#KAMPEN, Normannsgata 31A
14 500 000,-
Stort og flott hus i sjarmerende trehusbebyggelse | 198kvm | Sydvendt terrasse | Nydelig bakgård | Tre innganger
 • Prisantydning: 14 500 000,-
 • Omkostninger: 365 070,-
 • Totalpris: 14 865 070,-
 • Ligningsverdi: 1 482 282,-
 • Fellesutgifter: 4598,-

  Felles forsikring, kommunale avgifter, strøm sameie, løpende vedlikehold sameie m.m.
Beregnet totalkostnad:
14 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 356 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 365 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 14 865 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Enebolig
 • Primærrom: 198 m²
 • Bruksareal: 208 m²
 • Bruttoareal: 220 m²
 • Oppholdsrom: 3
 • Soverom: 4
 • Byggeår: 1870
 • Modernisert: 2015
 • Gårdsnummer: 231
 • Bruksnummer: 354
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 188613053
 • Sist endret: 19.10.20 11:21
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 63%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 35%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 84%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 24%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-20-0096

Adresse og matrikkel

Normannsgata 31A, 0655, Oslo, Gnr. 231 bnr. 354 snr. 12 orgnr. 912469476 i Oslo kommune

Eier

Morten Anstorp Rosenkvist og Stine H Rosenkvist

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Eiendomsskatt for 2020: kr 451,- iht. eiendomsskattelisten.

BRA/PROM

208 / 198 m²

Antall soverom

4

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Enebolig

Byggeår

1870

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Forbruk 2019: 20 784 kWh / kr 11 256,-. Hittil i år (jan-jun): 12 836 kWh / kr 2 026,-.
Del i 1. etasje og U. etasje har egen strømmåler og eget abonnement, har kun forbruk hittil i år (jan-juni): 7 239 kWh / kr 1 241,-. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

511 kvm felles eiet tomt for sameiet.
Bakgården er flott opparbeidet og har blitt betydelig oppgradert de senere årene. Dette er en idyllisk uteplass med busker, diverse pen beplantning, plenområder, steinlagte områder og felles terrasse. På terrassen er det sittegrupper til bruk for beboerne - her er det tilrettelagt for mye utendørs hygge for både store og små! Det er sol i bakgården fra ca. 08:00-18.30, men bakgården har sol/skygge etter hvert som solen flytter seg gjennom dagen. Det er også felles sykkelstativ for sameiet i portrom.

511 kvm felles eiet tomt for sameiet.

Bakgården er flott opparbeidet og har blitt betydelig oppgradert de senere årene. Dette er en idyllisk uteplass med busker, diverse pen beplantning, plenområder, steinlagte områder og felles terrasse. På terrassen er det sittegrupper til bruk for beboerne - her er det tilrettelagt for mye utendørs hygge for både store og små! Det er sol i bakgården fra ca. 08:00-18.30, men bakgården har sol/skygge etter hvert som solen flytter seg gjennom dagen. Det er også felles sykkelstativ for sameiet i portrom.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til et stort, innholdsrikt og sjarmerende trehus, beliggende midt på populære Kampen. Her får du god standard med flere oppgraderinger utført i senere år, samtidig som den klassiske trehus-sjarmen er godt bevart!

- Boligen var opprinnelig en tomannsbolig, og har en en hoveddel på 119 kvm og adskilt del på 79 kvm
- Masse særpreg
- To flotte stuer og stilrent kjøkken med hvitevarer
- Sydvendt terrasse på ca. 10 kvm
- Hems med ca. 59 kvm gulvareal
- To bad fra 2019, vaskerom og 3 soverom
- To peisovner
- Adskilt del med egen inngang, kjøkken, stue med peis og entré i 1. etg, samt soverom, bad fra 2015 og boder i U. etg
- Det er etablert en dør i 1. etasje som kun er gipset igjen på ene siden, slik at man enkelt kan åpne og ta i bruk hele boligen
- Fantastisk, felles bakgård
- Midt på Kampen, med nærhet til "alt"!

Innhold

Boligen består av:
2. etasje (hoveddel) med gang/trapperom, bad/vaskerom, to soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og TV-stue. Utgang fra gang til sydvendt terrasse på ca. 10 kvm. I stue er det trapp opp til hems med innredet rom, gang og bod. Hemsen i leiligheten er ikke måleverdig grunnet takhøyde og skråhimling. Adkomst fra terrasse til privat utebod på ca. 4,4 kvm. I tillegg er det en utebod under terrassen som deles med nabo.
1. etasje (hoveddel): Entré/trapperom, gang, soverom og bad.
1. etasje (adskilt del): Egen inngang via gate, og består av entré, samt stue med åpen kjøkkenløsning. Trapp ned til U. etg.
U. etasje (adskilt del): Egen inngang via gårdsrom, og består av gang, to boder, teknisk rom, soverom og bad.

Beliggenhet

Idylliske Kampen er et område med en miks av sjarmerende trehusbebyggelse, klassiske bygårder og flotte grøntområder. Her bor man skjermet til, men allikevel i umiddelbar nærhet til alt a nødvendige servicetilbud. Nærmeste matvareforretning ligger kort fra boligen. Kampen er kjent for sitt særegne, trivelige og barnevennlige bomiljø.

Dette området har noe å by på for alle og enhver. Ønsker du en bedre middag, er velrennomerte Kampen Bistro eller Smia verdt et besøk. Her kan garanteres en behagelig atmosfære og utsøkt mat. Kampen Bistro deler hus med bydelshuset på Kampen og fremstår som hjemmekoselig blant brune bord, "loppemarkedsfunn" og stearinlys. Bydelens beste kaffe får du på Kampen Kaffe og Bar, hvor det også er jazzkonserter på kveldene. Rett nedi gaten finner du en svært koselig italiensk pizzarestaurant og bakeri på Galleri Bastian.

Ikke langt fra boligen finner du Tøyen som har i den siste tiden fått en oppløfting med flere restauranter, bakeri, småbutikker og bar/pub. Tøyen Torg byr også på andre kulinariske opplevelser med blant annet sushi, thai- og tyrkisk restaurant. Det er verdt å ta turen innom Skatten Oslo eller Brutus Mat og Vinbar som byr på blant annet nordisk mat. Ellers finner du hyggelige kafeer som Grådi (med nydelig brunsj), Hjørnet Kro, Stockfleth`s.

For den aktive har man et godt utvalg med SATS treningssenter, Jordal Idrettspark (som gjenoppbygges med bredere tilbud), fotballbaner og Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og skal stå ferdig i 2023) innen gangavstand.

Det er flotte tur- og rekreasjonsområder med Kampen park rett ved boligen, Tøyenparken og Botanisk hage som grenser til hverandre, samt Vålerengaparken og Jordal idrettsplass rett i nærheten. Alnaelva har en idyllisk tursti langs elvebredden mot sentrum eller mot Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. Det er også nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret.

Med Kampen Skole, Kampen kunstbarnehage og flere andre barnehager like i nærheten er området særdeles barnevennlig. Ikke mange bydeler er forunt å ha sin egen bondegård. Kampen Økologiske Barnebondegård ligger mellom Kampen skole og T-banestasjonen på Ensjø.

Det er god tilgang til offentlig kommunikasjon med nærhet til holdeplass for bussnr. 20, 60 og 37. T-bane i alle retninger både fra Tøyen, Grønland og Ensjø. Oslo S ligger en gåtur fra leiligheten.

Stue/TV-stue

Boligen her en stor og flott stue i tilknytning til kjøkkenet, med generøs takhøyde, karakteristiske takbjelker, samt store vindusflater og takvinduer som slipper inn mye naturlig lys. Her er det fin sone for spisestue med plass til mange gjester rundt bordet. Doble dører inn til tiltalende TV-stue hvor det er plass til sofagruppe, TV-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. Vedfyrt peisovn i begge stuene (rehabilitering av pipeløpene utført i 2018).

Kjøkken

Stilrent Kvik-kjøkken fra 2008 med åpen løsning. Innredning med god skap- og benkeplass. Hvite, glatte fronter og benkeplate av treverk med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Keramiske fliser på vegg over benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer fra Siemens; oppvaskmaskin, stekeovn, induksjonstopp, vegghengt ventilator over platetopp med belysning og kullfilter. Integrert kjøleskap fra Aeg.

Takterrassse

Fra kjøkken/gang er det adkomst til en herlig, sydvendt terrasse på ca. 10 kvm. Her er det god plass til diverse utemøblement og planter. Terrassen har sol fra ca. kl 08:30-17:30 på sommerstid, samt hyggelig utsikt mot den idylliske bakgården. Dette er en lun og skjermet uteplass, med rom for å nyte mange fine sommerdager utendørs! Det er montert utelys, stikkontakt og markise. Terrassen er av trekonstruksjoner, belagt med terrassebord og rekkverk av treverk. Adkomst til oppbevaringsrom via terrasse på ca. 4,4 kvm.

Hems

I stue er det trapp opp til hemsen med gulvareal på ca. 59 kvm. Hemsen består av med innredet rom, gang og bod. Her er det mange innredningsmuligheter - alt etter ønske og behov. Takvinduer som gir et fint lysinfall. Det er fin plass til dobbeltseng hvis man trenger en ekstra soveplass, samt fin plass til kontorpult eller diverse oppbevaringsløsninger. Plassbygde bokhyller i høyden, som også fungerer som et dekorativt element. Hemsen i leiligheten er ikke måleverdig grunnet takhøyde og skråhimling.

Bad/vaskerom 2. etasje

Delikat flislagt bad/vaskerom fra 2019 med varme i gulv og downlights i himling. Servant i komposit med ett-greps armatur, skuffer i innredning under, samt speil med belysning og stikkontakt på vegg over. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur med regnfallsdusj og hånddusj. Vegghengt toalett. Det er skyvedører inn til vaskerom med flislagt gulv og malte flater. Benkeplate av treverk med nedsenket utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Rikelig oppbevaringsplass i plassbygde skap. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Bad 1. etasje

Dette badet er også fra 2019, med pene flisvalg, varme i gulv og belysning i tak. Servant i porselen med ett-greps armatur, skuffer i innredning under, samt speil med belysning og stikkontakt på vegg over. Dusjhjørne med foldbar glassdør og to-greps armatur. Vegghengt toalett. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverommene

Hoveddelen har tre gode soverom hvorav to ligger i 2. etasje og ett ligger i 1. etasje. Alle soverommene har god størrelse, og egner seg godt som enten hovedsoverom, barnerom eller gjesteværelse. Plass til stor seng, kommode, skap og annet ønsket møblement. Lekre og behagelige fargevalg.

Entré/gang

Romslig mellomgang i 1. etasje med oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe. I tillegg har boligen en svært innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk. Sameiet har callinganlegg via mobilen. Det er adkomst til hoveddelen via gårdsrom til eget inngangsparti.

Stue - 1. etasje

Lys og tiltalende stue med store vindusflater som gir gjennomgående lys. God plass til både sofagruppe, TV-seksjon, spisestue og annet ønsket møblement. Sentralt i rommet er det montert peisovn som gir lun og god varme (rehabilitering av pipeløpene utført i 2018). Åpen løsning mot kjøkkenet og vindeltrapp ned til U. etasje.

Kjøkken - 1. etasje

Tidsmessig IKEA-kjøkkeninnredning fra ukjent årstall, vurderes å være fra ca. 2000. Glatte, hvite fronter og stedvis keramiske fliser over benkeplate av treverk og laminat. Ovenpåliggende oppvaskkum av porselen med ett-greps armatur. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer fra IKEA; keramisk platetopp og stekeovn, vegghengt ventilator over platetopp med belysning og kullfilter, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Det er også integrert vinskap.

Bad - U. etasje

Bad fra 2015 med fliser og varme på gulv, samt delvis flislagt og malte veggflater. Servant i komposit med ett-greps armatur, skuffer i innredning under og speil over. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur med regnfallsdusj og hånddusj. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel i hjørnet.

Soverom - U. etasje

Soverom med plass til sofa eller seng, kommode og oppbevaringsløsninger. Adkomst til badet, samt bod med teknisk rom og en gang med plass til ønsket møblement. Fra gangen er det også adkomst til en bod med ekstra lagringsplass.

Entré - 1. etasje

Arealeffektiv entré med åpen garderobeløsning med hyller og kleshengerstativ, hvor det er plass til yttertøy og sko. Inngang fra gate via entréen, samt via bakgård i U. etasje.

Overflater

Gulv: Gulvflater med en-stavs parkett, to-stavs parkett og fiskebeinsparkett, samt tregulv og en-stavs tregulv. Gulvflater med tre-stavs parkett med gulvvarme i U. etasje. Flislagt gulv på alle bad med gulvvarme.
Vegger: Veggflater med malte flater og malt trepanel. Fliser og malte flater på badene.
Tak: Himlingsflater med malte flater og malt trepanel. Downlights i flere rom. Synlig trekonstruksjoner i spisestue.

Felleskostnader

4 598 pr. mnd. Felles forsikring, kommunale avgifter, strøm sameie, løpende vedlikehold sameie m.m.

Neste husleieøkning skjer f.o.m. januar 2021 (vedtatt økt 5 %). Da vil felleskostnadene være kr. 4 818,-.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 482 282 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 336 214 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 2 etasjer, samt U. etasje og hems.
Grunnmur av naturstein, betong og murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av trekonstruksjoner. Salttak i trekonstruksjoner tekket med takstein (ikke besiktiget). Veggkonstruksjon er reisverk med stående trekledning.

Leiligheten har slett entrédør fra 2015 med elektronisk kodelås. Vinduer med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra 1997, 2012 og 2015. 2 stk takvinduer med karmer/rammer av treverk med to-lags fra 2008, 5 stk takvinduer er fra 2015. Terrassedør med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra 2015. Se forøvrig tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på expedisjonsdokument/ferdigattest for oppføring av eiendommen.

Det foreligger ferdigattest gjeldende fasadeendring, påbygging takterrasse og innvendig ombygging i boligen, datert 18.02.2015. Det foreligger ferdigattest på bruksendring fra kjeller til bolig, datert 04.09.2015. Det foreligger også ferdigattest for ombygging av tomannsbolig og fasadeenrringer. datert 20.05.2019. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 198 kvm, Bruksareal: 208 kvm, Bruttoareal: 220 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og soverom.
Sekundærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: To boder og teknisk rom.
Bruttoareal: 44 m².

1. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: To entré, gang, kjøkken, trapperom, soverom, bad, og stue.
Sekundærrom: 0 m².
Bruttoareal: 69 m².

2. etasje:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, trapperom, bad, kjøkken, to soverom, stue og tv-stue.
Sekundærrom: 1 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Bruttoareal:107 m².
Hemsen i leiligheten er ikke måleverdig grunnet takhøyde og skråhimling.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ved fremleie skal styret skriftlig underrettes. Dersom en sameier leier ut sin bolig skal hun/han påse at leietaker skriftlig forplikter seg til å følge sameiets vedtekter og evt. ordensregler, samt vedtak av sameiermøter og styret. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Det gjøres oppmerksom på at det ikke søkt til kommunen v/plan- og bygg om selvstendig boenhet, eller utleiedel i 1./U. etasje.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og peisovner (1 i spisestue, 1 i TV-stue og 1 i stue i 1. etasje ). Gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, kabel-TV, internett, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde, Jordal idrettsanlegg (foregår to større prosjekter ifb. idrettsanlegget, med gjenoppbygging av Jordal Amfi og oppgradering av utearealer - mindre tilgjengelige tilbud i perioden), tomt for offentlig bygning (barnehager og Kampen kirke) m.m.  Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1939/405978-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 16.09.1939
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-231/354
Gjelder denne registerenheten med flere

1988/7373-3/105 Pantsettelseserklæring 29.01.1988
BELØP: NOK 50.000
Panthaver: Sameiet Lnr: 10088802
PANTSETTELSESERKLÆRING
PRIORITET ETTER: 80%
AV VERDI/LÅNETAKST
Gjelder denne registerenheten med flere

1988/7373-4/105 Urådighet 29.01.1988
OVERDRAGELSE SKAL GODKJENNES AV STYRET
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2013/152289-1/200 Seksjonering 21.02.2013
opprettet seksjoner:
snr: 12
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 96/579

2015/1181073-1/200 Resek/sammenslåing 16.12.2015
sammenslåing av: snr: 7
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 92/579
sammenslåing av: snr: 12
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 96/579
sammenslått til: snr: 12
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 188/579
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av totalt fem seksjoner - én seksjon i det gamle trehuset og fire seksjoner i nyere bygg i bakgården. Sameiet har til formål å ivareta sameiernes fellesinteresser og administrasjonen av eiendommen, gnr 231 bnr 354, Normannsgate 31 i Oslo kommune, med fellesanlegg av enhver art.

- Sameiet er veletablert og veldig hyggelig. Godt naboskap.
- Forretningsførsel utføres internt.
- HomeNet og GET er leverandør av TV og bredbåndstjeneser til sameiet. Egne avtaler må tegnes. Eier har hatt parabol, og ikke benyttet seg av dette.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF, Polisenummer: SP0000744723

Regnskap

Resultatet i regnskapet viser et overskudd på kr 19 465,-.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter for seksjonseers og sameiets vedlikeholdsplikt, samt retningslinjer for bygningsmessige arbeider. Sameiet har et vedlikeholdsfond som er delt mellom gammel og ny bebyggelse.
Se forøvrig vedtektene som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Sameiet investerte i ny klokakkpumpe i 2019. Kostnaden ble fordelt likt mellom de fire berørte seksjonseierne i "nytt hus" siden alle hadde lik nytte av tiltaket.
- Det ble diskutert behov for oppgradering av inngangsport, og konkludert med oppgradering av eksisterende port.

Det er ingen vedtatte/foreslåtte arbeider pt. som vil medføre økning i felleskostnader/gjeld.
Neste husleieøkning skjer f.o.m. januar 2021 (vedtatt økt 5 %).

Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- I utgangspunktet følger ikke vaskemaskin/tørketrommel på badene med. Ei heller lamper på kroker. Dette kan kjøpes til avtalt pris.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Overdragelse skal godkjennes av styret iht. urådighet i grunnboken.

Diverse

- Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør i plast. Avløpspumpe montert på avløpsrør, beliggende i teknisk rom. Fordelerskap for rør-i-rør system i teknisk rom og bad. Hovedstoppekran på teknisk rom. Høiax varmtvannsbereder på 120 liter fra 2018 i U.etg. Oso varmtvannsbereder på 194 liter fra 2018.
- Sikringsskapet plassert i bod ved kjøkken. Automatsikringer.
- Sikringsskapet plassert i soverom i U. etasje. Automatsikringer. Hovedsikring og strømmåler plassert i sikringsskapet.
- Røykvarsler i hoveddel. Brannslokkingsapparat med pulver fra 2016.
- Røykvarsler i U.etasje. Brannslokkingsapparater med pulver.

Iht. egenerklæringsskjema:
- Bad i kjeller bygget nytt 2015 v/Rørlegger Pluss. Bad i 1 + 2. etasje renovert i 2019 v/Smedstad og Vangsøy Rørservice.
- I 2017 ble drenering av kjeller utredet av Mycoteam og utbedret av Spikern bygg. Mot gateplan ble det etterisolert fra utsiden, lagt nytt dekke med godt fall + avrenningsstein fra takrenne. Mot bakgård ble innvendig gipsvegg fjernet og muren innvendig malt med diffusjonsåpen maling.
- Rehabilitert begge pipeløp: trukket nye stålrør i begge pipeløp / nye rør til alle ildsteder. Gjort av fagmann: Øystein Flåten.
- Huset er fra 1870-årene, naturlig at det er skjevheter i gulv m.m.
- Funnet noen få sølvkre i kjeller våren 2020. Begrenset omfang. Meldt til Norsk hussoppforsikring som har bekreftet at det er sølvkre og anbefaler økt ventilasjon + varme. Tiltak iverksatt. Ser ut til å ha effekt. Ingen sølvkre observert siden juni 2020.
- El-anlegg i 2. etasje og loft er nytt fra 2014 v/Oslo og Akershus El-installasjon. El-anlegg i kjeller er nytt fra 2015 v/Arkel Romerike. El-anlegg i deler av 1. etasje er nytt fra 2019 v/Elektriker-gruppen. Samsvarserklæring på utførte arbeider foreligger.
- Utleieleilighet i deler av første etasje og hele kjeller. Alle funksjoner i utleieleiligheten + to egne innganger mot gateplan og bakgård. Mulig å dele dagens utleieleilighet i to hybler (en hybel i kjeller og en hybel i deler av første etasje).
- Kjeller er byggemeldt og godkjent for varig opphold, jf. punkt 16.1. Også godkjent at kjeller gjøres om til en separat del / hybel med egen inngang.
- Loft bygget om til bolig i 2014 og kjeller bygget om til bolig i 2015. Ferdigattest på utbygging av kjeller og loft.
- Brannsikret vegg mot nabohusene i sør og nord i 2014 / 2017.
- Utbedret ventilasjon i 2015.
- Etterisolert over portrom og deler av kjøkken i 2016.
- Lagt nytt gulv kjøkken i 2017.
- Terrassen bygget helt ny i 2017 med oppbevaring under.
- Nytt røropplegg til begge kjøkken i 2019.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,70 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Kjerstin Falkum

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.