#SAGENE, Grimstadgata 30 K
3 900 000,-
Bud direkte til selger, visninger er avlyst
 • Prisantydning: 3 900 000,-
 • Fellesgjeld: 148 486,-
 • Omkostninger: 13 953,-
 • Totalpris: 4 062 439,-
 • Ligningsverdi: 1 087 661,-
 • Fellesutgifter: 3518,-

  Kabel-TV fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, festeavgift og betjening av andel fellesgjeld. Betjening av andel fellesgjeld utgjør ca. kr. 797,-
Beregnet totalkostnad:
3 900 000,- (Prisantydning) 148 486,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 048 486,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 944,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 13 953,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 062 439,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 59 m²
 • Bruksareal: 59 m²
 • Bruttoareal: 66 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1932
 • Gårdsnummer: 221
 • Bruksnummer: 74
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 194478667
 • Sist endret: 20.10.20 15:33
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 79%
  eier sin egen bolig
 • 21%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 95%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 19%
  er barnefamilier
 • 13%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0123

Adresse og matrikkel

Grimstadgata 30 K, 0464, Oslo, Gnr. 221 bnr. 74, andelsnr. 48 i Bjølsenborgen borettslaget med orgnr. 967763179 i Oslo kommune

Eier

Camilla Odgård Tørring Johannes Gunnarsson

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Intern forkjøpsrett for de øvrige andelseierne i borettslaget. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

59 / 59 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1932

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 12 parkeringsplasser til utleie. Ventelister hos styret, som administrerer ordningen. Leie av plass kommer i tillegg. Det påløper administrasjonsgebyr til forretningsfører etter gjeldende priser ved tildeling av plass.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 3 600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 3 553 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2064

Borettslaget fester tomten av Oslo kommune. Festetiden er 80 år fra 15.04.1984. Festeavgiften er inkludert i felleskostnadene og utgjorde i følge regnskap kr. 347 238,- for 2018.

Borettslaget har en skikkelig fin bakgård med beplantning, grøntareal, sandkasse og lekeområde samt flere hyggelige sittegrupper. Et flott sted å nyte late sommerdager.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, gang, stue, kjøkken, soverom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på ca. 5m² og 6m², samt en loftsbod på ca. 6m².

Beliggenhet

Området og bydelen er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Mysterud bar, Tiffanys og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Det er flere matvarebutikker i nærheten. Rema1000 finner du ca. 2 minutter unna. I Bjølsenhallen finner du Meny, Post i Butikk og apotek. Grønnsakshandleren Sagene torg og Coop Ekstra er heller ikke langt unna.

Området har en rik historie med kulturminner knyttet til Vøienvollen, Akerselva og Ullevål sykehus. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 er heller ikke mange minutter unna. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka.

Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Nytt er også Oslo sommertid (festival) med blant annet Eminem som "headliner" i 2018. En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.

Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!

Kort vei til Damplassen og Ullevål Hageby med fontene, småbutikker, klesbutikk, blomsterbutikk, pizzarestaurant og Åpent Bakeri med nydelige bakevarer og god kaffe. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små. I tillegg kort vei til Ullevål Universitetssykehus.

Torshov er heller ikke lang unna, et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater.

For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten.

Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 37 (Helsfyr/Nydalen T), 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon), 20 (Galgeberg/Skøyen) og 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby). Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen.

Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Entré og gang I Lys, romslig og praktisk

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré med lyst belegg på gulv. Entréen har praktisk plassbygget garderobeløsning med skap og hyller for oppbevaring, samt en sittebenk. I entréen har du også sikringsskap med automatsikringer og porttelefon.

Fra entréen kommer du videre inn til en lys og romslig gang som fungerer som et knutepunkt i leiligheten. I gangen har du plass til ønskelig møblement som for eksempel en kontorpult og kommoder for ytterligere oppbevaring.

Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode standard. Gjennomgående standard med lyse originale tregulv og overflater malt i nydelig pastellfarger som harmonerer fint sammen.

Stue I Lys og nydelig stue med vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst og nydelig rom av god størrelse. De lyse originale tregulvene passer fint til veggene som er malt i en nydelig lys gultone. Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det ikke er noe innsyn og hyggelig utsyn over grønne Bjølsenparken. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,6 meter bidrar til en luftig romfølelse. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2018/19, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. I stuen har du god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord om ønskelig. I hjørnet av stuen har du en koselig vedovn med glassdør som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge.

Kjøkken I Hyggelig spisekjøkken med tidløs innredning

Leiligheten har et stor, lyst og hyggelig separat kjøkken. God standard med fine originale tregulv og vegger malt i en nydelig lys grønntone. Også her en stor vindusflate med hyggelig utsyn over Bjølsenparken og samtidig ingen innsyn. På kjøkkenet har du plass til et spisebord som gjør at også kjøkkenet blir et naturlig oppholdsrom i leiligheten.

Moderne og tidløs kjøkkeninnredning fra IKEA. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og heltre benkeplate. Praktisk med flisimitasjonsplater i benkeryggen og belysning under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin, samt plass til frittstående kjøleskap m/frysedel i nisje. Integrerte hvitevarer medfølger i handelen, frittstående kjøleskap medfølger i utgangspunktet ikke.

Soverom I Lyst og innbydende mot rolig bakgård

Leiligheten har et lyst og innbydende soverom som vender ut mot rolig bakgård. Rommet har samme fine standard som resten av leiligheten med lyse originale tregulv og lysmalte overflater. På soverommet har du plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. God oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Baderom I Lyst og moderne flislagt fra 2010

Lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2010. Baderommet har grå fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himling. Baderomsinnredning med heldekkende servant og speilskap med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.

Felleskostnader

Kr. 3 518,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, festeavgift og betjening av andel fellesgjeld.

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 797,- av totale felleskostnader.

Etasje

3 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 087 661 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 915 581 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over tre etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og murkonstruksjon. Pusset og malt fasade. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater. Leiligheten har entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Trenor. Vindu med karmer av tre og to-lags glass fra 2018. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2011 på utskifting alle sluk og rørstammer. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, soverom og baderom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Kott på soverom er medregnet i boligens primærareal.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedovn i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Plassbygget garderobeskap med hyller og sittebenk i entré
* Garderobeskap på soverom
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Varmtvannsbereder på 120 liter i kjøkkenskap
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré
* Brannvarslere og brannslukningsapparat
* Leiligheten disponerer to boder i kjeller og en på loft
* Kabel-TV fra Get inkludert i felleskostnadene

Fra og med 1. november vil det være Homenet som overtar internett og tv avtalen i borettslaget. Det vil da bli lagt inn fiberkabler inn i alle leiligheter i løpet av høsten som tas i bruk ved oppstart av den nye avtalen. 

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Maridalsveien 163 - Bruksendring av råloft til kontor
Saksnummer: 201915838 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Maridalsveien 163 - 165 - Bruksendring til leiligheter og oppføring av balkonger
Saksnummer: 201714407 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Mogata 24 A-B - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201904257 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Kongsvingergata 7 A - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201915422 - Byggesak
Status: Søknad avslått

Kongsvingergata 7 A - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 202007483 - Byggesak
Status: Mottatt søknad

Grimstadgata 30 K-O - Kongsvingergata 9 F-G - Utskifting av vinduer
Saksnummer: 201903447 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Sandakerveien 24 D med flere - Dialogfase - Ombygging til barnehage og skole - Den Tysk Norske skole i Oslo
Saksnummer: 201911041 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Voldsløkka idrettspark - Bestilling av oppstartsmøte - Idrettsanlegg
Saksnummer: 201814722 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Stavangergata - Endring av trafikkmønster - Detaljregulering
Saksnummer: 201719253 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Festekontrakt, tinglyst den 03.12.1932, dagboknummer 901420. Festetid: 50år. Årlig avgift NOK 117,408. Kontrakten kan ikke overdras/utleies uten samtykke fra hjemmelshaver/utleier. Bestemmelser om forkjøpsrett. Pant for forfalt festeavgift. Med flere bestemmelser. Tinglyst med nye vilkår den 09.02.1983, dagboknummer 501686.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 03.12.1932, dagboknummer 990763. Bestemmelser om benyttelse, om gjerde, om rettigheter/plikter til fellesareal. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 03.12.1932, dagboknummer 990764. Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 03.12.1932, dagboknummer 990765. Best. ang. gårdsplass. Med flere bestemmelser.
* Pantedokument, tinglyst den 24.08.2011, dagboknummer 668015. Beløp: NOK 15.000.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Felles pantedok bor. innsk, tinglyst den 29.01.2020, dagboknummer 2046244. Beløp: NOK 177.350. Panthaver: Fellesskapet Av Innskytere Jf Brl. § 2-11 1. Ledd.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.
Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Borettslaget Bjølsenborgen er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 967 763 179, og består av 101 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

* Hjemmeside: www.bborgen.no/
* Borettslaget har to fellesvaskerier, og de ligger i kjellerne i oppgangene G og M
* Vaktmester Andersen AS ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget
* Borettslaget har avtale med Absolutt Rent om renhold av Borettslagets fellesarealer
* Borettslaget har 12 parkeringsplasser, beboere som ønsker plass kan ta kontakt med styret for å sette seg på venteliste
* Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HANBA2-94927032257
Type: Annuitet   
Restsaldo: Kr. 14 373 351,-  
Andel restsaldo: Kr. 148 486,-  
Andel kapitalkostnader: Kr. 797,-  
Rest løpetid: 19år  
Term. per år: 12   
Type rente: Flyt   
Rente: 2,15%

Andel fellesgjeld

Kr. 148 486,- per 01.05.2020.

Andel formue

Kr. 18 922,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 3 912 808,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 2 547 268,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2018 på kr. 1 122 540,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2018 kr. 1 579 107,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Byttet vinduer i alle leiligheter. Oppgradert til brannvinduer i F, G, K og O.
2018: Pusset og oljet ytterdører.
2017: Rehabilitert vegger og bonet gulv i trapperom. Montert nye postkasser. Installert seriekoblede røykvarslere i fellesarealer.
2016: Oppgradert eltavler i kjeller oppgang J og H. Pipetopper rehabilitert. Byttet lamper i trapperom.
2015-16: Nye brannsikre loftsdører. Noen kjellerdører byttet ut.
2014: Balkongoppgradering (Oppgang O). Utskifting av takvinduer (overlys). Brannsikringstiltak i 2014/2015 (tetting av gjennomføringer, dørpumper installert på kjellerdører, røykvarslere, brannteppe og brannslange under vask i alle andeler)
2013-14: Nye låser til alle fellesdører. Nytt navneskiltsystem til dørcallinganlegg (navneskilt bestilles av styret).
2013: Drenering av fasade mot vest.
2010: Nye soilrør - flertallet av badene ble samtidig pusset opp av samme entreprenør, men i regi av hver enkelt andel.
2007: Kjellervinduene ble skiftet.
2006: Skorsteiner ble rehabilitert med rør i 2006 (kun skorsteiner i tilknytning til stue).

Husdyrhold

Husdyr skal ikke være til sjenanse for andre beboere. Dette er videre beskrevet i vedtektene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke:

Taklamper :
Stue
Inngangsparti
Gang
Soverom

Vegglamper:
Soverom

Hyller:
Bokhylle på kjøkken

Knaggrekker:
Inngangsparti

Veggmagnet til kniver på kjøkken

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Zehra Catak

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.