#GAMLEBYEN, Schweigaards gate 84A
3 745 000,-
Nyoppusset 2-roms stille og rolig i indre bakgård | Klassiske detaljer | Peis | Varmtvann og internett inkl |

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 745 000,-
 • Fellesgjeld: 246 312,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 3 999 321,-
 • Ligningsverdi: 921 831,-
 • Fellesutgifter: 4647,-

  Grunnpakke kabel-TV og internett, varmtvann, trappevask, nedbetaling av fellesgjeld, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 745 000,- (Prisantydning) 246 312,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 991 312,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 999 321,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 51 m²
 • Bruksareal: 51 m²
 • Bruttoareal: 58 m²
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1897
 • Gårdsnummer: 233
 • Bruksnummer: 409
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 192161207
 • Sist endret: 15.10.20 22:39
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 58%
  eier sin egen bolig
 • 5%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 80%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 85%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 24%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

71-20-0115

Adresse og matrikkel

Schweigaards gate 84A, 0656, Oslo, Gnr. 233 bnr. 409, andelsnr. 1 i Miljøg 2 Borettslag med orgnr. 963865902 i Oslo kommune

Eier

Monica Johansen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget.

BRA/PROM

51 / 51 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1897

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 11.000 kwh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 512 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles tomt for borettslaget, opparbeidet bakgård med plenarealer, diverse beplantning og prydbusker. Asfalterte internveier og felles sittegrupper.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i populære Gamlebyen som er et meget attraktivt og idyllisk boligområde som består hovedsakelig av flotte og klassiske bygårder. Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten, en sommerrestaurant som har uteservering og som også arrangerer konserter, utstillinger og andre arrangementer. Området har også flere spennende spisesteder som f.eks. Roald - Umberto, rett nede i gaten, Teaterplassen, Restaurant Maaemo med sine tre stjerner i Michelinguiden, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, folkekjære Olympen m.m.

For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek er nyåpnet og er plassert like ved Operaen. Populære Øyafestivalen avholdes i Tøyenparken og har et program med store internasjonale artister. Du finner også Naturhistorisk museum, Botanisk hage og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten.

For den aktive finner man en rekke treningssenteret i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva med flotte turstier. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. Ellers er det andre populære parker i nærområdet som Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken, Tøyenparken etc. Ekebergparken er et populært turalternativ med dyregård, rideskole, flere lekeplasser og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.

Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Offentlig kommunikasjon som buss og T-bane ligger rett i nærheten, f.eks. alle seks T-banelinjer samt flere busslinjer. Både barnehager og skoler ligger i gangavstand. Kort vei til sjarmerende Vålerenga, Kampen, samt noen minutters gange til et yrende liv på Grønland og Sentrum hvor du finner Spektrum, Oslo City, Oslo S. Gangavstand til Karl Johan og Grünerløkka.

Entré

Det første som møter deg når du går inn i leiligheten, er en trivelig entré med adkomst via felles trappegang. I entreen er det godt med knagger og hylleløsninger til oppbevaring av yttertøy og sko. Oppgangen har callinganlegg og veggene er malt lyse, i kul kontrast til den innebygde garderoben. Her får du med en gang den gode følelsen!

Stue

Når du trer inn i stuen får du med en gang en god følelse. Stuen er romslig med to vegger holdt i en dus rosa, ellers lysmalte flater. Den gule, tofløyet døren inn til soverommet er i fin kontrast. Det er store vindusflater langs den ene veggen som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en god atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Sentralt i rommet står en koselig vedovn, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager. Gulvet er belagt med en pen en-stavs parkett.

Kjøkken

Flott og lyst kjøkken som har innredning med glatte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum. Kjøkkenet vender mot borettslagets rolige bakgård, så her kan du nyte en rolig frokost på morgningen. Videre er det meget godt med skap- og benkeplass for matlaging og oppbevaring. Over kjøkkenbenken er det benkeskapsbelysning og stikkontakter. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, ventilator i overskapet, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Vegg- og himlingsflatene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med en-stavs parkett.

Bad

Pent og flislagt baderom fra 2015 med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med innfellbare glassdører, vegghengt toalett og servant på benkeplate av tre. Over servanten er det skap med speildører, overlys og stikkontakt. Det er opplegg for vaskemaskin under benkeplaten, så her har du alt du trenger på et baderom. Videre er det mekanisk avtrekksventil på veggen og downlights i himlingen.

Soverom

Lyst og meget romslig soverom med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig sollys. Leiligheten ligger i et stille område, så her er det rolig og fredelig. Inngangen til soverommet er med en stilig tofløyet glassdør. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det et garderobeskap med speildører på 2,60 meter, som sørger for svært gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Det er også en hylle over døren med plass til pynt og dekor.

Felleskostnader

4.647,- pr. mnd. Inkluderer: Grunnpakke kabel-TV og internett, varmtvann, trappevask, nedbetaling av fellesgjeld, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.

Herav:
Felleskostnader 3.462,-
Kapitalkost. lån 1 HUS601 1.185,-

Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 921 831 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 318 591 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur i murkonstruksjon og yttervegger i murkonstruksjon som er utvendig pusset og malt. Yttertak av
saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater. Etasjeskillere er i trekonstruksjoner. Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkhull. Vinduene er med to-lags glass fra 1991.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 51 kvm.
Primærrom: 51 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, kjøkken, stue, soverom og entre.

Leiligheten disponerer 2 boder. En bod med skråtak på ca. 5 kvm i fellesarealer på loft og bod på ca. 3,90 kvm i fellesarealer i kjeller. I tillegg finnes en felles bod på ca.
2,70 kvm i trappeoppgang.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre  uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Skorstein fra byggeår som ble rehabilitert i regi av sameiet i 2013. Leiligheten har felles varmtvann.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-3049. Området forøvrig er regulert til Fortau, vei, parkering, park, barnehage, fellesarealer, gangarealer, byggeområde for bolig, forretning, kontor, industri, gårdsplass, spesialområde bevaring m.m.

Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Bestilling av oppstartsmøte - Undervisningsbygg Oslo KF foreslår å regulere deler av Egedes gate til bebyggelse og anlegg - undervisning, for å øke uteoppholdsarealet til Gamlebyen skole. Plan- og bygningsetaten er positive til at uteoppholdsarealet på skolen økes, under forutsetning av at all trafikk til skolen og Oslo Bispegårdløses på en slik måte at skolegården blir bilfri.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201910844 for mer informasjon.

Oslo gate 7 - Bane NOR foreslår ombygging av eksisterende bygård og oppføring av nytt leilighetsbygg på 19 leiligheter, samt omregulering av planområdet til boligformål.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201802760 for mer informasjon.

Oslo gate 12 - Det søkes om etablering av aktivitetspark med gangforbindelse, utescene og skateanlegg.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 201918945 for mer informasjon.

Bispegata - Det søkes om oppgradering/etablering av Bispegata fra Kong Håkon 5.s gate i vest til St. Halvards gate og Dyvekes bru i øst. Søknaden omfatter også del av Oslo gate fra Oslo Ladegård til St. Halvards gate. Oppgraderingen består i etablering av trikkespor med holdeplass og kjøreledninger/kjøreledningsmaster, utbedring av kjørevei, fortau og sykkelvei, samt oppgradering av Oslo Torg. I tillegg skal eksisterende vann- og avløpsanlegg på sørsiden av Bispegata legges om.
Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201806485 for mer informasjon.


Schweigaards gate 35 - 51 - Bane NOR Eiendom foreslår å omregulere eiendommen fra formål «bane, eksisterende» i kommuneplanen til «bebyggelse og anlegg». Det planlegges 20 000 - 25 000 m2 næring i kombinasjon med forretning og bevertning mot gate og byggehøyder på 8 etasjer. Planområdet ligger innenfor fredet middelaldergrunn og i direkte nærhet til helhetlig kulturmiljø markert som område med verneverdi i indre by.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201615016 for mer informasjon.

Schweigaards gate 71 - Det søkes om bruksendring fra tannlegekontor til bolig.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201919284 for mer informasjon.

Bjørvika - Bispegata - C6-feltene - Planområdet foreslås utformet som en utvidelse av Middelalderparken, hvor parken med vannspeilet forlenges på nordsiden av Bispegata. Hensikten med planen er også å løfte fram Oslo Middelalderby med sin historie fra år 1000 til 1624, som utgjør godt over halvparten av Oslos samlede historie, samt å løfte fram Ladegården med det herskapelige barokkanlegget fra 1700-tallet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201704197 for mer informasjon.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om gjerde/benyttelse (1893), benyttelse (1895) og bruksrett til del av gårdsrom (1994).

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Miljøgaten Ii Borettslag, org.nr. 963.865.902, består av 17 andelsleiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er PWC.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HUS601-11719991 9
Type: A
Restsaldo: 824.051,-
Restløpetid: 3 år 11 md.
Term pr. år: 2
Rente: Flyt 1,56%
Andel av saldo: 52.693,-
Kapitalkostnader: 1.174,-
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja

Lånenummer: OBOS03-98207886866
Type: A
Restsaldo: 3.583.538,-
Restløpetid: 29 år 11 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt 1,95%
Andel av saldo: 193.619,-
Kapitalkostnader: 715,-

Andel fellesgjeld

246.312,- pr. 20.08.2020.

Andel formue

80.054,- pr. 31.12.2019.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 79406247

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På ekstraordinær generalforsamling 24.09.19 ble det vedtatt fasaderehabilitering og vindusutskifting. Prosjektet ble delvis finansierte med låneopptak, og delvis med egne midler. Borettslaget har tatt opp lån på kr 2.411.725,- som følge av rehabiliteringen. Felleskostnadene økte med 25% som følge av dette 01.03.2020, og ytterligere 10% fra 01.09.20

Styret skal utbedre bruken av bakgården på baksiden av bygget med inngang fra Østfoldgata. Styret har sammen med nabostyret kommer frem til en avtale om å dele kostnadene med å reparere galvebeslag. Arbeidet er ikke påbegynt, og borettslaget venter på nabostyret  som vil sette opp en avtale og koordinere arbeidet.

Det har blitt sett på muligheten for å selge råloftet i borettslaget tidligere. Grunnen til dette er å øke egenkapitalen. Råloftet vil enten bli solgt til ekstern leverandør, eller så ønsker de å gi tilbud til andelene som bor i øverste etasje slik at de har anledning til å bygge ut andelene. Det er ikke vedtatt p.t. om salg av loftet vil bli gjennomført, og styret vil eventuelt innkalle til en ekstraordinær generalforsamling dersom dette blir aktuelt.

Borettslaget oppgraderte pipeløpene i 2013 og nye lys i oppgangene i 2015.

Husdyrhold

Ved anskaffelse av husdyr, må dette godkjennes av styret. Husdyr som er til sjenanse eller ikke kan holdes innenfor husets fire vegger, godkjennes i alminnelighet ikke. Bakgården er ikke luftegård for dyr.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin og vaskemaskin med tørketrommel.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst angi ønsket overtagelse ved budgivning.

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 32.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10.000,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Terje Rindal

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.