#MAJORSTUEN, Rosenborggata 15 D
12 600 000,-
VISNING AVLYST- BUD DIREKTE TIL SELGER! Lekker og påkostet leilighet på toppen av Rosenborggaten|
 • Prisantydning: 12 600 000,-
 • Omkostninger: 326 320,-
 • Totalpris: 12 926 320,-
 • Ligningsverdi: 2 387 034,-
 • Fellesutgifter: 6709,-

  Drift og vedlikehold, internett, fyring og varmtvann, kommunale avgifter, felles forsikringer, trappevask m.m.
Beregnet totalkostnad:
12 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 317 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 326 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 12 926 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 132 m²
 • Bruksareal: 132 m²
 • Bruttoareal: 142 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1938
 • Gårdsnummer: 214
 • Bruksnummer: 322
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 167037360
 • Sist endret: 07.04.20 16:34
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 47%
  eier sin egen bolig
 • 61%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 93%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er gift
 • 53%
  har høyskoleutdanning

 

Oppdragsnummer

17-19-0208

Adresse og matrikkel

Rosenborggata 15 D, 0356, Oslo
Gnr.214 Bnr.322 Snr.39 i Oslo kommune

Eier

Alexander Glestad Jensen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Eiendomsskatten for 2019: 5 430,-. Eiendomsskatten for 2020 foreligger ikke pt.

BRA/PROM

132 / 132 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1938

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Tomt

Areal: 1 970 kvm, Eierform: Felles eiet tomt.
Tomten er opparbeidet med blant annet plen, busker og asfalterte adkomst. I tillegg er det sittegruppe og stor, felles grill til bruk for beboerne.

Felles, eiet tomt: 1970 m². Opparbeidet med blant annet plen, busker og asfalterte adkomst.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Denne stilrene 4-roms leiligheten er renovert i 2019 og fremstår som smakfull med gjennomgående høy standard, samt moderne fargekombinasjoner. De mange store vindusflatene skaper gode lysforhold og en luftig atmosfære. Planløsningen er areaeffektiv og med fin rominndelingen. I tillegg har boligen en hybeldel med egen inngang.

Rosenborggata er en rolig gate på Majorstuen, like ved handlegaten Bogstadveien/Hegdehaugsveien. Det er kort vei til offentlig transport og en rekke parker i nærområde.
 
- Rålekker og nyoppusset 4-roms selveier med en meget attraktiv beliggenhet
- Moderne kjøkken fra Drømmekjøkkenet
- Våtromsbevis fra Anticimex på alle bad
- Sydvestvendt balkong med gode solforhold og utsikt
- Fyring, varmtvann og internett er inkludert
- God lagringsplass i stor bod på 16 kvm
- Mulighet for parkering

Innhold

Boligen ligger i 4. etasje (med heisadkomst) og inneholder: Entré, gang, balkong, stue, to kjøkken, to bad, wc og tre soverom.

I tillegg disponerer boligen en stor bod på 16 kvm.

Beliggenhet

Svært attraktiv og populær beliggenhet på Majorstua. Til tross for den svært sentrale beliggenheten er det allikevel stille og rolige omgivelser. Rosenborggata er en rolig enveiskjørt gate med begrenset trafikk. Videre ligger leiligheten kun et steinkast fra Bogstadveien med alle sine shoppingmuligheter og uteliv. Majorstua er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kaféer, konditorier, utesteder og restauranter som Agave, Fyr Bistronomi & Bar, Stallen, Ludo, The Broker, Delicatessen, Braserie Blanche, Cru, med flere.

I Rosenborggata 15 har du alt av fasiliteter rett utenfor døren. Det er blant annet flere matvarebutikker, apotek og flere treningssentre i umiddelbar nærhet. Videre er det kun et par minutters gange til hvert hjørne av byen, enten St. Hanshaugen, Frogner, Fagerborg, Bislett m.m. Ellers ca. 10-15 minutters gange til Sentrum, Grünerløkka og Alexander Kiellands plass.

Av parker og rekreasjonsområder kan det blant annet nevnes Stensparken, Uranienborgparken, Slottsparken, Frognerparken og Vestkanttorvet.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og flybuss. Majorstuen er også et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet.

Entré

Entréen er romslig og gir et meget godt førsteinntrykk av boligen. Boligen har nylig blitt pusset opp og stilen er gjennomført. Gulvflatene er belagt med pen parkett og vegg- og himlingsflatene er holdt lyse og i tidsriktige farger. Himlingsflater med innfelte downlights. I Gangen er det to innebygde garderobeskap med god oppbevaringsplass til sko og yttertøy.

Stue

Stuen fremstår som pen og gjennomført. Den kan enkelt deles inn i flere soner med både sofagruppe og spisestue. Sentralt i rommet står det en vedfyrt peis som varmer godt på kaldere dager og bidrar med den hyggelige atmosfæren. Gulvflatene er belagt med pen parkett og de sorte karmene på balkongdør og vinduer gir en fin kontrast til de ellers lyse overflatene.

Kjøkken

Lekkert kjøkken fra Drømmekjøkkenet med grønne, slette fronter og benkeplate i kompositt med nedfelt oppvaskkum. De store benkeoverflatene og kjøkkenøyen gjør matlagningen enklere og det er godt med skapplass for oppbevaring. Under overskapene er det benkebelysning. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator med kullfilter og integrerte hvitevarer som stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin, vinskap og kjøleskap med frysedel fra NEFF.

Bad

Delikat, flislagt bad fra 2019 med gulvvarme og innfelte downlights i himling. Innredningen består av servant med skuffeseksjon under, speil på vegg over servant med belysning, vegghengt toalett og dusjhjørne med enkel innfellbar glassdør, samt innebygget hyller.

Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Boligen har også et praktisk toalettrom tilknyttet entréen som også er pusset opp i 2019. Downlights i himling. Gulvflatene er flislagt og vegger malt. Servant i skapinnredning og vegghengt toalett.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en sørvestvendt balkong på ca. 5,5 kvm. Her har du fine solforhold og utsikt. Balkongen kan innredes med utemøbler og det er adgang til å benytte elektrisk grill og gassgrill. Terrassebord på dekke.

Soverom

Hovedsoverommet er meget romslig og er godt plassutnyttet med stor garderobeinnredning. Det andre soverommet er også av god størrelse med plass til dobbeltseng og garderobeinnredning. Dersom det er behov for det egner det seg utmerket som hjemmekontor eller gjesterom. Begge rommene er holdt lyse med parkett på gulv og har stort vindu som sørger for godt med lysinnslipp.

Hybel

Hybelen har et pent soverom holdt i lyse nyanser og med parkett på gulv. Vindu fra både soverom og kjøkken sørger for nok naturlig sollys og gjør rommene luftig. Kjøkkenet er tidløst og fra Ikea. Innredningen har hvite, slette fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Ventilator med kullfilter er plassert over koketoppen og stekeovn er integrert. Ved vindu er det montert bord som du kan folde ned når det ikke er i bruk. Her er plassen maksimalt utnyttet på en god måte.

Pent bad fra 2019 med flislagt vegger og gulv, samt gulvvarme og innfelte downlights i himling. Baderomsinnredningen består av servant i skapinnredningen, speil på vegg, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Opplegg for vaskemaskin er plassert i gang. Anticimex har også gitt våtromsbevis på dette badet. Se siste side vedlagt i boligsalgsrapporten for vilkår.

Arealet som i boligen er beskrevet som hybel er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis.

Felleskostnader

6.709,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, internett, fyring og varmtvann, kommunale avgifter, felles forsikringer, trappevask m.m.

Herav:
Felleskostnader kr. 6.410,-
Bredbånd kr. 299,-

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Sameiet disponerer for tiden fire parkeringsplasser.
En parkeringsplass blir ledig når en seksjon med parkeringsrett overdras. Parkeringsretten kan bare benyttes av sameiere som bor i sameiet. Styret fører en liste hvor sameiere en gang i året kan tegne seg for å få parkeringsrett. Prioriteringen følger tegningstidspunktet. Ved likt tegningstidspunkt følger listen ansienniteten i sameiet.

Selger leier i dag en parkeringsplass av sameiet Rosenborggata 17 og forutsatt at det ikke er noen nye interne sameiere som ønsker denne plassen, vil det være mulig å videreføre leien av denne plassen. Selger betaler kr. 900,- i mnd. og det er 1mnd gjensidig oppsigelse av parkeringsplassen

Ellers er området en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 387 034 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 8 593 323 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygning over 5 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og yttervegger av mur/betong. Etasjeskiller av betong. Yttervegger i murkonstruksjoner utvendig forblendet med teglstein. Flatt yttertak utvendig tekket med papp/ membran (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Eldre dør uten brann- og lydklassifisering til baktrapp. Vinduer fra 1994 med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Balkongdør med to-lags glass og karmer/ rammer av tre fra 1993.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" attestert 03.10.1940. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 132 kvm, Bruttoareal: 142 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 132 kvm.
Primærrom: 132 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, to bad, stue, to kjøkken, 3 soverom og toalettrom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 16 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger ingen begrensning iht. kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet. Boligen er innredet med en hybeldel, denne delen er ikke godkjent som separat boenhet. Dør mellom hoveddelen og hybeldelen må kunne åpnes fra begge sider.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Med de unntak som er fastsatt i eierseksjonsloven og vedtekter, har den enkelte sameier full rettslig rådighet over sin seksjon, herunder rett til salg, bortleie og pantsettelse. Sameiets styre skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold.

Oppvarming

Oppvarming via vannbåren radiatorvarme. Varmtvann fra felles anlegg inkludert i fellesutgiftene. Varmekabler på begge bad.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.
Eiendomsskatten for 2019: 5 430,-.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987 og S-2934 av 22.09.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).

PILESTREDET 75C: Planforslag til politisk behandling - Boligbebyggelse med næring og barnehage. Saksnummer 201601745 for mer informasjon.

Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1936/305107-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 26.10.1936
Overført fra: 0301-214/322
Gjelder denne registerenheten med flere

1936/305925-1/105 Erklæring/avtale 05.12.1936
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Overført fra: 0301-214/322
Gjelder denne registerenheten med flere

1937/300071-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 06.01.1937
Overført fra: 0301-214/322
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1983/510462-2/105 Seksjonering 30.09.1983
opprettet seksjoner: snr: 39
formål: Bolig
sameiebrøk: 1489/45322
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 43 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Sameiet har panterett for inntil kr 10.000,- i hver sameiepart for mulig udekkede forpliktelser overfor sameiet med prioritet etter de pantelån som er tinglyst på den enkelte seksjon.

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 43 seksjoner. Sameiet Rosenborggaten 15 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971290595. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

- Sameiet har egen hjemmeside med nyttig info, se: http://www.r15.no
- Sameiet Rosenborggaten 15 har avtale om vaktmestertjeneste med Gårdreform¨
- Sameiet har avtale med Rene trapper om renhold av fellesarealene

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr. 19.12.2019: 0,-.
Andel fellesformue pr. 31.12.2018: 142,-.

Lånenummer: OBOS01-98207650153
Type: A
Restsaldo: 363.599,-
Restløpetid: 8 år 4 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt, 4,95%
Andel av saldo: 0,-

Sameiet har vedtatt en ordning for innfrielse av andel fellesgjeld knyttet til bestemte lån. Denne ordningen er betinget av at det er signert en administrasjonsavtale mellom Eierseksjonssameiet og OBOS Eiendomsforvaltning AS og hver enkelt seksjonseier som ønsker å benytte ordningen må inngå en egen avtale med Eierseksjonssameiet v/OBOS Eiendomsforvaltning AS. Ved en individuell innfrielse av fellesgjeld vil banken anse innbetalingen som en regulær ekstraordinær nedbetaling av Eierseksjonssameiets felleslåns hovedstol, uten at långiver gir aksept for at seksjonseiere som innfrir sin andel blir fritatt for sitt debitoransvar.
Dette betyr at alle nåværende og fremtidige seksjonseiere, også for de seksjoner hvor fellesgjelden er innfridd, risikerer å måtte dekke sin forholdsmessige andel av sameiets betalingsforpliktelser ved mislighold. OEF påtar seg intet ansvar for eventuelle konsekvenser.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring, polisenummer: 6647962

Regnskap

Årsresultatet for 2018 viste et overskudd på kr 396 889,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og
viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2018 var kr 4 184,-.

Vedtekter / husordensregler

Selskapets vedtekter tillater ikke juridiske eiere.

Styret kan innkalle til dugnad for vedlikehold og lignende etter behov, med plikt for de enkelte seksjonseiere til å delta. Ved utleie av leilighet skal det kontraktfestes med leietaker at vedkommende plikter å delta på dugnader i sameiet.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er vedtatt å gjøre om vaskeriet til en leilighet og selge denne på det åpne markedet. Det er gitt rammetillatelse til tiltaket og det vil blir finansiert ved låneopptak.

Tidligere vedlikehold
2017-  Heisen i A-oppgangen er skiftet ut
2016 - Piper rehabilitert
2016/15 - Tak og takrenner ble oppgradert/fornyet
2013 - Avfallsanlegg installert
2010 - Oljefyr skiftet ut med fjernvarme
2009 - Nye balkonger. Soil- og vannrør i leilighetene skiftet ut
2005 - Utskifting og oppgradering av el-anlegg

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, men forutsetter tillatelse fra styret. Styret kan bare nekte dersom gode grunner taler for det, og det er til ulempe for de øvrige beboerne.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: cm@schalapartners.no eller SMS: 93 42 42 85 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.


Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,65 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9.900,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Christopher Morgenstierne

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.