#KARIHAUGEN/ELLINGSRUD, Ludvig Karstens vei 4
2 500 000,-
3-roms med innglasset balkong og utsikt | Garasje | Heis | Moderniseringsbehov | Nærhet til Østmarka!
 • Prisantydning: 2 500 000,-
 • Fellesgjeld: 234 592,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 2 749 727,-
 • Ligningsverdi: 821 523,-
 • Fellesutgifter: 3782,-

  Drift og vedlikehold, trappevask, internett, kommunale avgifter, felles forsikringer, garasje m.m.
Beregnet totalkostnad:
2 500 000,- (Prisantydning) 234 592,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 734 592,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 749 727,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 65 m²
 • Bruksareal: 79 m²
 • Bruttoareal: 87 m²
 • Etasje: 6
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1971
 • Gårdsnummer: 109
 • Bruksnummer: 16
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 170086088
 • Sist endret: 08.04.20 22:53
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 93%
  eier sin egen bolig
 • 96%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 32%
  er barnefamilier
 • 32%
  er gift
 • 22%
  har høyskoleutdanning

 

Oppdragsnummer

70-20-0012

Adresse og matrikkel

Ludvig Karstens vei 4, 1064, Oslo, Gnr. 109 bnr. 16, andelsnr. 426 i Karihaugen Borettslag med orgnr. 948617196 i Oslo kommune

Eier

Jan Akbari

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett.

BRA/PROM

79 / 65 m²

Antall soverom

2
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1971

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Tomt

Areal: 35 937 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Felles tomt for borettslaget opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Asfalterte internveier, platting og lekeområder.

Beliggenhet

Fin beliggenhet på Karihaugen. Leiligheten har kort avstand til både T-bane og bussholdeplass (ca. 10 minutters gange) med god forbindelse til Oslo sentrum. I nærheten finnes blant annet butikker som Joker, Kiwi, Maxbo, Jula og Elkjøp, samt døgnåpen bensinstasjon. Det er ca. 5 minutters kjøring til kjøpesentre som Metro, Triaden og Furuset senter.

Det er kort vei til flere skoler og barnehager. Se vedlagt nabolagsprofil for mer informasjon.

Området grenser til Østmarka med flotte turveier og skiløyper mot Mariholtet. Ellingsrud ridesenter ligger også like i nærheten. Ellers kan nevnes fotballbane tilhørende Ellingsrud idrettslag og Ellingsrud fleridrettshall med ulike treningstilbud. Dersom man har lyst til å gå på kino, er Lørenskog kino (nyetablerte Lørenskog hus ved Metro senter) et nært og godt alternativ.

Entré

Entréen er romslig og tilknyttet en innvendig bod med god oppbevaringsplass til sko og yttertøy.

Stue

Stuens utforming gjør den enkel å innrede med sofagruppe og tv-seksjon. Overflatene er lysmalte og det er slitesterkt laminat på gulv. Vinduene i stuen sørger for godt med naturlig lys inn.

Kjøkken

Kjøkkeninnredningen har hvite, slette fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Mellom overskap og benkeplaten er det fliser. Varmtvannsbereder er plassert i benkeskap og ventilator under overskap. Ventilatoren er ikke tilkoblet avtrekk. Videre er kjøkkenet utstyrt med frittstående komfyr og kjøleskap med fryser.

Bad

Badet er flislagt og av god størrelse. Tilstanden tilsier at det bør påregnes oppgraderinger. Baderomsinnredningen består av servant med skapinnredning rundt, toalett, speil med belysning over og
badekar. Varmeovn på vegg.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en sydøstvendt, innglasset balkong på ca. 9,7 kvm. Siden balkongen er innglasset kan den fungere som en forlengelse av stuen store deler av året og er perfekt å innrede med møbler. Gulvflaten er belagt med teppe og det er montert både belysning og varmelampe.

Soverom

Boligen kan by på to romslige soverom hvorav det medfølger garderobeskap på begge rom (3,00 og 1,00 meter). Her får du god plass til stor seng og nattbord.

Felleskostnader

3.782,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, trappevask, internett, kommunale avgifter, felles forsikringer, garasje m.m.

Herav:
Felleskostnader kr. 3.332,-
Garasje rehab. kr. 140,-
Trappevask kr. 110,-
Internett kr. 200,-

For kabel-TV er man tilknyttet eget selskap Ellingsrud Kabelnett AS.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Etasje

6 etasje

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass merket med nr. 6077 i felles garasjeanlegg.

Karihaugen borettslag har gjeste-/beboerparkering på taket av garasjehusene i LK 2 og HS11. Det er også satt opp parkeringsautomater, med en gitt gratis parkeringstid på 3 timer mot å trekke billett.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 821 523 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 957 484 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 13 etasjer samt underetasje og kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i
hovedsak av betong. Utvendig fasader i hovedsak forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Skyvedør og vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 1995.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 11.06.1975 for eiendommen.
Det foreligger ferdigattest på parkeringshus med fasadeendring datert 15.09.2010.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 79 kvm, Bruttoareal: 87 kvm

6. etasje:
Bruksareal: 79 kvm.
Primærrom: 65 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
Sekundærrom: 14 kvm. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod og innglasset balkong.

Leiligheten disponerer en bod i kjeller på ca. 3,6 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre  uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-1595, datert 11.11.1969 og endringene i S-1811.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert en servitutt/heftelse på borettslagets grunnbok. Denne omhandler blant annet bestemmelser om vann- og kloakkledninger (1986).

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 544 andelsleiligheter og har organisasjonsnummer 948617196. Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

Borettslaget er medeier i Ellingsrudåsen Vaktmestersentral (EVS) og
Ellingsrudåsen Kabelnett AS (EKN).

Borettslaget har egen hjemmeside: www.karihaugen.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HABA01-83987186731
Type: A
Restsaldo: 73.696.028,-
Restløpetid: 24 år 9 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt, 2,50%
Andel av saldo: 127.834,-
Kapitalkostnader: 578,-Lånenummer: 2HAND4-83987162662
Type: A
Restsaldo: 61.525.107,-
Restløpetid: 16 år 4 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt, 2,50%
Andel av saldo: 106.758,-
Kapitalkostnader: 664,-

Andel fellesgjeld

234 592 pr 28.01.2020

Forutsatt at man har skattbar inntekt så får man på lik linje som et vanlig boliglån skattefradrag på andelens fellesgjeld.

Andel formue

28 035 pr. 31.12.2018

Forsikring

W.R.BERKLEY INS.NORWAY NU Polisenummer: 101027.16.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 07.10.2019 og Ikke tilby muligheter for landing i fellesgarasjene.

De store rehabiliteringene av fasade og avfallsbrønner er for det meste ferdigstilt, inkl. låneopptaket på 75 millioner. Styret har ingen andre konkrete planer for større vedlikehold den nærmeste tiden. Styret har informert om at en våtromsrehabilitering er forestående, men dette må behandles i generalforsamling og tidspunkt for dette er ikke avklart.

Historikk større vedlikehold og rehabilitering:
2018 - 2019: Nedgravde avfallsbrønner
2016 - 2019: Fasaderehabilitering
2018 - 2019: Calling anlegg
2017 - 2017: Gatebelysning LED-lys
2012 - 2013: Utvidelse av garasje
2012 - 2013: Ny vaktmestersentral Innflyttet 26.08.2013
2009 - 2011: Rehabilitering - garasjeanlegg
2002 - 2005: Innstøpte avløpsledninger
2000 - 2001: Alle heisene i borettslaget ble
byttet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt etter godkjent søknad fra styret.

Det er ikke tillatt å ha mer enn ett dyr (hund, katt, eller annet) pr. leilighet.
 

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: tw@schalapartners.no eller SMS: 48 36 57 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
 

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris på kr. 30.000. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15.000,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Terje Rindal

Eiendomsmeglerfullmektig 
Thor Wæraas 

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.