel-tv/bredbånd, trappevask, vaktmestertjeneste, vedlikehold, drift av borettslaget, nedbetaling av andel gjeld, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
4 500 000,- (Prisantydning) 229 408,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 729 408,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 737 417,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 58 m²
 • Bruksareal: 58 m²
 • Bruttoareal: 64 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1898
 • Modernisert: 1996
 • Gårdsnummer: 230
 • Bruksnummer: 378
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 193874253
 • Sist endret: 20.10.20 18:58
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 49%
  eier sin egen bolig
 • 9%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 74%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 84%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 28%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0189

Adresse og matrikkel

Urtegata 43, 0187, Oslo, Gnr. 230 bnr. 378, andelsnr. 14 i Borettslaget Urtegaten 43 med orgnr. 966179775 i Oslo kommune

Eier

Brede Sivertsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

58 / 58 m²

Antall soverom

2
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1898

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 6.500 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6.500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 712 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.

Borettslaget har en nydelig og opparbeidet bakgård med blant annet belegningsstein, plenarealer, busker og annen beplantning. I tillegg finner du hyggelige sittegrupper, grill og felles sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Delikat og fantastisk 3-r med 66m2 gulvareal beliggende høyt og fritt til øverst i klassisk bygård. Boligen blir forlenget med en solrik balkong som er perfekt for solrike dager, med en spektakulær utsikt over Oslo by! De store vinduene slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og generøse takhøyden (opptil 2,71m), sørger for en luftig atmosfære. Stuen har en koselig peis som bidrar til varme på kalde dager. Her bor du skjermet til i en rolig gate, like ved Botanisk Hage og sentrums yrende liv!

Stor og lys stue med peis
5m2 sydvendt balkong med unik utsikt
Moderne kjøkken fra 2012 med integrerte hvitevarer
Hovedsoverom med garderobe og bod
Pent bad med opplegg for vaskemaskin
Idyllisk bakgård med hyggelige sittegrupper og grill
V.vann inkl
2 boder
Ingen forkjøp

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. og øverste etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5m2 og en bod i samme etasje som leiligheten på ca. 3m2. Eller er det felles sykkelparkering i bakgården, så her er det godt med lagringsplass. Det er kun en leilighet i hver etasje.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag i et område i rask vekst. Leiligheten befinner seg sentralt på Tøyen, kun noen få minutters gange fra Tøyen Torg med sine butikker, biblioteker, kafeer og utesteder. I umiddelbar nærhet ligger også Kampen bydel med sitt særegne, trivelige og barnevennlige miljø med Grønlands yrende folkeliv både morgen og kveld i umiddelbar nærhet.

I tillegg til å være nær urbane fasiliteter på Tøyen og Grønland, er det også kort vei til flotte grøntområder i Kampenparken, Botanisk Hage og ikke minst Tøyenparken og Tøyenbadet. Sommerstid kan man hente seg en sykkel på bysykkelstativet som ligger ikke langt fra boligen, og nærmest trille ned til Sørenga for et bad. For de treningsglade ligger både SATS Kampen, Fresh Fitness, Stamina Hot og Partner Gym innenfor gangavstand. Flere matvareforretninger ligger også like i nærheten. T-bane (alle linjer) og buss (20 og 37) befinner seg også i umiddelbar nærhet. Her bor du sentralt med en grønn lunge som nærmeste nabo og hele byen innenfor rekkevidde.

Tøyen er en bydel i stor utvikling. Tøyenløftet har ført til at området nå er svært attraktivt med et blomstrende folkeliv og bredt kulturtilbud. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området. På nye Tøyen Torg, en kort spasertur unna leiligheten, finner du både spisesteder, apotek, bokhandel, blomsterbutikk og matvarebutikker.

Blant restaurantene og utestedene på Tøyen er det verdt å nevne flere; Postkontoret har etablert seg som en koselig nabolagspub med shuffleboard, deilig pizza, og et bredt utvalg av arrangementer, inkl konserter, quiz og Kristoffer Schaus «Rekommandert». Skatten er en romslig og hyggelig kafe som holder åpent utover kvelden og rett som det er smeller til med både dj´s og dansegulv. Sushi, thai, tyrkisk, og burger av topp klasse finnes også på torget, og vil du ha runde av med en god drink er cocktailbaren Human Mote stedet. Et par kvartaler unna finner man de populære spisestedene Grådi og Golden Chimp, og ikke minst den skjulte perlen Brutus hvor man kan få inngående kjennskap til både naturvin og unike småretter.

På sensommeren samles store deler av hovedstadens innbyggere i nettopp denne bydelen for å nyte god musikk i godt selskap på Øyafestivalen i Tøyenparken.

Stue | Med hyggelig peis

Stuen er lys og romslig og gulvet er lagt med en delikat parkett som har blitt slipt. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og generøse takhøyden på opptil 2,71 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig peis av lettklinker fra Dovre, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.

Balkong | Solrik og spektakulær utsikt

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne de store glassdørene fra i år, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på 5 m2. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte solrike dager. I tillegg vender balkongen mot sør, så her er det rikelig med sol. Ettersom du bor øverst i bygget får du en luftig og fri følelse. I tillegg får du en unik og spektakulær utsikt over Oslo by! På veggen er det stikkontakter og en hyggelig lampe. Gulvet er belagt med terrassebord.

Kjøkken | Moderne fra 2012

Lekkert og moderne kjøkken som har innredning fra 2012 med slette fronter, samt heltre kjøkkenbenk med underlimt servant og ettgreps armatur fra Damixa. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det enten dekorativ tapet eller hvite fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en delvis åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her har du plass til et spisebord for hyggelige middager med gode venner eller familie. Videre finner du integrerte hvitevarer som kjøkkenventilator tilkoblet utkast, stekeovn med induksjon platetopp, mikrobølgeovn, kaffemaskin, vinskap, oppvaskmaskin, benkemontert kjøleskuff og fryser. Det er godt med skap- og benkeplass for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med ask parkett som har blitt slipt.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i lyse farger. Begge gulvene er belagt med parkett, men gulvet på hovedsoverommet er fra senere tid. Takvinduene slipper inn naturlig med lys på rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. På hovedsoverommet finner du en skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. I tillegg er rommet tilknyttet en innvendig bod som har gulvareal på ca. 3,5 m2 for ekstra oppbevaring. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjkabinett fra 2002 med dusjarmatur fra Porsgrund, toalett fra Svedbergs, servantskap med profilerte fronter, samt servant med ettgreps armatur. Over servanten er det vegghengt speil med overmontert lys og stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det avtrekksventil.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med parkett som har blitt slipt. Det er adkomst til boligen via felles trapperom som har callinganlegg. Leiligheten har ny entrédør med brannklasse EI30 og lydklasse dB35.

Felleskostnader

Kr. 5 566,- pr. mnd. Inkluderer a-konto varmtvann, grunnpakke kabel-tv/bredbånd, trappevask, vaktmestertjeneste, vedlikehold, drift av borettslaget, nedbetaling av andel gjeld, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Felleskostnader kr 5 066
Vedlikehold kr 100
Kabel-Tv/Bredbånd kr 400

Etasje

5 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 962 193 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 463 894 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer, samt kjeller og innredet loft. Det er støpt gulv mot grunn. Grunnmur er av stein og murkonstruksjoner. Etasjeskillere er av trebjelkelag. Yttertak er av saltaksform utvendig tekket med takstein. Vinduer med rammer/karmer er av tre og to-lags glass fra 1995. Takvinduer på kjøkken, soverom A og soverom B. To-fløyet balkongdør fra 2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest for loftsutbygning datert 1996.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 64 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 3.2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet via elektriske panelovner og varmekabler på badet. I tillegg finner du en hyggelig peis i stuen. Ellers er leiligheten tilkoblet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

-Leiligheten har vannrør av typen rør-i-rør system og avløpsrør av MA materiale.
- Tilgang til fordelerstammer og stoppekraner for rør-i-rør system via luke i himling på badet.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert på vegg over kjøkkenbenk.
- Leiligheten har brannslukningsapparat og røykvarsler

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til lett industri. Reguleringsbestemmelse S-830. Området forøvrig er regulert til vei, gatetun, gangvei, friområde, felles areal, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, lett industri, allmennyttig formål, forretning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Christian Krohgs gate 2 - Detaljregulering. Oslo Areal AS foreslår å omregulere Christian Krohgs gate 2 fra forretning, kontor, allmennyttig formål (undervisning og bevertning) til forretning, kontor, bevertning, undervisning, hotell/overnatting og gangvei. Det foreslås å rive all eksisterende bebyggelse, for så å oppføre et nybygg som vil gi en dobling av nåværende bruksareal.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714751 for mer informasjon.

Urtegata 9 - Planforslag til politisk behandling. Urtegata 9 AS foreslår å omregulere Urtegata 9 til forretning, undervisning, kontor, tjenesteyting og bevertning. Det foreslås ny bebyggelse mot Nylandsveien, samt internt gatetun og gatetun i Urtegata. Eksisterende bebyggelse mot Nordbygata og Urtegata videreføres med ny bruk.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201500149 for mer informasjon.

Christian Krohgs gate 35 - Det søkes om oppføring av kontorbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201905530 for mer informasjon.

Grønland 2 A - Akerselvas trebåtforening har gjennomført et pilotprosjekt for å se på muligheter for å anlegge en brygge med båtplasser ved Fiskebryggen på Vaterland nord for Vaterland bru på østsiden.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202002421 for mer informasjon.

Grønland 12 - Det søkes om bruksendring fra kontor til barnehage.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 201918110 for mer informasjon.

Grønland 16 - Det søkes om bruksendring av undervisningsbygg til hotell. Det skal etableres 34 nye hotellrom, hvorav fire er universelt utformet.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201803492 for mer informasjon.

Norbygata 12 - Søknaden om endring omfatter nytt tilbygg i bakgården for å kunne tilpasses en mer fleksibel bruk. Tilbygget følger fotavtrykket til det eksisterende tilbygget, men utvides i høyden.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201814712 for mer informasjon.

Norbygata 12 og Urtegata 9 - Søknaden omfatter rivning av parkeringshus med tilhørende kjøreramper i Norbygata 12 og Urtegata 9, samt rivning av kontorbygget i Urtegata 9. I tillegg søkes det om fasadeendring, rehabilitering og tilbygg av lavblokka i Urtegata 9.
Planstatus: Tillatelse gitt og mottatt søknad. Se saksnr.: 201901824, 201812657 og 202008886 for mer informasjon.

Vahls gate 9 - Oppgradering av Rudolf Nilsens Plass. Rudolf Nilsens plass skal oppgraderes. Dette innebærer endringer av dekker, opparbeidelse av nye gangveier, felling av trær, ny beplantning, samt planting av nye trær.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201903785 for mer informasjon.

Grønland 24 - I forbindelse med omsøkt oppføring av nyt boligbygg er det søkt om rivning av en garasje og et uthus for å gi plass til nybygg.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201717990 for mer informasjon.

Grønland 24 - Det søkes om oppførelse av bygning på 4-5 etasjer over kjellerplan.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201718006 for mer informasjon.

Jensens have - Det søkes om oppføring av ballbinge/ballflate i et felles gårdsrom.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201603499 for mer informasjon.

Norbygata 52 - Omsøkt tiltak omfatter anleggelse av 12 stk. biloppstillingsplasser til kommersiell bruk på den ubebygde delen av eiendommen. Tiltaket gjøres i påvente av at eiendommen utvikles med et nybygg, og har derfor en tidsbegrensning på 5 år.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201704277 for mer informasjon.

Norbygata 52 - Det søkes om å rive en to etasjers murgård.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201505955 for mer informasjon.

Grønlandsleiret 16 A-B - Det er gitt rammetillatelse til oppføring av en forretnings- og boligbygning på 7 etasjer samt kjeller og takterrasse. Tiltaket omfatter 12 nye boenheter.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.

Grønlandsleiret - Platous gate - Åkebergveien. Søknaden omfatter en ombygging av eksisterende kryss, for å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for syklende. For å legge bedre til rette for venstresvingende syklister, utvides sykkelfeltet i Grønlandsleiret inn mot krysset med
Åkebergveien.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201809245 for mer informasjon.

Jens Bjelkes gate - Vahls gate - Kjølberggata. Det søkes om etablering av sykkelvei.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 202010657 for mer informasjon.

Sørligata 10 D-E. Omsøkt tiltak omfatter oppføring av boligbygg og ny bodbygning i bakgården. Nybygget vil ha 3 etasjer, og det opprettes 18 stk. nye boenheter.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201708007 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1991/2049-1/105  Erklæring/avtale 11.01.1991 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:241, 244, 245, 348, 374, 377, 379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:245 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:348 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:374  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:379 Snr:1-2
Rett til adkomst ,vedlikeh.,plikt til utbedr.etter komm.krav (30 år)Fl.best.Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/dir for Eiend.og Utbygging.

1995/38671-1/105  Erklæring/avtale 18.07.1995 
Eier av d.e. forplikter seg til å utbedre eiendommen i samsvar med kommunale krav iflg. avtale 1.6.95. utbedringen skal være gjennomført innen 1.7.96. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1996/2383-1/105  Obligasjon 16.01.1996 
BELØP: NOK 6.745.000. Panthaver:Den Norske Stats Husbank Lnr.: 1087054

1996/22060-2/105  Obligasjon 30.04.1996 
BELØP: NOK 320.000. Panthaver:Oslo Energi As Lnr: 20021370. Feilaktig slettet. Rettet etter tingl. §18. 30.06.2020. Arkivref. 20/24169-4

1996/26557-1/105  Fellesobl. for bor.innsk. 24.05.1996 
BELØP: NOK 4.000.000. Panthaver:De Fremtidige Andelseierne I Borettslaget Lnr: 1150187
2020/2503749-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 26.05.2020 21:00 
Veket for:Beløp: NOK 1.200.000. Panthaver: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324

1997/12015-1/105  Erklæring/avtale 25.02.1997 
vern-og vedlikeholdsavtale. Kan ikke slettes uten samtykke fra Byantikvaren i Oslo.

2020/2445073-1/200  Pantedokument 12.05.2020 10:24 
BELØP: NOK 1.500.000. Panthaver: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA Org.nr: 991303995. Elektronisk innsendt
2020/2624092-1/200   ** Nedkvittering 19.06.2020 21:00 
Beløpet er nedkvittert til: Beløp: NOK 1.200.000
2020/3048091-1/200   ** Massetransport 18.09.2020 14:17 
Fra: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171320. Til: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA Org.nr: 991303995

1986/43659-1/105  Best. om adkomstrett 17.07.1986 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244, 245, 348, 374, 377, 378, 379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:245 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:348 Snr:1 -2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:379 Snr:1 -2
Bestemmelse om bruksrett. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv.

1991/2050-1/105  Erklæring/avtale 11.01.1991 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:241, 244, 245, 348, 374, 378, 379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1 -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:245 Snr:1-11 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:348 Snr:1 -2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:379 Snr:1-2
Rett til adkomst ,vedlikeh.,plikt til utbedr. etter komm.krav (30 år).Fl.best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/dir.for Eiendom og Utbygging.

1991/2056-1/105  Erklæring/avtale 11.01.1991 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:241, 244, 348, 374, 377, 378, 379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:348 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:379 Snr:1-2
Rett til atkomst vedlikeh., plikt til utbedr. etter komm. krav (30 år) Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/dir. for Eid. og Utbygg. Gjelder denne registerenheten med flere

1996/28669-1/105  Erklæring/avtale 05.06.1996 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:241, 244, 245, 374, 377, 378, 379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:245 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:379 Snr:1-2
bruksrett til gårdsrom/uteareal samt rett til adkomst og anlegg av tekniske ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, etat for eiendom og utbygging- Gjelder denne registerenheten med flere

1996/45049-1/105  Erklæring/avtale 19.08.1996 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:241, 244, 245, 374, 377, 378
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:245 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:348 Snr:1-2
Bestemmelse om vann/kloakkledning. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for eiendom og utbygging. Med flere bestemmelser. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Urtegaten 43, org.nr. 966 179 775, består av 14 andeler.
Styreleder er Øyvind Handberg.
Forretningsfører er Sebra Forvaltning AS.

Borettslaget har vaktmesteravtale med Gamle Oslo Servicesentral.
Canal Digital er leverandør av TV/bredbånd.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 229.408,- pr. 31.08.20.
Andel fellesformue kr. 17.419,- pr. 31.12.19.

Borettslaget har 2 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 2.140.578,- pr. 01.09.20, og er tatt opp i Husbanken.
Nominell rente: 1,67 %. Effektiv rente: 1,694 %.
Fastrenteavtalen løper ut 01.04.21.
Dato siste termin: 01.03.2026.

Lån 2 utgjør totalt kr. 1.191.540,- pr. 15.09.20, og er tatt opp i Handelsbanken.
Rentesats: 2,95 &. Effektiv rente: 2,86 %.
Dato siste termin: 15.05.2050.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 55429359

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 407.791,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 761.726,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har nylig tatt opp et nytt lån da de har rehabilitert fasade, skiftet balkongdører og byttet tak. Videre er det planer om å sette opp støyskjerm og låsbart sykkelområde. Styret håper på å få dette ferdig før jul.
Det er også behov for rens av avløpsrør og ventilasjonsrør som renses p.t.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Ifølge selgers egenerklæringsskjema har det vært observert sølvkre på badet.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,75 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Robin Rodahl

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.