#TØYEN, Sverres gate 1A
2 700 000,-
Pen og luftig 2-roms fra 2005 | Svært kvadratsmart | V.vann inkl | Ingen forkjøpsrett | Attraktiv beliggenhet!
 • Prisantydning: 2 700 000,-
 • Fellesgjeld: 4 516,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 2 712 326,-
 • Ligningsverdi: 613 745,-
 • Fellesutgifter: 2339,-

  A-konto varmtvann, grunnpakke kabel-tv og fibernett (50/50), vaktmestertjenester, vakthold, nedbetaling av lån, felles byggforsikring, drift av laget, kom. avg. m.m. Herav: V.vann 153,- Felleskostnader 1.737,- Kabel-tv 423,- Kapitalkost. lån 26,-
Beregnet totalkostnad:
2 700 000,- (Prisantydning) 4 516,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 704 516,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 712 326,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 27 m²
 • Bruksareal: 27 m²
 • Bruttoareal: 31 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1890
 • Modernisert: 2005
 • Gårdsnummer: 231
 • Bruksnummer: 621
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 170772268
 • Sist endret: 12.03.20 13:50
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 50%
  eier sin egen bolig
 • 96%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 65%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 69%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 24%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0006

Adresse og matrikkel

Sverres gate 1A, 0652, Oslo, Gnr. 231 bnr. 621, andelsnr. 6 i Borettslaget H P Andersens Støperi med orgnr. 887859272 i Oslo kommune

Eier

Lars Tegnander Soligard

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

27 / 27 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1890. Bygget er et tidligere støperi som ble ombygget til leiligheter i 2005.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 5.296 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 5.296,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 125 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet tomt som består av gressplen, prydbusker og div beplantning. I tillegg finner du felles sykkelparkering i bakgården.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet har avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-lån). Vi gjør oppmerksom på at regulering av renten for IN-lån gjøres etterskuddsvis hvert kvartal.

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Beskrivelse

Svært arealeffektiv og pen 2-roms som ligger i byggets 3. etasje. Bygget ble omgjort til boliger i 2005, så her får du en gjennomgående god standard. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn rikelig med sollys. Dette sammen med den svært praktiske planløsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen vender mot vest, så her får du godt med naturlig lys.
Her bor du i rolige og trafikkstille omgivelser på Kampen/Tøyen, samtidig som det er kort vei til sentrum.

Rehabilitert bygg fra 2005
Romslig stue med gode møbleringsmuligheter
Stilrent kjøkken med åpen løsning
Stort soverom med garderobeskap
Flislagt baderom med gulvvarme
Opplegg for vaskemaskin og oppvaskmaskin
2 boder og felles sykkelparkering
V. vann, kabel-tv og bredbånd inkl
Ingen forkjøpsrett
IN-og sikringsordning

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod med skråtak og en kjellerbod. Ellers har laget en egen låst og sikret sykkelparkering i bakgården, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Leiligheten har sentral beliggenhet i et etablert boligområde på Kampen/Tøyen. Sverres gate er en rolig og enveiskjørt gate som ligger sentralt til med kort vei til alle tenkelige fasiliteter. Tøyen er et meget populært område, med Tøyen torg som det naturlige knutepunktet. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, tyrkisk på Anatolia, cocktailbaren Human Mote, Skatten m.m. Videre finner du vinbaren Brutus, kitsch-baren Gurken Gurken Gurken Gurken og den nyåpnede dumplingsrestauranten The Golden Chimp i nabogatene.

Det er kort vei til en rekke dagligvarebutikker, med Coop, Kiwi og Rema1000 som de nærmeste alternativene. Det er også postkontor og flere grønnsakforretninger få meter unna. Det er kort vei til Grønland med sitt yrende folkeliv, mange spennende forretninger og rike utvalg av restauranter og utesteder.

For dem som setter pris på turer i skog og mark, er dette en ypperlig beliggenhet, da turveien i Lodalen er i umiddelbar nærhet. Videre er det kort vei til Sofienbergparken, Botanisk Hage og Kampen park med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet, Sats Elixia, Jordal Amfi med fotballbaner, m.m. For andre aktiviteter i nærområdet kan man også ta en tur til Naturhistorisk museum eller Munchmuseet. Den store attraksjonen Øyafestivalen, med flere kjente og internasjonale artister, avholdes i Tøyenparken i August, og ligger kun 5 minutters gange unna. I gangavstand fra leiligheten har du også Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus. Det er også kun 10 minutters gange til Grünerløkka og Carl Berner, samt 15 minutter til sentrum.

Bjørvika er kun en liten spasertur unna. Her finner du blant annet sommerrestauranten Sukkerbiten, med sin flotte utsikt mot Oslofjorden og stemningsfulle atmosfære. Her kan du også besøke operahuset, eller ta en tur ut til den nye badeplassen på Sørenga. Maaemo, med sine tre stjerner i Michelin-guiden, finner du i Schweigaardsgate 15. Her bor du svært sentralt med kort vei til buss og T-banestasjon på Tøyen. Buss nr. 20 og 37 stanser også i umiddelbar nærhet til boligen.

Stue | Luftig atmosfære

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg som ble malt i 2018/2019. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Kjøkken | Stilrent

Pent og stilrent kjøkken fra 2005 som har innredning med hvite og glatte fronter i høyglans, samt benkeplate av treverk med nedsenket oppvaskkum. Over benkeplaten er det fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakt. Den åpne løsningen mot stuen er perfekt for sosiale sammenkomster. Her har du plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner hvitevarer som keramisk platetopp, stekeovn, ventilator over platetopp med belysning og kjøleskap. I det plassbygde skapet i hjørnet finner du plass til fryser, opplegg for vaskemaskin og oppvaskmaskin.

Soverom | Lun og koselig atmosfære

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger. Kontrastveggen ble malt i 2018. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn rikelig med naturlig lys. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til en 180 cm seng og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det et garderobeskap på hver side av sengen som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Pent og flislagt

Pent og flislagt baderom fra 2005 med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med forheng og to-greps armatur fra Mora, toalett fra Gustavsberg, samt vegghengt servant i porselen med ett-greps armatur fra Mora. Over servanten er det speil og belysning. I himlingen er det downlights og mekanisk avtrekk.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg er det et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene er malt i tidsriktige farger og gulvet er belagt med fliser. Leiligheten har slett entrédør med dørpumpe, samt brannklasse B30 og lydklasse 40dB fra 2005. Det er adkomst via felles trappeoppgang. Ellers har leiligheten callinganlegg.

Felleskostnader

Kr. 2 339,- pr. mnd. Inkluderer a-konto varmtvann, grunnpakke kabel-tv og fibernett (Altibox Ultra HD PVR-dekoder (opptak og spoling) og 50/50 Mbps fibernett linje), vaktmestertjenester, vakthold, nedbetaling av lån, felles byggforsikring, drift av laget, kom. avg. m.m.

Herav:
Varmt vann 153,-
Felleskostnader 1.737,-
Kabel-tv 423,-
Kapitalkost. lån 2 OBOS02 26,-

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Det er mulig å leie garasjeplass med innkjøring fra bakgården for ca. kr. 1.400kr per måned. Det er ledig plass til leie pr. 04.02.20.
 
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 613 745 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 209 482 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Bygget er over 3 etasjer, samt kjeller. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og skillende dekker i betong og teglstein. Utvendig fasade med teglstein. Takkonstruksjon er av saltakskonstruksjon belagt med takstein. Vinduer er av treverk med to-lags glass fra 2004.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2005 for bruksendring fra industri til boliger.
Det foreligger WebMatrikkel for gnr. 440, men etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Tidligere var 1 A-B og 3 A-B registrert på ett og samme bruksnummer 440, og har nå blitt skilt ut til 620, 621, 622.
Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 27 kvm, Bruksareal: 27 kvm, Bruttoareal: 31 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet. Det er varmekabler på badet.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør i plast.
- Felles varmtvann i bygget.
- Sikringsskapet er i entré med automatsikringer.
- Røykvarsler i leiligheten. Brannslokkingsapparat med pulver fra 2019.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde bevaring for bolig, samt forretning eller kontor i 1. etasje. Reguleringsbestemmelse S-4082. Området forøvrig er regulert til friområde, park, fellesområde, vei, fortau, kjørevei, felles avkjørsel, tomt for offentlig bygning, bevaringsverdig, byggeområde for bolig, kontor, forretning, bevertning, konferansesenter, klatresenter, lager, allmennyttig formål, moske m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Håkons gate 14 - 16 - Boligbygg foreslår å etablere omsorgsboliger i 4 etasjer med en samlet utnyttelse på 1174 m2. Prosjektet følger opp kommuneplanens mål om å bygge varierte boliger for ulike grupper i nærheten av eksisterende tilbud og kollektivtransport. Plan- og bygningsetaten mener at tomten er egnet for omsorgsboliger og er positive til hovedgrepet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201905974 for mer informasjon.

Håkons gate 13 A-B - Omsøkt tiltak omfatter bruksendring av barnehagelokalet tilbake til boligformålet, som var den berørte delen av 1. etasjens opprinnelige formål da gården ble byggemeldt.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201801860 for mer informasjon.

Kolstadgata - Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen. Innkjøring til Kolstadgata skal være via Kjølberggata inordøst. Utformingen av Kolstadgata for øvrig skal være godt tilrettelagt for myke trafikanter samtidig som det sikrer fremkommelighet for nyttetransport som varelevering og renovasjon
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.

Åkebergveien - Søknad gjelder oppgradering av Åkebergveien. Oppgraderingen går ut på etablering av fortau, gangfelt, ny belysning, sykkelvei og etablering av støttemur som en del av veianlegget. Tiltaket utføres i tråd med gjeldende reguleringsplan.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201716463 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2004/70683-1/105  Erklæring/avtale 15.10.2004 
Bestemmelse om felles rettigheter og plikter. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2004/70683-2/105  Erklæring/avtale 15.10.2004 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:620. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om plikt til å sette terrenget i den stand det var før arbeidet ble satt i gang. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Vann- og avløpsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/17759-1/105  Fellesobl. for bor.innsk. 17.03.2005 
BELØP: NOK 5.708.500. Panthaver: Andelseierne I Borettslaget Ved Styret Lnr.: 10027563. Gjelder denne registerenheten med flere
2010/51555-1/200   ** Transport av panthaver 21.01.2010 
Fra: Obos Eiendomsforvaltning As. Til: Andelseierne I Borettslaget Ved Styret Lnr.: 10027563
2017/213209-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 09.03.2017 
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2017/213189-1/200
2017/213209-3/200   ** Prioritetsbestemmelse 09.03.2017 
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/213201-1/200

2010/51555-3/200  Fellesobl. for bor.innsk. 21.01.2010 
BELØP: NOK 19.092.400. Panthaver: Andelseierne I Borettslaget Ved Styret Lnr.: 10027563. TIL KR 24 800 900,-. Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 17759/2005. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/213209-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 09.03.2017 
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2017/213189-1/200
2017/213209-4/200   ** Prioritetsbestemmelse 09.03.2017 
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/213201-1/200

2017/213189-1/200  Pantedokument ved bytte av bank 09.03.2017 
BELØP: NOK 64.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Gjelder denne registerenheten med flere

2017/213201-1/200  Pantedokument 09.03.2017 
BELØP: NOK 3.690.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Gjelder denne registerenheten med flere
2017/213201-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 09.03.2017 
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2017/213189-1/200

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget H.P. Andersens Støperi og Maskinverksted, org.nr. 887.859.272, består av 61 andelsleiligheter.
Styreleder er Leif Henrik Bryn-Petersen.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er BDO AS.

Borettslaget har egen hjemmeside: hpandersen.no

Vikenfiber er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Frode Gran Service.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 4.516,- pr. 30.01.20.
Andel fellesformue kr. 9.788,- pr. 31.12.18.

Laget har 2 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 29.521.252,- pr. 30.01.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 2,8 % pr. 30.01.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 0,-.
Restløpetiden er 16 år og 2 mnd.

Lån 2 utgjør totalt kr. 2.807.858,- pr. 30.01.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 2,8 % pr. 30.01.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 26,-.
Restløpetiden er 19 år og 2 mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 83721605

Regnskap

Regnskap for 2018 viste et overskudd på kr. 2 046 792,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 1 796 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal være ro i leilighetene mellom 2300 og 0700 på hverdager.
Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styre har utenom generell drift, fortsatt arbeidet med bo tillatelse for 1 B og ferdigattest for 3 A/B. Dette er en tidskrevende oppgave, og arbeidet med 1 B er i siste fase med innsending av søknader etc. Styret håper veien til bo tillatelse og ferdigattest er kort når dette arbeide er gjennomført.
Styret har i 2018 gjennomført lettere rehabilitering av sokkel og støttemur som hadde forfalt over tid, innhentet tilbud på ny avtale på internett og kabel-TV, samt startet en prosess på utbytting av ødelagte lys i fellesområdene.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt.

Tilbehør

TV-benk, lamper og vegghengt kunst og inventar medfølger ikke handelen.
Alle hvitevarer på kjøkkenet, inkludert vaskemaskinen medfølger handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,5 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Robin Rodahl

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.