#Grønland, Platous gate 2E
3 200 000,-
BOLIGEN ER SOLGT - VISNINGER ER AVLYST
 • Prisantydning: 3 200 000,-
 • Fellesgjeld: 187 933,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 3 395 743,-
 • Ligningsverdi: 626 728,-
 • Fellesutgifter: 2601,-

  Varmtvann, bredbånd & kabel-tv, trappevask, felles forsikring, komm. avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, forretningsførsel, m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 200 000,- (Prisantydning) 187 933,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 387 933,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 395 743,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 34 m²
 • Bruksareal: 34 m²
 • Bruttoareal: 37 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1892
 • Gårdsnummer: 230
 • Bruksnummer: 254
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 170560546
 • Sist endret: 17.03.20 16:05
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 49%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 55%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 63%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

16-20-0008

Adresse og matrikkel

Platous gate 2E, 0190, Oslo, Gnr. 230 bnr. 254 snr. 1, andelsnr. 34 i Platousgate 2 Borettslag med orgnr. 981026500 i Oslo kommune

Eier

Håvard Fosstuen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Foreligger ikke forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

34 / 34 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1892

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 845 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.Felles bakgård bestående av trær, prydbusker, diverse beplantning, sykkelstativ, felles internveier belagt med brostein og felles platå i trekonstruksjoner over flere nivåer.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskap er ikke tilknyttet sikringsordning.
Borettslaget har tidligere gitt andelseiere anledning til å innfri fellesgjeld (IN-ordning).

Beskrivelse

Velkommen til en lys, luftig og innbydende 2-roms loftsleilighet, beliggende rolig og skjermet til i indre gårdsrom. Leiligheten har en velutnyttet planløsning og rikelig takhøyde hvor det er 2,78 meter på det høyeste.

- Romslig leilighet med gulvareal på hele 44 m².
- Vestvendt, solrik takterrasse på 4,7 m².
- Varmtvann, kabel-TV & bredbånd inkl. i fellesutgiftene.
- Hele leiligheten er beliggende i indre gårdsrom.
- Bad og kjøkken fra ca. 2009
- Pent, flislagt bad med opplegg for vaskemaskin.
- Soverom med god plass til dobbeltseng og medfølgende skyvedørsgarderobe.
- Leiligheten disponerer 1 loftsbod.
- Lave kjøpsomkostninger (ingen dok.avgift eller forkjøpsrett).
- Perfekt førstegangskjøp.

Innhold

Leiligheten har en flott beliggenhet i byggets loftsetasje (5.etg), og inneholder følgende:
Stue, kjøkken, bad og soverom. I tillegg er det direkte adkomst fra stue/kjøkken til 4,7 m² privat takterrasse.

I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 loftsbod med gulvflate på ca 5,9 m². Gulvflate er benyttet grunnet skråtak med lav takhøyde.

Beliggenhet

Platous Gate ligger meget sentralt og sentrumsnært til mellom Tøyen og Grønland. Spennende, urbant og attraktivt område som er i utvikling. Sentral og skjermet beliggenhet i en sidegate med gangavstand til Oslos bykjerne, samt Gamlebyen, Karl Johan og Grünerløkka.

På Grønland finner du blant annet Grønlandskvartalene som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, t-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også på her som for eksempel Oslo Mekaniske Verksted, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa" som den kalles på folkemunne, ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber. Maeemo med sine tre stjerner i Michelin-guiden, finner du i Schweigaardsgate 15.

Grønland og Grünerløkka har et urbant byliv, spennende butikker, flere hyggelige spisesteder samt fine parker. Grünerløkka som ligger en liten gåtur unna er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre. Blant noen restauranter i området som er verdt et besøk finner vi: Villa Paradisio, The Nighthawk Diner, Aku Aku, Südøst, Delicatessen, Parkteateret og mange flere. Litt lengre bort, på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen. Her finner du Dansens Hus med bar og uteservering, BAR vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Scandics Bar, BLÅ og flere spennende spisesteder på Mathallen, samt flere delikatesseforretninger.

På Tøyen har du blant annet Tøyen torg hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, tyrkisk på Anatolia, Kaffe- og cocktailbaren Human Mote, Nord og Natt m.m. Det kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop Mega med post i butikk, Bunnpris, Meny og diverse grønnsaksforretninger.

Dersom man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken finner man blant annet Middelalderparken, Botanisk Hage, Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet, SATS/Elixia på Kampen, Grünerløkka og på Bjørvika m.m. For andre aktiviteter i nærområdet kan man også ta en tur til Naturhistorisk museum eller Munchmuseet. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken i August og ligger kun 10 min gange unna. I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus.

Bjørvika ligger godt innen rekkevidde og her du kan besøke Operahuset, eller ta en tur ut til den nye badeplassen på Sørenga som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne.

Kort gangavstand til Grønland T-bane, hvor alle linjer passerer. 150 meter til Tøyengata hvor buss 37 går hele døgnet. Rundt 7 minutters gange til henholdsvis Oslo Bussterminal og Oslos S. Alt av kollektivtrafikk er med andre ord i umiddelbar nærhet.

Entré

Via felles trappeløp kommer man opp til byggets loftsetasje og leiligheten. Entrédør er av typen Swedoor i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Dørcalling med åpner. Plass til plassering av sko utenfor entrédør dersom ønskelig.

Stue

Luftig og arealeffektiv stue med god takhøyde (2,73 meter på det høyeste) og synlige, originale takbjelker. God plass til sofagruppe, reol og bokhylle for bl. annet oppbevaring. Store vindusflater gir godt med naturlig lys og skaper en herlig atmosfære. Parkett på gulv, malte flater og himling.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i åpen løsning til stuen og skaper en sosial planløsning. God plass til spisebord for hyggelig sammenkomster, samt utgang til privat, vestvendt og solrik takterrasse på ca 4,7 m². Terrassen har en fantastisk utsikt, god plass til sittegruppe og beplantning. Det er montert utebelysning.

Kjøkkeninredningen består av profilerte, hvite fronter og benkeplate av laminat. Frittstående kjøleskap fra Miele, oppvaskmaskin fra Whirpool, integrert stekeovn med induksjonstopp og vegghengt ventilator med avtrekk. Fliser og stikkontakt mellom benkeplate og overskap. Parkett på gulv, malte flater og himling.

Bad

Pent, tidsriktg bad fra ombyggingsår. Vegghengt speilskap med overbelysning og stikkontakt over servant. Vegghengt toalett tilkoblet sisternekasse. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur fra Oras tilkoblet håndusj. Opplegg for vaskemaskin. Flislagt gulv med varme, flis på vegg og malt skråtak med downlights.

Soverom

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og praktisk (medfølgende) skyvedørsgarderobe med svært god lagringsplass. Parkett på gulv, malte flater og himling.

Felleskostnader

2 601 pr. mnd. Varmtvann, bredbånd & kabel-tv, trappevask, felles forsikring, komm. avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, forretningsførsel, m.m.

Herav:
Felleskostnader: 1.551,-
Kabel-TV: 199,-
Lånekostnader: 519,-
Lånekostnader: 332,-

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Etasje

5 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 626 728 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 256 220 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur i naturstein og murkonstruksjoner. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Yttervegger i pussede og malte flater. Tak i saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Swedoor glatt entredør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra ombyggingsår.

 

Ferdigattest / brukstillatelse

- Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
- I tillegg foreligger det ferdigattest for loftsutbygging datert 03.08.2012, for Platousgate
   2 B-E.
- Begge dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm, Bruttoareal: 37 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, soverom og WC.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på badegulv.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til borettslaget, fyring, strøm, internett, forsikringer (innbo m.m.).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ved Enerhauggata 3 - Oppføring av bysykkelstativ - ID-nummer 01-438
Siste dok. 24.05.2019
Saksnr: 201906176

Ved Mandalls gate 2 - Oppføring av bysykkelstativ - 01-309
Siste dok. 14.10.2019
Saksnr: 201614623

Grønlandsleiret - Platous gate - Åkebergveien - Ombygging av kryss
Siste dok. 03.06.2019
Saksnr: 201809245

Urtegata 45 - Loftsutbygging
Siste dok. 19.12.2019
Saksnr: 201919658

For nærmere informasjon rundt plan- og reguleringsstatus. Se plan- og bygningsetatens hjemmeside.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1963/513553-1/105  Erklæring/avtale  
17.09.1963 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-230/254
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/77697-1/105  Erklæring/avtale  
20.12.1990 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:253  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:256  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:257  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:305  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:345 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:346 Snr:1-7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:347  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:381  
Rett til adkomst,vedlikeh. av ledninger, plikt til utbedr. etter komm. krav (30 år) Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging
Overført fra: 0301-230/254
Gjelder denne registerenheten med flere

1995/42676-2/105  Pantsettelseserklæring  
08.08.1995 
BELØP: NOK 20.000
Panthaver:Platousgate 2B Boligsameie  
Lnr: 1145876
PRIOR. ETTER 90% AV SEKSJONENS LÅNETAKST.
Gjelder denne registerenheten med flere

1995/48868-2/105   ** Diverse påtegning  
07.09.1995 
PANTERETTEN ER UTEN OPPTRINNSRETT
 
2007/530741-1/200  Pantedokument  
02.07.2007 
BELØP: NOK 33.050.000
Panthaver:PLATOUSGATE 2 BORETTSLAG  
Org.nr: 981026500
 
2016/170357-1/200  Pantedokument  
26.02.2016 
BELØP: NOK 22.000.000
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 885621252
 
2018/1262293-1/200  Pantedokument  
12.09.2018 21:00 
BELØP: NOK 11.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006

Grunndata:

1993/10484-1/105  Seksjonering  
09.03.1993 
opprettet seksjoner: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 1131/1227

1995/42676-1/105  Resek/deling av seksjon  
08.08.1995 
oppdelt seksjoner: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 1131/1227
oppdelt seksjoner: snr: 2
formål: Næring
sameiebrøk: 96/1227
seksjonsameieandeler: snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 615/13810

1995/48868-1/105  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
07.09.1995 
endring av formål/brøk:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 558/13992

2016/1008079-1/200  Resek/sammenslåing  
02.11.2016 
sammenslåing av: snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 558/13992
sammenslåing av: snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 473/13992
sammenslåing av: snr: 4
formål: Bolig
sameiebrøk: 473/13992
sammenslåing av: snr: 5
formål: Bolig
sameiebrøk: 473/13992
sammenslåing av: snr: 6
formål: Bolig
sameiebrøk: 405/13992
sammenslåing av: snr: 7
formål: Bolig
sameiebrøk: 405/13992
sammenslåing av: snr: 8
formål: Bolig
sameiebrøk: 405/13992
sammenslåing av: snr: 9
formål: Bolig
sameiebrøk: 401/13992
sammenslått til: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 3593/13992

2016/1008079-2/200  Resek/sammenslåing  
02.11.2016 
sammenslåing av: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 3593/13992
sammenslåing av: snr: 10
formål: Bolig
sameiebrøk: 401/13992
sammenslåing av: snr: 11
formål: Bolig
sameiebrøk: 401/13992
sammenslåing av: snr: 12
formål: Bolig
sameiebrøk: 538/13992
sammenslåing av: snr: 13
formål: Bolig
sameiebrøk: 538/13992
sammenslåing av: snr: 14
formål: Bolig
sameiebrøk: 538/13992
sammenslåing av: snr: 15
formål: Bolig
sameiebrøk: 475/13992
sammenslåing av: snr: 16
formål: Bolig
sameiebrøk: 475/13992
sammenslått til: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 6959/13992

2016/1008079-3/200  Resek/sammenslåing  
02.11.2016 
sammenslåing av: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 6959/13992
sammenslåing av: snr: 17
formål: Bolig
sameiebrøk: 475/13992
sammenslåing av: snr: 18
formål: Bolig
sameiebrøk: 475/13992
sammenslåing av: snr: 19
formål: Bolig
sameiebrøk: 361/13992
sammenslåing av: snr: 20
formål: Bolig
sameiebrøk: 361/13992
sammenslåing av: snr: 21
formål: Bolig
sameiebrøk: 361/13992
sammenslåing av: snr: 22
formål: Bolig
sameiebrøk: 361/13992
sammenslåing av: snr: 23
formål: Bolig
sameiebrøk: 386/13992
sammenslått til: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 9739/13992

2016/1008079-5/200  Resek/sammenslåing  
02.11.2016 
sammenslåing av: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 9739/13992
sammenslåing av: snr: 24
formål: Bolig
sameiebrøk: 386/13992
sammenslåing av: snr: 25
formål: Bolig
sameiebrøk: 386/13992
sammenslåing av: snr: 26
formål: Bolig
sameiebrøk: 386/13992
sammenslåing av: snr: 27
formål: Bolig
sameiebrøk: 475/13992
sammenslåing av: snr: 28
formål: Bolig
sameiebrøk: 475/13992
sammenslåing av: snr: 29
formål: Bolig
sameiebrøk: 475/13992
sammenslåing av: snr: 30
formål: Bolig
sameiebrøk: 475/13992
sammenslått til: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 12797/13992
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer:

1989/18479-1/105  Best. om adkomstrett  
22.03.1989 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:254 Snr:1-30
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:256  
Med flere bestemmelser
Slettes kun av Oslo kommune v/Boligdirektøren

1990/71308-1/105  Erklæring/avtale  
23.11.1990 
Overført fra: 0301-230/254
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:253  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:254  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:254 Snr:1-30
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:257  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:305  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:345 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:346 Snr:1-7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:347  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:381  
Rett til adkomst m.v. samt rett til å anlegge og vedlikeholde div. ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samt. fra Oslo kommune v/direktør for Eiendom og Utbygging.
Overført fra: 0301-230/254

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Platousgate 2 Borettslag er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Platousgate 2 Borettslag ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 981026500. Borettslaget består av 35 boliger og 1 næringslokalet.

- Forretningsfører er boligbyggelaget USBL.
- Revisor er KPMG.
- Borettslagt er fullforsikriet i IF Skadeforsikring, med polisenr. SP1165173.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 187.933,- pr. 14.01.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 23.048,- pr. 31.12.2018.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12136781799, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.01.2020: 2.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 94
Saldo per 14.01.2020: 9 501 050
Andel av saldo: 187 933
Første termin/første avdrag: 30.11.2018 ( siste termin 31.05.2043 )
Ref.av lån. Fasaderehab.

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

187 933,- pr. 14.01.2020.

Andel formue

23 048,- pr. 31.12.2018.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1165173

Regnskap

Årsregnskapet for 2018 viser et underskudd på kr. 1.122.358,-
For nærmere spesifikasjon rundt regnskapet, se vedlagt årsberretning.

Vedtekter / husordensregler

- En andelseier har rett til å overdra sin andel, men erververen må godkjennes av
   borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget.
- Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.
- Det skal være ro mellom 22:00-07:00.
- Dyrehold er tillatt såfremt dette ikke medfører urimelig sjenanse for naboer.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid har det siste året gjennomført en rekke arbeidsoppgaver, se vedlagt årsberretning for nærmere spesifikasjon.

Planlagt vedlikehold:

1) Oppgradering av bakgård:
Borettslaget har tilsammen fått tilsagn på midler fra to aktører, USBL og Tøyenløftet (henholdsvi 60.000,- og 50.000,-). Begge tilsagnene krever at borettslaget selv stiller med tilsvarende beløp. Borettslaget har søkt om midler til oppgradering av bakgård, og kort oppsummert innebærer dette å fikse muren/gjerdet rundt bakgården, samt området med blomsterbedd, "patio" og benker. Borettslaget venter på siste tilbud fra entrepenør, og vil presentere forslaget på generalforsamling.
Vedtatt: Styret får godkjenning til å gå videre med forslaget som er skissert, og får mulighet til å bruke opp til 200.000,- i tillegg til tildelte midler, på oppussingen.

2) Ihht mail mottatt fra styreleder Januar 2020 er det ikke planlagt noe annen vedlikehold i nærmeste fremtid som berører fellesgjeld og felleskostnader. Det må likevel forventes generell vedlikehold av borettslaget i tiden fremover.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt såfremt dette ikke medfører urimelig sjananse for naboer. Husk at det er båndtvang hele året. Styret kan nekte den enkelte beboeren retten til å holde husdyr hvis en eller flere av disse reglene blir brutt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer i kjøkken medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.


 

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mari@schalapartners.no eller SMS: 48 21 87 67 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt.
Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.
Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,40 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Mari Wang

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.