#SAGENE, Hammergata 9 F
5 340 000,-
Skikkelig fin og lys 3-R hjørneleilighet med god standard I Solrik vestvendt balkong I Originale tregulv I "Alt" inkl.

VISNING:

26. oktober mandag kl. 16:30 - 17:30
 • Prisantydning: 5 340 000,-
 • Fellesgjeld: 144 096,-
 • Omkostninger: 12 348,-
 • Totalpris: 5 496 444,-
 • Ligningsverdi: 1 208 589,-
 • Fellesutgifter: 4170,-

  Fyring og varmtvann (kr. 835,-), fibernett fra HomeNet (kr. 249,-), vaskeri, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 1 041,-).
Beregnet totalkostnad:
5 340 000,- (Prisantydning) 144 096,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 484 096,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 538,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 810,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 12 348,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 496 444,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 68 m²
 • Bruksareal: 68 m²
 • Bruttoareal: 75 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1937
 • Gårdsnummer: 221
 • Bruksnummer: 88
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 193470966
 • Sist endret: 19.10.20 13:20
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 73%
  eier sin egen bolig
 • 4%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 24%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 77%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0215

Adresse og matrikkel

Hammergata 9 F, 0465, Oslo, Gnr. 221 bnr. 88, leilighetsnr. 53 orgnr. 921798121 i Oslo kommune

Eier

Sigrid Elise Reppe Moe Jakob Seth Fiskå

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

68 / 68 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1937

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgerne hadde i 2019 et energiforbruk på 3 698 kWh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 951 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Hyggelig og skjermet bakgård som er pent opparbeidet med gressplen, trær, diverse beplantning og asfalterte gangstier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til boligselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, baderom, to soverom og balkong.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3,8m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 17m².

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt, midt i hjertet av Sagene, og med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Bjølsenparken, Akerselva og Hjemmets Kolonihager med koselige Portveien 2 er ikke langt unna.

Et par minutters gange fra leiligheten ligger det flere koselige kafeer og restauranter som Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Bjølsen Sushi, Kaffebrenneriet, Kafé Gram, Sagene Lunsjbar, Bamboo (Asiatisk), Helt rått m.m. På Lilleborg, kun 5 min gange fra leiligheten, finner du også blant annet populære Villa Paradisio. Rema 1000, Coop Extra og andre matvareforretninger ligger i umiddelbar nærhet. Det finnes også klesbutikker, hudpleiesalonger, apotek m.m. i området. Kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. På Storo/Nydalen finner du dessuten Odeon kino, Skandinavias største.

Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer.

Av treningstilbud finner du bl.a. SATS/Elixia og ellers i nærområdet finner du Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov. Her har man tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.

Torshov og Sandaker ligger rett over brua og det er ca. 10 min gange til St.Hanshaugen, Grünerløkka og Nydalen.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20, 34, 37 og 54. Trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov. T-bane linje 4 og 6 i Nydalen. Utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Oslo (Blindern), BI i Nydalen, Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er i nærheten.

Entré I Lys og innbydende med god oppbevaring

Du ønskes velkommen inn i en lys og innbydende entré av god størrelse. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med lyse originale tregulv og glatte overflater malt i 2017.

I entréen har du god plass til sko og yttertøy i romslig plassbygget skyvedørsgarderobe på ca. 1,4 meter, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom.

Stue I Nydelig og lys med fine originale tregulv

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst og fint rom. God standard med lyse originale tregulv og glatte lysmalte overflater. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord.

Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, og de brede vinduskarmene er perfekte for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,58 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både fyring, varmtvann og fibernett fra HomeNet er inkludert i felleskostnadene.

Kjøkken I Lyst og fint separat kjøkken med spiseplass

Leiligheten har et lyst separat kjøkken med plass til et spisebord som gjør at også kjøkkenet blir et naturlig oppholdsrom. Fint med lyse originale tregulv, lysmalte overflater og en stor vindusflate som slipper inn godt med lys.

Moderne og tidløs kjøkkeninnredning fra IKEA. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Praktisk med fliser i benkeryggen, takhøye overskap og god overbelysning med downlights.

Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn fra Bosch (ny i 2019), platetopp (ny i 2020), ventilator (ny i 2020), oppvaskmaskin (ny i 2019), og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Hovedsoverom I Stort, lyst og innbydende med stor garderobe

Leiligheten har et stort, lyst og innbydende hovedsoverom som vender ut mot rolig gate. God standard med lyse originale tregulv og glatte lysmalte overflater.

På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe på ca. 3,4 meter. Ved den store vindusflaten har du en naturlig hyggelig kontorplass.

Soverom 2 I Barnerom, gjesterom eller kontor

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom av god størrelse. Samme gode standard som resten av leiligheten med lyse originale tregulv og glatte lysmalte overflater. Beliggenheten på hjørnet med stor vindusflate og balkongdør sørger for rikelig med naturlig lys.

På soverommet har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Balkong I Fin vestvendt balkong med gode solforhold

Fra soverommet har du utgang til en fin og solrik vestvendt balkong på ca. 2,7m². Balkongen har terrassebord på gulv og plass til en koselig sittegruppe. Beliggenheten mot vest sørger for gode solforhold fra ca. klokken 14 til sent på kveld.

Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager!

Baderom I Lyst og moderne oppgradert i 2018-2020

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i regi av aksjelaget i 2003. Baderommet ble oppgradert i 2018 med nye gulvfliser og varmekabler.

Moderne baderomsinnredning fra 2018 med heldekkende servant og speilskap fra 2018 med belysning over, samt ekstra veggehengt skap over toalettet for ytterligere oppbevaring. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører fra 2020 og gulvmontert toalett.

Plass og opplegg for vaskemaskin, samt tilgang til gratis fellesvaskeri.

Felleskostnader

Kr. 4 170,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring og varmtvann (kr. 835,-), fibernett fra HomeNet (kr. 249,-), vaskeri, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 1 041,-).

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til aksjelagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2020.

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 208 589 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 350 921 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner og skillende dekker av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor profilert entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Balkongdør med karm av tre og to-lags glass fra 2013. Vinduer med karmer av tre med to-lags glass fra 1986.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2003 på rehabilitering av bad og ferdigattest fra 2014 på oppføring av balkonger. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i aksjelaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Skyvedørsgarderobe på ca. 1,4 meter i entré
* Skyvedørsgarderobe på ca. 3,4 meter på hovedsoverom
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Røykvarsler og brannslukningsapparat
* Felles varmtvann og fyring som er inkludert i felleskostnadene
* Fibernett fra HomeNet inkludert i felleskostnadene
* Leiligheten disponerer bod i kjeller og på loft
* Tilgang til gratis fellesvaskeri

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak

Sandakerveien 24 D med flere - Dialogfase - Ombygging til barnehage og skole - Den Tysk Norske skole i Oslo
Saksnummer: 201911041 - Reguleringssak

Bentsegata 10 - Bruksendring av underetasje til bolig
Saksnummer: 202004425 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 17.04.2020

Maridalsveien 163 - 165 - Bruksendring til leiligheter og oppføring av balkonger
Saksnummer: 201714407 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt 17.12.2018

Maridalsveien 163 - Bruksendring av råloft til kontor
Saksnummer: 201915838 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 11.02.2020

Hammergata 1 - Etablering av takterrasse, ildsted og pipeløp - Takoppløft
Saksnummer: 201914655 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt 17.03.2020

Bentsegata 6 - Oppføring av balkonger og utskifting av brannbalkonger
Saksnummer: 201916611 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 07.02.2020

Bentsegata 4 B - Bruksendring av boder i kjeller - Utvidelse av eksisterende kjellervinduer
Saksnummer: 202010526 - Byggesak
Status: Søknad avslått 31.07.2020

Bentsegata 2 - Etablering av takterrasse
Saksnummer: 201807207 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om ferdigattest 17.09.2020

Sandakerveien 24 D - Tilbygg og bruksendring av bygg F4 og del av F3 til barnehage og barneskole - Den tysk-norske skolen i Oslo
Saksnummer: 201916607 - Byggesak
Status: Søknad om igangsettingstillatelse under behandling

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligselskapet har legalpant for sine krav mot aksjonæren etter bestemmelse i borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På aksjelagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 20.12.1934, dagboknummer 910724. Bestemmelse om benyttelse. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 14.03.1935, dagboknummer 990823. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 16.05.1935, dagboknummer 990824.
* Obligasjon, tinglyst den 16.07.1935, dagboknummer 900656. Beløp: NOK 117.500. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Pantedokument, tinglyst den 30.06.2006, dagboknummer 310399. Beløp: NOK 6.931.000. Panthaver: OBOS BBL.
* Pantedokument, tinglyst den 19.08.2013, dagboknummer 690614. Beløp: NOK 6.400.000. Panthaver: OBOS BBL.

Vei/vann/avløp

Adkomst til aksjelagets eiendom fra offentlig vei. Aksjelagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Aksjelag

AS Hammergata 9 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 921 798 121, og består av 74 leiligheter knyttet til aksjer. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

* Aksjelaget har egen Facebook-gruppe for beboerne; Hammergata 9
* Vaktmestertjenester leveres av Karl Rune Rudolfsen
* AS Hammergt 9 har avtale med HomeNet om fibernett som er inkludert i felleskostnadene

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 1OB928-98207366838
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 5 038 831,-
Andel restsaldo: Kr. 81 268,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 479,-
Rest løpetid: 17år 11mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 07.09.20: 2,7%

Lånenummer: 3OB940-98207358460
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 3 810 233,-
Andel restsaldo: Kr. 62 828,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 562,-
Rest løpetid: 10år 10mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 07.09.20: 2,7%

Andel fellesgjeld

Kr. 144 096,- per 01.09.2020.

Andel formue

Kr. 5 780,- per 31.12.2019.

Forsikring

Aksjelagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt aksjeeier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 3 034 536,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 2 050 316,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 663 003,-.

Aksjelagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 361 803,- og viser aksjelagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig. Aksjeboligselskapets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Dersom styret i aksjeboligselskapet ikke godkjenner kjøper og dette ikke skyldes forhold på selgers side, må aksjene eventuelt videreselges for kjøpers regning og risiko.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På generalforsamlingen 2020 har det vært åpnet diskusjon fra styret ang. potensielt loftssalg og oppussing av kjeller/bodeareal. Dette legges på is frem til pandemien er over. Styrets innstilling er å holde informasjonsmøte og eventuelle ekstraordinære generalforsamlinger i etterkant av informasjonsmøte når tiden er riktig.

På generalforsamlingen 12.05.2015 fikk styret fullmakt til å innhente anbud og iverksette bygging av sykkelskur innenfor en kostnadsramme på kr. 250 000,-. Dette vil bli prioritert når selskapet har økonomi til dette.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2018: Utskiftning av dører. Nytt tak.
2016: Fjernet flaggstang. Nytt callinganlegg.
2015: Maling av oppganger. Oppussingen inkluderer maling, utskiftning av lysarmatur og postkasser.
2013: Drenering i bakgård.
2012: Balkongutbygging.
2011: Fjernvarme. Installert varmeveksler.
2006: Utbedring av tak.
2003: Rehabilitering av bad,
1999: Byttet ut fyrkjele.
1995: Nye stigeledninger.

Husdyrhold

Hundehold tillates dersom det ikke er til ulempe for øvrige beboere. Man skal spørre alle i oppgangen før man anskaffer hund og få skriftlig godkjennelse fra dem, men man kan også få dispensasjon dersom gode grunner taler for det. Det er en forutsetning for hundehold at aksjelaget sin "Søknad om dyrehold" undertegnes.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Lamper i alle rom (bortsett fra baderom)

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen, minimum kr. 44.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Rebecca M. Madland

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.