#LOFSRUDHØGDA, Lofsrudhøgda 227
3 290 000,-
4-roms topp og endeleilighet | Nydelig utsikt mot Oslofjorden | Garasjeplass Varmtvann/fyring inkl. i felleskostnadene
 • Prisantydning: 3 290 000,-
 • Fellesgjeld: 245 125,-
 • Omkostninger: 100 290,-
 • Totalpris: 3 635 415,-
 • Ligningsverdi: 929 496,-
 • Fellesutgifter: 5048,-

  Drift og vedlikehold, varmtvann og fyring (fjernvarme), kommunale avgifter, felles forsikringer, vaktmestertjenester, forretningsførsel, renhold av fellesarealer, kabel-tv, renter og avdrag m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 290 000,- (Prisantydning) 245 125,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 535 125,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 120,- (Dokumentavgift) 600,- (Medlemskap boligbyggelag pr. person) 5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 100 290,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 635 415,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 84 m²
 • Bruksareal: 85 m²
 • Bruttoareal: 91 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1987
 • Gårdsnummer: 178
 • Bruksnummer: 19
 • Finnkode: 161458597
 • Sist endret: 13.03.20 10:33
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 73%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 36%
  har bolig på over 120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 47%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

70-19-0209

Adresse og matrikkel

Lofsrudhøgda 227, 1281, Oslo, Gnr. 178 bnr. 19 snr. 229 orgnr. 871277192 i Oslo kommune
Sameiebrøk: 87/24069

Eier

Hoai Thuong Thi Pham

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Det er ikke eiendomsskatt på denne seksjonen i 2019 ifølge skatteetatens skatteliste.

BRA/PROM

85 / 84 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1987

Garasje / Parkering

Ja

Sameiet har både gjesteparkering og garasjeplasser. Garasjeplass merket med nr. 229 følger denne seksjonen. Fremleie av garasjeplass kan kun skje til beboere i sameie, og utleie skal meddeles styret skriftlig.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Tomt

Areal: 36 152 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal og opparbeidet med gangarealer, gressplen og diverse beplantning. I tillegg har sameie er fin lekeplass for barna.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt boligområde på Mortensrud. Området er bilfritt og meget barnevennlig med bl.a. lekeplasser. Det er kort gangavstand til skoler, barnehager god offentlig kommunikasjon. Området består i hovedsakelig av rekkehusbebyggelse. Det er kort vei il lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter, svømmehall og badeplass med mer.

Nærhet til tur- og rekreasjonsområder, marka med lysløyper og sykkelvei til flere kjente og populære badestrender som Hvervenbukta, Ingierstrand, Fiskevollbukta og Stensrudtjern m.m. Boligen har en perfekt beliggenhet med tanke på rekreasjonsmuligheter sommer som vinter, blant annet Østmarka fiske- og fugleliv og godt nett av turstier og lysløyper. For de golfinteresserte er det Grønmo golfklubb som ligger nærmest. Det er også fine muligheter på Lofsrud gård, kultursenter, slalåmbakke m.m.


Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Senter Syd med 35 butikker, vinmonopol, samt leger, advokater, tannleger, treningssenter m.m. Videre er det kort vei til Mortensrud Torg Senter og Klemetsrudhallen. For ytterligere servicetilbud, er Lambertseter Senter en kort kjøretur unna med rikelig tilbud. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via god offentlig kommunikasjon og bil.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og t-bane. Mortensrud T med avgang hvert 10. minutt tar deg til Oslo på ca. 25 minutter. Ved å benytte bil tar det ca. 15 minutter til Oslo og ca. 40 minutter.

Eiendommen har kort gangavstand til blant annet Lofsrud barnehage og Lofsrud Skole. Det er flere barnehager, barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler i området.

Entré

Entréen gir et fint førsteinntrykk av leiligheten og har blant annet parkett på gulv og ellers lysmalte flater. Alle vegg- og himlingsflater er malt i 2019, samt gulv i entré og stue. Dørcalling med åpner er plassert på vegg.

Stue

Stuen er nylig malt og har lyse, tidsriktige overflater. Det er enkelt å innrede rommet med både sofagruppe og spisestue. De store vindusflatene sørger for godt med lysinnslipp.

Kjøkken

Helt nytt kjøkken fra Kvik med slette skapfronter og heltre benkeplate med underlimt oppvaskkum. På veggen over benkeplaten er det lakkert sprutplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator og innfelte hvitevarer som koketopp og stekeovn. Frittstående kjøleskap med fryser. Det er forøvrig lagringsplass i kott på kjøkkenet.

Bad

Romslig og praktisk bad tilknyttet hovedsoverom med ny baderomsinnredning fra 2019. Baderomsinnredningen er bestående av servant med skuffeseksjon, speilskap med overlys, frittstående klosett, innfliset badekar, tørkeskap og opplegg for vaskemaskin. Overflater er belagt med fliser og det er varme i gulv.

Flislagt bad tilknyttet entréen. Baderomsinnredningen består av servant, speil med lys over, toalett og dusjsone.

Balkong

I tillegg til den flotte sydvestvendte terrassen finnes det også en østvendt balkong. Balkongen har adkomst fra det ene soverommet og på ca. 9 kvm. Her kan du innrede med utemøbler og nyte morgensolen.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til en delvis overbygget, sydvestvendt terrasse på ca. 12 kvm. Fra terrassen kan du nyte den fantastiske utsikt mot Oslofjorden. Det er god plass til utemøblement, samt ekstra lagringsplass i utvendig bod på ca. 2 kvm. Rekkverk av blomsterkasse, utelys og markise er installert for solskjerming.

Soverom

Boligen har totalt tre nymalte soverom hvor det også er lagt ny parkett. Hovedsoverommet er har adkomst fra stuen og er tilknyttet eget bad med badekar. Alle dører til soverommene, samt dør inn til bad tilknyttet hovedsoverom er byttet i 2019. For å holde soverommene ryddig er det viktig med garderobeløsning. Hovedsoverommet har plass til garderobeløsning og på de andre soverommene medfølger garderobeskap. Utgang til balkong fra et soverom.

Felleskostnader

5.048,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, varmtvann og fyring (sentralfyr, fjernvarme) felles forsikringer, vaktmestertjenester, forretningsførsel, renhold av fellesarealer, kabel-tv, renter og avdrag m.m.

Etasje

4 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 929 496 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 346 184 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Lavblokk på 4 etasjer og underetasje med bærende konstruksjon i betong. Skillende dekker i armert betong. Fasader forblendet med tegl og utfyllende bindingsverk med malt/beiset panel på balkonger. valmet yttertak antatt tekket med papp/membran. Tak er kun visuelt befart fra bakkeplan. Grunnmur i betong antatt fundamentert til faste eller komprimerte masser. Vinduer med malte trerammer og 3-lags isolerglass med produksjonsår 1986. Balkongdører med malte trerammer og tre-lags isolerglass med produksjonsår 1986. Entrédør med sikkerhetslås og- kikkehull som er brann/-lydklassifisert type B30/35Db.

TG2: Dør til stort bad fra soverom er noe feil hengslet og står i spenn når dør er lukket.

TG2: Det ble utført ett fuktsøk på det minste badet med noe større fuktutslag i nedre del av dusjsone. Forutsatt at rommet er riktig utført med membrantetting, vil det være normalt med fukt i sjikt mellom flis og membran. Dette er ikke skadelig så lenge tettesjiktet holder tett og det indikerte fuktutslaget ligger mellom flis og tettesjikt. Videre undersøkelse anbefales.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.06.1988 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 91 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 85 kvm.
Primærrom: 84 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, to bad, stue, kjøkken og tre soverom. 
Sekundærrom: 1 kvm. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kott.

I tillegg følger en bod på 3 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt etter styret er informert, jfr. vedtektene §6.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralfyr med radiator ovner (fjernvarne) og gulvvarme på stort bad. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i bebyggelsesplan 268/84 (S-2772, datert 14.03.1985). Reguleringskart 16.10.2019.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert to servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet gjensidig bruksrett til ballfelt i syd på Gnr/Bnr 178/19 og til fellesarealene mellom de to blokkene på Gnr/Bnr 178/19 og 178/20. Det er også tinglyst pant på kr. 10.000,- til sameiet som gjelder utover den lovbestemte.

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Sameie

Rudshøgda boligsameie I består av 294 seksjoner. Sameiet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 871277192.

Sameiet har egen hjemmeside med nyttig info: www.rudshogda1.no

Forretningsfører er USBL

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr. 30.01.2020: 245.125,-.
Andel fellesformue pr. 31.12.2018: 7.037,-.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 83987154481, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 16.10.2019: 3.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 2
Saldo per 16.10.2019: 65.834.457,-
Andel av saldo: 237.966,- (siste termin 20.11.2019)

Lånenummer: 83987181276, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 16.10.2019: 3.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 111
Saldo per 16.10.2019: 2.810.780,-
Andel av saldo: 10.160,-
Første termin/første avdrag: 20.01.2019 (siste termin 20.12.2028)

Forutsatt at man har skattbar inntekt så får man på lik linje som et vanlig boliglån skattefradrag på andelens fellesgjeld.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Protector Forsikring ASA Polisenummer: 1480438

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret skal lage en langsiktig vedlikeholdsplan sammen med USBL og vil derfor få en god oversikt over fremtidige oppgaver når denne er laget.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst angi ønsket overtagelse ved budgivning.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Marius Wang

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.