#CARL BERNER/OLA NARR, Frydens gate 5A
4 400 000,-
FASTPRIS - Lys og stilren 3-roms endeleilighet I Nyoppusset 2020 | Fyring/varmtv. inkl. | Lave omk. | Rolig og sentralt
 • Prisantydning: 4 400 000,-
 • Fellesgjeld: 211 111,-
 • Omkostninger: 15 334,-
 • Totalpris: 4 626 445,-
 • Ligningsverdi: 1 386 202,-
 • Fellesutgifter: 4841,-

  Drift og vedlikehold, varmtvann og fyring ved fjernvarme, kabel-tv/bredbånd, vaktmester, renhold, nedbetaling lån (kapitalkostn. utgjør ca. kr 962,-), felles forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.
Beregnet totalkostnad:
4 400 000,- (Prisantydning) 211 111,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 611 111,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 626 445,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 59 m²
 • Bruksareal: 60 m²
 • Bruttoareal: 66 m²
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1939
 • Gårdsnummer: 229
 • Bruksnummer: 10
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 192386329
 • Sist endret: 20.10.20 17:15
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 90%
  eier sin egen bolig
 • 53%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 95%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er gift
 • 63%
  har høyskoleutdanning

 

Oppdragsnummer

17-20-0138

Adresse og matrikkel

Frydens gate 5A, 0564, Oslo, Gnr. 229 bnr. 10, andelsnr. 8 i Frydens Gate Borettslag med orgnr. 954390039 i Oslo kommune

Eier

Sam Khalaj Helena O F Gustafsson

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsvarslet og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

60 / 59 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1939

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 396 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

3 396 kvm eiet fellestomt. Tomten er opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Sittegrupper og grill på fellesarealer, samt parsellkasser med muligheter for dyrking av grønnsaker og urter. Asfalterte internveier og biloppstillingsplasser.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
IN-ordning på ett av borettslagets lån (balkonglånet).

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 3-roms endeleilighet beliggende i en høy 1. etasje, i et veldrevet borettslag på Carl Berner. Her bor du i en rolig og tilbaketrukket gate, men samtidig med nærhet til alle tenkelige fasiliteter. Boligen er nyoppusset i 2020 og holder en generelt god standard. Arealeffektiv planløsning, god takhøyde og store vindusflater fra flere sider som slipper inn mye naturlig lys!

- Romslig og pen stue
- Stilrent kjøkken fra 2020 med integrerte hvitevarer
- Flislagt bad fra 2020
- Opplegg for vaskemaskin i innvendig bod
- To fine soverom med oppbevaringsløsninger
- Innbydende entré
- To disponible boder
- Varmtv. og fyring v/fjernvarme inkl.
- TV og bredbånd fra Telenor inkl.
- Sikringsordning
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Beboerparkering
- Nær parker, serveringssteder, butikker og et ypperlig kollektivtilbud!

Innhold

Leiligheten ligger i en høy 1. etasje og består av: Entré/gang, innvendig bod, bad, to soverom, kjøkken og stue.

I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på hhv. ca. 4,1 kvm og ca. 4,3 kvm. Felles sykkelbod.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet ved Carl Berners plass med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Torshov, Grønland, sentrum m.m. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, og samtidig store, flotte grøntarealer like utenfor døren. Område rundt leiligheten er i positiv utvikling med pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg under oppføring, noe som vil føre til at nye og spennende forretninger og caféer etablerer seg i området.

I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er Coop, samt søndagsåpen Joker og Bunnpris. Ellers finner du også Narvesen, 7-11, Samson bakeri og café, apotek, Vinmonopol m.m. rett borte i gaten. Stor Meny finner du på Løren eller på Ringnes Park. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære.
Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen av dem som er verdt et besøk er Südøst, Munchies, Delicatessen, Bon Lio, Le Benjamin, Trattoria Popolare, Txotx, Villa Paradiso og mange mange fler. Populære utesteder som Aku Aku, Blå, Rebell, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Parkteatret byr på god atmosfære.

Leiligheten ligger rett ved Ola Narr ogTøyenparken som benyttes som akebakke, til soling, grilling eller annen lek og aktivitet. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer. Her ligger også Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2023). Botanisk Hage ligger også i nærheten og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man folkerike Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. Forøvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva som strekker seg fra Maridalsvannet i nord til Bjørvika/sentrum i syd.
En rask spasertur tar deg til Tøyen  som virkelig har fått et løft de siste årene med trendy steder som Postkontoret, Skatten, Grådi, Brutus Mat og Vinbar med mer.

For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av treningsmuligheter i området med blant annet SATS, Bare Trening og Fresh Fitness.

Carl Berner er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og fra leiligheten er det kun noen meter til T-banestasjonen (Carl Berner) med linjer til Nydalen (BI), Blindern, Ullevål, Sentrum m.m. I tillegg er det noen få meter til bussforbindelse i Grenseveien, samt flere trikk- og bussforbindelser ved Carl Berner-krysset, som bl.a. 20, 21, 28, 31 og 57 bussen samt 17-trikken.

Tøyen tog stasjon ligger rett opp bakken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon). Holdeplass for flybuss finner du på Carl Berners plass.

Entré

Lys og innbydende entré/gang med plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko. Dørcalling med portåpner plassert ved entrédøren. Fra entréen er det adkomst til en praktisk innvendig bod med opplegg for vaskemaskin, samt ekstra lagringsplass.

Stue

Romslig og pen stue med store vindusflater fra flere sider som gjør rommet ekstra lyst og luftig. God plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønskelig møblement. Det er åpen løsning mot kjøkken hvor det også er fin plass til spisebord.

Kjøkken

Stilrent IKEA-kjøkken fra 2020 med hvite, slette fronter i høyglanset utførelse, samt laminat benkeplate. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Stikkontakter på vegg og belysning under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; nedfelt 80 cm induksjonstopp fra IKEA, ventilator med kullfilter integrert i platetopp, oppvaskmaskin fra Siemens, microbølgeovn og stekeovn fra Samsung plassert i høyskap, samt kjøleskap med frysedel fra Samsung. Komfyrvakt er montert, samt lekkasjevarsler med automatisk avstegning av vann i benkeskap på kjøkken.

Bad

Flislagt bad fra 2020 med varme i gulv og downlights i himling. Nedsenket servant i komposittmateriale med ett-greps armatur fra Hansgrohe. Skuffer i innredning under serant, høyskap på vegg, samt vegghengt speil med integrert belysning på vegg over servant. Stikkontakter på vegg. Dushjørne med foldbare glassdører og to-greps armatur fra Sun-Rise med regnfallsdusj og hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Grohe.

Soverom 1

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Rikelig oppbevaringsplass i åpent garderobeskap (ca 3,0 meter bredt) med hyller, skuffer og kleshengerstativ i innredningen.

Soverom 2

Dette er også et flott soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor - alt etter ønske og behov. God plass til seng, skrivepult etc. Oppbevaringsplass i hyller.

Overflater

Generelt: Leiligheten og alle overflater er nyoppusset i 2020.
Gulv: Gulvflater med en-stavs laminat, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater og fliser på bad.
Tak: Nedsenkede malte platehimlinger med downlights i de fleste rom. Malt betonghimling i soverommene og i innvendig bod. Takhøyde opptil 2,70 meter.

Felleskostnader

4 841 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann og fyring ved fjernvarme, kabel-tv/bredbånd, vaktmester, renhold, nedbetaling lån (kapitalkostn. utgjør ca. kr 962,-), felles forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 4 p-plasser til utleie. De tildeles etter ansiennitet og prisen er ca. kr. 360,- pr. mnd. Plassene tildeles for et år av gangen.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 386 202 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 990 325 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over seks etasjer, samt kjeller. Grunnmur og bærende konstruksjoner av naturstein, teglstein og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betong. Yttervegger forblendet med spekket teglstein. Hovedsaklig flatt tak belagt med papp/membran(Ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, brannklasse EI 30 og lydklasse 40db. Vinduer med to-lags glass fra 2012.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 og §5-6 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilknyttet fjernvarme, samt gulvvarme på bad. Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Adkomst fra Frydens gate. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde m.m. Tøyenbadet skal rives og gjenoppygges med planlagt ferdigstillelse i 2023. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1991/28319-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  06.06.1991 
Vederlag: NOK 1.044.000
KJØPER:FRYDENS GATE BORETTSLAG  Org.nr: 954390039

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1912/900093-2/105  Rettighet 11.04.1912 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  Org.nr: 958935420
LEIEAVTALE PÅ PORTSKUR
BESTEMMELSE OM FORLENGELSE
KOMMER FRA GNR. 229 BNR. 165
Gjelder denne registerenheten med flere

1939/403818-3/105  Erklæring/avtale   23.05.1939 
Best. iht festekontrakt
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

1939/403819-1/105  Erklæring/avtale 23.05.1939 
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1941/403231-1/105  Obligasjon 17.04.1941 
BELØP: NOK 10.000
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  Lnr: 1087017
UOPPSIGELIG
Overført fra: 0301-229/10

1941/403232-1/105  Obligasjon 17.04.1941 
BELØP: NOK 127.600
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  Lnr: 1087017
SOM IKKE BETALES TILBAKE
Overført fra: 0301-229/10

2002/62875-1/105   ** Forhøyelse 26.09.2002 
FORHØYET TIL NOK 134,900

1941/405932-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 18.08.1941 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1952/411297-2/105  Skjønn 08.09.1952 

2018/367783-1/200  Pantedokument   26.01.2018 10:01 
BELØP: NOK 5.602.860
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Elektronisk innsendt
 
2018/367786-1/200  Pantedokument  26.01.2018 10:01 
BELØP: NOK 10.600.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  Org.nr: 911986884
Elektronisk innsendt

Grunndata
1939/403817-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  23.05.1939 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 57 andelsleiligheter. Frydens Gate Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 954390039, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Frydens Gate 5 A-D

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

- Hjemmeside med nyttig info: https://frydensgate.no.
- Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste og renhold med 1 Hjelpende Hånd AS.
- Telenor er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester, med mulighet for oppgradering av hastiget etc.
- Fellesvaskeri i Frydens gate 5C.
- Fellesbod for sykler.
- Borettslaget har godkjent kameraovervåkning på fellesområder - styret har ansvar for at kameraovervåkning foregår iht. Datatilsynets regelverk.
- Andelseiere og dernest øvrige OBOS-medlemmer har forkjøpsrett. Denne forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).
- Medlemskontingenten til OBOS er kr 200,- for 2020.
- Frydens Gate Borettslag får levert fjernvarme fra Fortum Oslo Varme AS.
- Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader.
- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har to lån i OBOS-banken.
Andel gjeld for denne leiligheten: 211.111,- pr. 01.09.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 13.672,- pr. 31.12.2019.

Lånenr: OBBK01-98207671126
Type: Annuitet
Restsaldo: 2.745.385,-
Restløpetid: 10 år 3 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,85%
Andel av gjeld: 0,
Kapitalkostnader: 0,-
Dette lånet har IN-ordning. Dette lånet gjelder oppføring av balkonger. 

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBBK02-98207671118
Type: Annuitet
Restsaldo: 9.771.499,-
Restløpetid: 22 år 5 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 1,85%
Andel av gjeld: 211.111,-
Kapitalkostnader: 962,-
Dette lånet har ikke IN-ordning.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

211 111

Andel formue

13 672

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 88906576

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et overskudd på kr 149 231,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 614 150,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Se forøvrig regnskap som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.

Se vedtekter/husordensregler for retningslinjer ved oppussing, bygningsmessige arbeider, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt m.m.

Vedtekter og husordensregler ligger vedlagt lenger bak i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført vedlikehold/rehabilitering:
2018 - 2019: Utbedring av radiatoranlegg (utbedring av hovedanlegget, sentralfyr samt skifte av defekte radiatorer)
2016-2019: Oppussing av oppganger, utskiftning av dører
2014: Takrehabilitering A og B
2013: Utskifting vinduer og balkongdører
2012: Utbedringer radiatoranlegg
2011: Nytt callinganlegg
2011: Takrehabilitering
2011: Utskifting vinduer, oppgang D
2010: Oppgradering av fjernvarmeanlegg (pumpe)
- Kutting/rydding av trær på fellesareal
2009: Rehabilitering av gesims
- Oppmaling av trappeoppganger samt vaskekjeller
- Utskifting av noen vinduer
- Utskifting av pulverapparatene i leilighetene
2008 - 2009: 44 balkonger oppført, samt betongrehabilitering av eksisterende 8 balkonger
- Montert brannklassifiserte dører til fellesarealer
- Brannsikring trapperom (alarmanlegg/trykksatte vifter)
- Iverksatt utskifting av radiatorer
2006 - 2007: Forprosjekt balkong
2005: Parkeringsplass og oppgrad. tørkeskap
- Asfaltert utenfor oppgang B
- Opprettet 1 ny parkeringsplass
- Oppgradering av tørkeskap i vaskeriene
2004: Oppgradering av utearealer
- Oppussing av borettslagets leilighet
- Utskifting av et vindu i C-oppgangen
 2000: Malt gulv i trappeoppgangene, samt utskifting av vinduer i tre leiligheter fasade sør
- 1999: VVS rehabilitering med utskiftning av innvendig røranlegg og rehabilitering av våtrom
Se årsberetningen for mer detaljert vedlikeholdshistorikk.

Styret har i året som har gått, i tillegg til normal drift av borettslaget, jobbet med følgende saker:
- Utskifting av brannslukningsapparat i alle enheter
- Korrekt merking av ringeklokker med bruksenhetsnummer (brannvern)
- Skadedyrbekjempelse ifb. skjeggkre
- Utskifting av vaskemaskin
- Uteområdet - hugging og beskjæring
- Reforhandling av lån og forsikringsbetingelser
- Økning av kapasitet på søppelrom
- Ferdigstilling av trappeoppussing og utbedring av ringeanlegg

Styret fikk også av årsmøtet i mai 2019 noen enkeltsaker som skulle følges opp:
- Adkomst til og fra Ola Narr inn på gangvei mot C og D: Styret har vært i dialog med Oslo kommune ved flere anledninger. Status p.t. er at skiltingen som ble satt opp sommeren 2019 ser ut til å fungere, og at det svært sjeldent er problematisk å komme seg inn på gangstien, selv med sykkel. I 2020 har vi en beboer behov for å kjøre elektrisk scooter helt inn til inngangen ved C. Dette bør være nok til at gangstien regnes som innkjørsel. Neste steg er å søke plan og bygg om omregulering slik at det faktisk blir parkering forbudt foran adkomsten.
- Utearealer: Noe hugging er gjennomført, men det gjenstår fortsatt noe arbeid som er under planlegging.
- Julepynt: Styret forsøkte (gjennom Facebook) å ta initiativ til felles juelpynting ute. Til slutt var det forslagsstiller Kittil Berg som pyntet opp.
- Utebelysning: Styret har søkt og fått innvilget støtte fra Oslo kommune til utbedring av utebelysning. Nye utelys er montert.
- Gruppe for fellesarealer: Gruppen er etablert og har som formål å planlegge bruk av fellesarealer etc. Arbeidet er såvidt i gang, men har vært nedprioritert fra styrets side. Dersom noen ønsker å dra lasset er det bare å ta kontakt med Martin.
- Sykkelparkering: Ola Narr Borettslag har i året som har gått etablert utleie av parkeringsplasser, også for sykkel. Ta kontakt med Ola Narr for informasjon om leie.

I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 400 000 til drift og vedlikehold, som bl.a. omfatter videre opprustning av uteområdet.
Uteområdet trenger noe vedlikehold på sikt. Det kan komme til å koste noe/øke felleslån, men det er ikke vedtatt enda, så det er umulig å si om det vil påvirke felleskosten i betydelig grad eller ikke. Styret fortsetter å informere (gjennom nettsider) om videre planer.

Iht. styret er det gjennomført noen store prosjekter i senere tid som er avsluttet, så det ser ikke ut som det blir noen store investeringer med det første. Dog må man alltid påregne uforutsett vedlikehold og normalt vedlikehold. Se forøvrig fullstendig vedlikeholdshistorikk og mer detaljert info i årsberetningen som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er bare tillatt å holde hund eller katt etter godkjennelse fra styret og under forutsetning av at andre leieboer ikke sjeneres.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cm@schalapartners.no eller SMS: 93 42 42 85 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikeringer plassert i felles trapperom. Skjult elektrisk anlegg i leiligheten.
- Røykvarsler tilkoblet felles varslingsanlegg. Brannslukkningsapparat med pulver fra 2019.
- FDV dokumentasjon er fremlagt på bad. Diverse bilder, arbeidsbeskrivelse og kontrollskjema for sveisemembran er fremlagt.
- Samsvarserklæring vedrørende Rehabilitering av sikringsskap og ny installasjon bad er fremlagt. Signert og datert: 20.05.2020. Arbeider utført av Nordlyset Elektro AS.

Iht. egenerklæringsskjema:
- Arbeid på bad: Sveisemembran, rørleggearbeid, varmekabel. Utført i 2020 av Protan Entreprenær AS og Minh AS.
- Arbeid på bad: Fliser, montering av skap og dusjvegg er utført av ufaglært.

Det er observert skjeggkre i naboenheter i borettslaget. Dette kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Dette er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.  Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som kan redusere antallet betydelig.  Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,70 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 6 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Christopher Morgenstierne

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.