#ETTERSTADSLETTA, Etterstadsletta 21A
4 300 000,-
Pen og gjennomgående 3-roms i 3. etg. | Gode lysforhold | Solrik balkong på 8 kvm med utsikt | 3 boder | Barnevennlig!

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 4 300 000,-
 • Fellesgjeld: 60 339,-
 • Omkostninger: 15 334,-
 • Totalpris: 4 375 673,-
 • Fellesutgifter: 3095,-

  Grunnpakke kabel-tv, trappevask, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles byggforsikring, drift av borettslaget, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
4 300 000,- (Prisantydning) 60 339,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 360 339,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 375 673,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 64 m²
 • Bruksareal: 64 m²
 • Bruttoareal: 70 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1949
 • Gårdsnummer: 237
 • Bruksnummer: 8
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 194653046
 • Sist endret: 21.10.20 08:48
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 92%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 24%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 94%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 29%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0203

Adresse og matrikkel

Etterstadsletta 21A, 0660, Oslo, Gnr. 237 bnr. 8, andelsnr. 204 i Etterstad nord borettslaget med orgnr. 950200030 i Oslo kommune

Eier

Anita Saksebøl Bjertnes Ronny Saksebøl

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

BRA/PROM

64 / 64 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1949

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 44 871 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.

Her får du en pent opparbeidet bakgård med store grøntarealer, prydbusker, diverse beplantning og internveier. I tillegg er det hyggelige sittegrupper på tomten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ikke IN-ordning.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er tolv måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Velkommen til en pen og stor 3-roms i 3. etasje. Det er store vinduer fra 2013 som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og gode takhøyden (opptil 2,67m) sørger for en luftig atmosfære. Boligen har et tidsriktig fargevalg og god plass til sosiale soner. Boligen blir forlenget med en solrik balkong som har en flott utsikt over Oslo by! Borettslaget har supre plenområder med hyggelige sittegrupper. Attraktivt område på Etterstad i barnevennlige omgivelser, samt store og flotte grøntområder rett ved.

Romslig stue med gode møbleringsmuligheter
Sydvendt balkong på 8 kvm med utsikt
Separat kjøkken med plass til spisekrok
2 gode soverom med garderober
Bad med opplegg for vaskemaskin
Praktisk toalettrom
Entré med garderobe
3 boder

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder og en loftsbod. Kjellerboder er oppmålt til 2,3 kvm og 4,8 kvm. Gulvflate på loftsbod er oppmålt til ca. 10,5 kvm. Ellers er det felles sykkelparkering i borettslaget, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Etterstadsletta ligger i et meget attraktivt og veletablert boligområde på Etterstad. Dette er et populært og veldrevet borettslag i barnevennlige omgivelser med store, flotte grøntområder rett utenfor bebyggelsen. Ikke langt unna boligen ligger Etterstadparken med utsikt utover Oslo, sandvolleyballbane og ny lekeplass fra 2015. Parkarealer og turstier langs Alnaelva og i Svartdalsparken i umiddelbar nærhet. Alnaelva springer ut fra Alnsjøen i Lillomarka med flotte turstier. Ellers er det flotte parkområder på sletta. Sentral beliggenhet, med kort avstand til Oslo sentrum, samtidig som det ligger godt tilbaketrukket. Kun få minutters gange til Vålerenga og Kampen med flere hyggelige kaféer og restauranter. Her finner du også populære Kampen økologiske barnebondegård og Jordal idrettsanlegg. Fin spasertur til Oslo Sentrum.

Gangavstand til Fyrstikktorget og Ensjø som er et område i Oslo under sterk, positiv utvikling med flere nye leiligheter, butikker og kaféer. Visjonen for bydelen er å skape en grønn oase midt i Oslo. Denne leiligheten er perfekt for deg som søker godt med luftige, grønne arealer i familievennlige omgivelser, men likevel ønsker nærhet til sentrum av Oslo gjennom hyppige kollektivavganger eller en kort gå- eller sykkeltur. Kort vei til servicetilbud slik som post, bank, bakeri, matforretninger m.m. Det er kort gange til nærbutikk, samt søndagsåpen butikk. For den aktive, finner man flere treningsmuligheter i området med SATS Elixia, Fresh Fitness, Valhall, Jordal Amfi og Tøyenbadet i gangavstand.

Flere barnehager og skoler for alle aldre ligger i umiddelbar nærhet. Helsfyr er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og ligger kun få minutter unna. Her finner du Helsfyr T-bane (linje 1-4) som bruker ca. 7 min. til sentrum.
21-bussen til blant annet Carl Berner, Grünerløkka og Aker Brygge, samt 37-bussen med hyppige avganger døgnet rundt stopper rett utenfor. Flybussen til Gardemoen stopper også ved Helsfyr.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Gulvet er belagt med laminat. Det er store vindusflater fra 2013 som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og gode takhøyden på 2,64 meter, sørger for en luftig atmosfære. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne de store glassdørene, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på 8 kvm. Balkongen vender mot syd så her er det rikelig med sol. Du har god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte varme dager. I tillegg får du en super utsikt mot Oslofjorden! Gulvet er belagt med terrassebord og rekkverket er i metall. Ellers er det utebelysning og stikkontakt på balkongen.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

Pent kjøkken som har innredning med lyse og profilerte fronter, samt benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i benkebeslag som har ett-greps armatur. Mellom benkeplaten og overskapene er det fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet er romslig med plass til bord og stoler. Videre finner du hvitevarer som komfyr med keramisk platetopp fra Gorenje og ventilator i overskapet. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger. På gulvene er det belagt laminat på begge rommene. De store vindusflatene slipper rikelig med lys i rommene. Hovedsoverommet er romslig med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Begge rommene har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Opplegg for vaskemaskin

Flislagt baderom fra ca. 2001 med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjsone med skyvedør i glass og dusjarmatur tilkoblet hånddusj fra Oras, vegghengt servantskap med profilerte fronter, samt ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Over servanten er det speilskap med belysning. Videre er det opplegg for vaskemaskin på badet. I himlingen er det downlights.

Toalettrom | Meget praktisk

Boligen har et eget toalettrom som er meget praktisk når du har gjester på besøk eller har overnatting. Her er det flislagt gulv og malte vegger. Rommet inneholder toalett fra Porsgrund med skap over.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du et garderobeskap på ca. 0,5 kvm. Det er adkomst til boligen via felles trappeoppgang. Ellers har boligen callinganlegg. Leiligheten har slett entrédør med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 40dB.

Felleskostnader

Kr. 3 095,- pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv, trappevask, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles byggforsikring, drift av borettslaget, kom. avg. m.m.

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har inngått avtale med P-service. For parkering på borettslagets område kreves parkeringstillatelse. To parkeringstillatelser og en gjesteparkeringstillatelse er delt ut til hver leilighet.

Selger har 1 garasjeplass i AS Etterstadgarasjene som kan selges med leiligheten om ønskelig. AS Etterstadgarasjene er et garasjelag med 72 garasjer i området mellom Etterstad Nord om Strømsveien. Garasjeplassene selges for mellom kr 100.000 og 150.000. Felleskostnadene er kr 240,- pr mnd. Det er ikke mulighet for lader til EL-bil. Ta gjerne forbehold i budet om at garasjeplass skal medfølge eller kontakt megler for mer informasjon.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ikke funnet.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur er i bærende konstruksjoner, og skillende dekker av betong. Utvendige fasader er forblendet med plater. Yttertak av saltak konstruksjon utvendig tekket med takplater/takstein. Vinduer og balkong med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra  2013.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 70 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om boligens faktiske utgifter.

Utstyr

- Varmtvannsbereder fra 1994 på ca. 116 liter er plassert i benkeskapet på kjøkkenet.
- Stoppekran er plassert i benkeskap på kjøkkenet.
- Vannrør av forkrommede rør, kobber og plast. Synlige avløpsrør av plast.
- Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i felles trappegang. Hovedsikringens kapasitet er på 40A.
- Leiligheten har røykvarslere og brannslukkingsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei. Bygget ligger i et område regulert til naturmangfold.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-1852. Området forøvrig er regulert til tomt for Oslo Sporveiers, park, vei, byggeområde for boliger, boligparkering, industri m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Biskop Jens Nilssøns gate 5 - Biskop Jens Nilssøns gate 5 AS foreslås å omregulere planområdet for å regulere inn en ny boligblokk i tillegg til å videreføre eksisterende bebyggelse og formål innenfor planområdet. Det foreslås å videreføre eksisterende bebyggelse innenfor planområdet, samt å oppføre en ny boligblokk på 3905 m2 BRA, nytt underjordisk parkeringsanlegg på 1948 m2 BRA, og en begrenset utvidelse av eksisterende næringsbygg på ca. 335 m2 BRA. Boligblokken foreslås til åtte etasjer.
Planstatus: planforslag. Se saksnr.: 201215349 for mer informasjon.

Sporveien AS foreslår å omregulere Østensjøbanen (Brynseng-Hellerud) og Brynseng T-bane stasjon. Hensikten er å oppgradere Østensjøbanen, utvide Brynseng T-bane stasjon og å lage et torgbygg på lokk over stasjonen. Det er tre alternativer med ulik høyde på torgbygget samt ulike høyder på sidebygg mot «Havehuset». Fra Østensjøveien til Hellerud får T-banen ny trasé i tunnel. Gammel trasé foreslås til g/s-vei og hensynssone bevaring.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201708743 for mer informasjon.

Etterstadsletta 5 - Utdanningsetaten ønsker å rehabilitere Etterstad videregående skole, som innebærer en oppgradering av utearealer, erstatte eksisterende verkstedhall med et nybygg og rehabilitere «høyblokka».
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201905606 for mer informasjon.

Etterstadsletta 48 med flere - Sporveien AS foreslår å regulere 250 nye boliger og 17 300 m2 næring, i tillegg til å bygge lokk over eksisterende driftsbase på Etterstad.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202005767 for mer informasjon.

Etterstadsletta 5 - Eiendommen ligger i bydel Gamle Oslo, øst i Oslo sentrum. Søknaden gjelder rivning av eksisterende skolebygning, bygg E, for å legge til rette for nybygg på eiendommen. Tiltaket er del av flere byggetrinn som består av å rehabilitere og bygge nytt på Etterstad videregående skole.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201812774 for mer informasjon.

Karoline Kristiansens vei 1 - 9 - City Finansiering AS ønsker å omregulere Karoline Kristiansens vei 1-9 (Fyrstikktorget) til bolig, næring, kontor, handel og hotell. De foreslår ombygging av eksisterende bebyggelse, påbygging av kvartalet til 6-7 etasjer, påbygging av et boligtårn på 24 etasjer og et nytt hotellbygg på 13 etasjer.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201703173 for mer informasjon.

Fredrik Selmers vei 2, 3 og 5 - Helsfyr kontorbygg AS, Skanska AS og Gasmann Eiendom AS har på oppfordring fra Plan- og bygningsetaten inngått samarbeid om å utarbeide felles planforslag for Helsfyr øst for Grenseveien, for å legge til rette for en samlet god løsning for fremtidig bystruktur i området.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201716171 for mer informasjon.

Fyrstikkalléen 1 - Søknaden gjelder etablering av fortau og grøntareal langs Svovelstikka og fortau langs Fyrstikkalléen på Helsfyr i bydel Gamle Oslo.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201913286 for mer informasjon.

Vålerengtunnelen - Søknaden gjelder oppføring av ett av to nye tekniske bygg, T3. Bygget blir på to etasjer.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 0191007 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1952/408021-3/105  Festekontrakt - vilkår 21.06.1952 
festetid: 90 år. ÅRLIG AVGIFT NOK 35,358. ANFØRT PRIORITET: MED FORKJØPSRETTEN FOR HUSBANKENS LÅN. PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT. BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT. MED FLERE BESTEMMELSER

1952/408021-3/105  Festekontrakt - vilkår 21.06.1952 
festetid: 90 år. ÅRLIG AVGIFT NOK 35,358. ANFØRT PRIORITET: MED FORKJØPSRETTEN FOR HUSBANKENS LÅN. PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT. BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT. MED FLERE BESTEMMELSER. Gjelder feste

1978/506035-1/105  Obligasjon 10.04.1978 
BELØP: NOK 871.000. Panthaver: Andelseierne I Borettslaget Lnr.: 1086915. Gjelder feste
2001/69527-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 09.11.2001 
veket for: OBLIGASJON 2001/69525-1/105
2002/36578-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 06.06.2002 
veket for: OBLIGASJON 2001/73312-1/105

2001/73312-1/105  Obligasjon 23.11.2001 
BELØP: NOK 38.000.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank Lnr.: 5858720. Gjelder feste

2006/472958-1/200  Obligasjon 04.10.2006 
BELØP: NOK 2.900. Panthaver: Andelseierne I Borettslaget Lnr.: 1086915. Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av OBLIGASJON 506035/1978. Gjelder feste

2010/1009346-1/200  Best. om adkomstrett 21.12.2010 
Adkomst for allmennheten over d.e til park/friområde på gnr. 237 bnr. 2. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune. Gjelder feste

2015/847840-1/200  Pantedokument 16.09.2015 
BELØP: NOK 13.000.000. Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS Org.nr: 885621252. Uomsettelig. Gjelder feste. Elektronisk innsendt

2018/1683998-1/200  Pantedokument 13.12.2018 10:43 
BELØP: NOK 3.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Gjelder feste. Elektronisk innsendt

2019/929474-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk 13.08.2019 21:00 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Gjelder feste

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Etterstad Nord Borettslag, org.nr. 950.200.030, består av 281 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet.
Styreleder er Terje Braathen.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Vaktmester Pål Isaksen ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget.
Borettslaget har avtale med Trappevask Service AS om renhold av fellesarealene.

Borettslaget har egen hjemmeside: http://www.etterstadnord.no

Det er 5 fellesvaskerier i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 60.339,- pr. 01.10.20.
Andel fellesformue kr. 27.700,- pr. 31.12.19.

Sameiet har 3 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 8.586.948,- pr. 01.10.20, og er tatt opp i Eika.
Renten på lånet utgjør 1,85 % pr. 01.10.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 262,-.
Restløpetiden er 10 år og 3 mnd.

Lån 2 utgjør totalt kr. 7.702.557,- pr. 01.10.20, og er tatt opp i Husbanken.
Renten på lånet utgjør 0,92 % pr. 01.10.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 742,-.
Restløpetiden er 3 år.

Lån 3 utgjør totalt kr. 1.393.668,- pr. 01.10.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,85 % pr. 01.10.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 119,-.
Restløpetiden er 3 år og 5 mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82337493

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 3 690 583,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 3 716 800,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.
Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal i alminnelighet være ro i leilighetene og oppgangene fra kl. 23.00 til 06.00.
Kjøkkenvifter kan ikke kobles til ventil på kjøkken, da dette fører til matlukt hos naboer.
Navneskilt på postkasse skal være enhetlige og inneholde bolignummer og leilighetsnummer.
Det er ikke lov å bruke kullgrill på balkongen.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført større vedlikehold og rehabilitering:
1987: Rehabilitering av fasadene/inngangsdørene.
1991: Skiftet det elektriske anlegget.
1994-2000: Alle tak rehabilitert.
2001: Skiftet ut callinganlegg.
2001-2003: Skiftet alle rørgjennomføringer. Rehabilitert badene.
2003: Maling av vinduer og takutspring.
2004-2005: Nye større balkonger med markiser og utelys.
2007: Nye postkasser.
2008: Nye dører i tavlerom.
2009: Nye dører kjeller og loft.
2011: Nytt søppelanlegg.
2011-2012: Nye parkeringsplasser.
2016: Nye lamper i oppgang med ledlys.
2017: Nytt låsesystem.
2018-2019 Nye vinduer i fellesarealer.

I følge styreleder er det p.t ingen planer om å øke fellesgjeld eller felleskostnader. Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt bare for de som aksepterer og undertegner egne regler for dette. Se borettslagets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 4.800,- for to visninger. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Henrik Jensen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.