#TONSENHAGEN, Selvbyggerveien 104
4 100 000,-
Stilren 3-roms endeleilighet | Attraktiv belligenhet | 2 soverom | Vestvendt balkong | Varmtvann & oppvarming inkl

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 4 100 000,-
 • Fellesgjeld: 65 128,-
 • Omkostninger: 113 139,-
 • Totalpris: 4 278 267,-
 • Ligningsverdi: 965 702,-
 • Fellesutgifter: 4175,-

  Oppvarming, vaskeri/trappevask, kabeltv, drift og vedlikehold, felles forsikringer, renter og avdrag m.m.
Beregnet totalkostnad:
4 100 000,- (Prisantydning) 65 128,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 165 128,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 104 120,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 165 128,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 139,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 278 267,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 66 m²
 • Bruksareal: 66 m²
 • Bruttoareal: 73 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1955
 • Gårdsnummer: 85
 • Bruksnummer: 113
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 194374032
 • Sist endret: 20.10.20 08:55
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 86%
  eier sin egen bolig
 • 3%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 85%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 24%
  er barnefamilier
 • 26%
  er gift

 

Oppdragsnummer

72-20-0045

Adresse og matrikkel

Selvbyggerveien 104, 0591, Oslo, Gnr. 85 bnr. 113 snr. 30 orgnr. 983813291 i Oslo kommune

Eier

Hans Henrik Holmerud Maren Thomasgaard

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport og egenerklæringsskjema selger. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

66 / 66 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1955

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

 For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 3.400 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3.400,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 5 944 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet, opparbeidet bakgård med plenarealer, diverse beplantning og prydbusker. Asfalterte internveier og felles sittegrupper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Beliggenhet

Nabolaget preges av flotte eneboliger, rekkehus og leilighetsblokker i fin harmoni, og med store grønne lunger seg imellom. Du har en rekke servicetilbud kun få minutter fra boligen. Nærmeste matbutikk er Kiwi Tonsenhagen, Rema 1000 Årvoll og Coop Prix Refstad. Linderud senter finnes ca 1 km fra boligen og kan bypå  et rikt utvalg butikker i alle varegrupper og serveringssteder. Her finner du Coop Mega, Vinmonopolet, Baker Samson, flere sko- og klesbutikker, legesenter og tannlege for å nevne noe.

Flotte tur- og treningsmuligheter rett utenfor døren. Med Lillomarka som nærmeste nabo finnes det milevis med tur- og skiløyper, samt flere idylliske badevann. Det er kort avstand til alpinbakken Grefsenkleiva og Sats Linderud ligger en kort joggetur unna.

Ønsker man en fin søndagsutflukt anbefales et besøk på Årvoll gård. Gården byr på bl.a. ulike dyr, kafé og forskjellige kulturtilbud. Her er det aktiviteter for både store og små i alle aldre. I området finner du en rekke barnehager som Kilden, Sletta, Årvoll, Kolsåsbakken og Sandbakken for å nevne noen. Det er også flere skoler i nærheten. Nærmeste barneskole er Tonsenhagen skole. Årvoll barne- og ungdomsskole ligger også innen 1 km fra boligen. Nærmeste videregående skole er Bjerke.

Svært god kommunikasjon til sentrum, med 25, 33 og 31-bussen fra Tonsenhagen Torg. 60-bussen går fra Tonsenhagen. Buss 31 går hver 6 minutt. Om natten går bussen hver halvtime. Oslo sentrum er innen god rekkevidde både med bil og kollektivtrafikk.

Entré

Lys entré som gir et fint førsteinntrykk av boligen. Entréen er lysmalt og har parkett på gulv.  Tilknyttet callinganlegg med video. God plass til skap, kommode, knagger eller annen oppbevaring.

Stue

Romslig stue med plass både for sofakrok og spisestue. Rommet er lysmalt med downlights, samt parkett på gulvet. Store vindusflater som slipper inn gode lysforhold. Fra stuen er det utgang til overbygget balkong med motorisert markise.

Kjøkken

Stilrent separat kjøkken med kontrastfarge og downlights. Kjøkkenet fra Ikea (2014), innredet med slette fronter, laminert benkeplate og integrete hvitevarer. Overskap og ventilator med kullfilter. Av integrerte hvitevarer er det komfyr, keramisk koketopp og oppvaskmaskin. Det frittstående kjøleskapet medfølger ikke boligen.
Kjekt å vite: Store husholdsninsskuffer som rommer mye og har smarte løsninger som skuff i skuffen.
Godt med skap og benkeplass. Spiseplass på kjøkkenet, malte flater og malt himling.

Bad

Lekkert bad fra 2014 med varme i gulv og downlights. Badet er flislagt med blanke lyse fliser på vegg, mørke fliser på gulv, naturstein i dusjsone. Innredet med høyglans skuffefronter og servant. Speil og dobbel stikkontakt på vegg. Vegghengt toalett med Grohe innebygget sisterne. Dusjhjørne med innfellbare dører med regnfallsdusj og hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og dobbel stikkontakt på vegg. Armaturene er fra Adora.

Balkong

Romslig vestvendt balkong på ca.7 kvm med belagt terrassebord og elektrisk markise. På sommerstid er det meget godesolforhold på dag til kveld fra ca. 1400-2100. God plass for utemøblement og grill.

Soverom

Boligen har totalt 2 soverom. Begge rommene er plassert ved hverandre. På hovedsoverommet er det plass til dobbeltseng og nattbord. Garderobeskapet medfølger. I det det andre rommet er det montert garberobeløsning med takhøyeskyvedører, ellers plass til enkel seng og kommode. Eventuelt kan rommet også brukes som et barnerom eller kontor.

Diverse

-Alle gulvflater er av parkett
-Sikringsskap med automatsikringer. Hovedsikring har 40 Amp.
-Entredør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 40 dB samt kikkehull
-Vinduer og balkongdør fra 1992 med trerammer har 2 lags glass

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Felleskostnader

Kr 4.175 pr. mnd. Dette inkluderer: Drift og vedlikehold, oppvarming, vaskeri/trappevask, kabel-tv,  felles forsikringer, renter og avdrag m.m.

Herav:
Fellesutgifter 1.950,-
Balkong 670,-
Felles-Sameiet 272,-
Vaskeri/Trappevask 230,-
Oppvarming 778,-
Dugnad 65,-
Kabeltv 210,-

Sameiet er tilknyttet Telia som leverandør av internett.

Etasje

2. etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger ingen parkeringsplass for boligen. Det er gateparkering etter stedets gjeldene regler.


 

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 965 702 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 476 525 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Se også vedlagt nabolagsprofil i salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk over 6 etasjer samt kjeller og loft, oppført i 1955. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 24.04.1961 for eiendommen og ferdigattest fra 15.06.2008 for fasadeendring.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 73 kvm

2. etasje:
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue/spisestue, baderom og 2 soverom.

I tillegg disponerer leiligheten 2 boder. En bod med skråtak på ca. 3 kvm (gulvflate 8 kvm.) på loft og bod på ca. 6 kvm (takhøyde 2,31 m) i kjeller.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.
 

Oppvarming

Radiatorer med varmtvann fra felles fyringsanlegg. Varmekabel på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.
Det er normalt godt med plasser langs veien.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
En servitutt er en rettighet eller forpliktelse for sameiet. Den kan være positiv eller negativ.

På eiendommen er det tinglyst 4 servitutter:
Dagboknr. 4412 tinglyst 10.04.1957: Bestemmelse om vei og gjerde.
Dagboknr. 12834 tinglyst 09.10.1963: Skjønn.
Dagboknr. 7304 tinglyst 01.06.1985; Bestemmelse om benyttelse.
Dagboknr. 45596 tinglyst 30.07.1985: Panterett utenopptrinnsrett til sameiet.

Disse omhandler kommunens til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.

Alle servituttene vil følge eiendommen . Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Boligsameiet Tonsenhagen nr 19, org.nr. 983813291, består av 51 seksjoner - fordelt på 2 leilighetskomplekser. Sameiet har adressene Selvbyggerveien 189-193 og Selvbyggerveien 104-110.
Begge blokkene har loft og kjeller med boder og fellesrom.
I underetasjen i den ene blokken (Selvbyggerveien 110) ligger en 2-roms leilighet. Denne er ikke seksjonert og betraktes som tilhørende sameierne i fellesskap. Det tilkommer styret å leie ut leiligheten.
Sameiet er medeier i Årvoll kabel TV.
Forsikret hos If Skadeforsikring med polisenr. 565905.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning.

Husdyrhold er i følge husordenssreglene tillatt.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Rehabilitering av avløpsrør i kjeller med trekking av strømper.
2007-2008: Balkongutvidelse.
1998: Tilleggsisolering med puss av alle fasader, rehabilitering av balkonger, samt legging av nytt tak.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld er kr 65.128,- pr. 11.09.2020
Andel fellesformue er kr 33.984,- pr 31.12.2019

Sameiet har lån som utgjør totalt kr 2.996.894,- pr 11.09.2020 og lånevilkårene er:

Lånenr: OBOS01-98207383228
Restbeløp: 2.996.894,-
Kapitalkostnader: 784,-
Type: Annuitet
Rest løpetid: 8 år
Termin pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 3,45%

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: vaskemaskin, kjøleskap, innvendige persienner i stua, hyller i stua.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
 

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastprovisjon på 38.000,- . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- . Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Marius Wang

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.