Marka, Stårputtveien 3
4 300 000,-
Maridalen/Sørbråten - Solrik boligtomt i usjenerte omgivelser inntil marka | Mulighet til å skape sitt eget drømmehjem!

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 4 300 000,-
 • Omkostninger: 108 869,-
 • Totalpris: 4 408 869,-
Beregnet totalkostnad:
4 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 300 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 108 869,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 408 869,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Boligtomt
 • Primærrom: 0 m²
 • Gårdsnummer: 69
 • Bruksnummer: 149
 • Finnkode: 191247273
 • Sist endret: 21.09.20 13:55
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 81%
  eier sin egen bolig
 • 24%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 36%
  har bolig på over 120 kvm
 • 75%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 29%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-20-0121

Adresse og matrikkel

Stårputtveien 3, 0891, Oslo, Gnr. 69 bnr. 149 i Oslo kommune

Eier

Kristoffer Siegel
Sandra Wong

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart m.m. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Beskrivelse

Boligtomt i Maridalen som er omgitt av Nordmarka og med skogen som nærmeste nabo! Tomten er idyllisk, fredelig og avskjermet med naturskjønne omgivelser rundt. Stor og solrik tomt som strekker seg mot sydvest, og med fantastisk utsikt helt ned til Maridalsvannet. Det er delvis ryddet for plassering av ett nytt hus, adkomstvei og det er opparbeidet/sprengt ut plass til biloppstillingsplass/garasje. Beliggenheten er meget barnevennlig, i en trafikkfri stikkvei.

Det sendt inn søknad om grensejustering av tomten, som blir mer hensiktmessig for bruken av tomten. Eier av denne eiendommen og eier av Stårputtveien 1 har avtale om at kostnaden og arbeider med søknad skal dekkes av eier i Stårputtveien 1, mot at eier i Stårputtveien 3 gir fra seg denne delen arealet (se utomhusplan). Nytt areal på tomten etter grensejustering er 2 710m².

Det er lagt opp fiber fra Telenor til tomten, noe som gjør at man slipper å være avhengige av 4G.

Arkitekttegninger

Eier har brukt ressurser på å engasjere en arkitet for å utarbeide tegninger. Dette vil gi en kostnadsbesparelse dersom ny eier skulle ønske å benytte disse. Det gjøres oppmerksom på at ingen tegninger på hus osv. er sendt inn til PBE. Det arkitekten har tegnet opp er tilpasset tomten, men det er ingen garanti for at dette blir godkjent.

Naboen i nr. 1 har fått rammetillatelse til bygging av enebolig over 2 plan med kjellerrom, med totalt bruksareal på 250,8 kvm. Viser til saksnr. 202000522 hos plan- og bygningsetaten.

Plan- og bygg

Det er søkt dispensasjon (utenom byggesak) fra reguleringsplanen § 4.2 vedrørende at tomteinndelingen og det generelle forbudet mot bygge- og anleggstiltak i markaloven § 5, slik at det kan gis tillatelse til bygging på av enebolig på både tomt 69/149 og 69/150 på Sørbråten. Dette vil si at dispensasjon fra markaloven er gitt på tomta, og man kan søke byggesak / rammetillatelse for å få opp enten hytte eller enebolig.

Dispensasjonen ble gitt 17.08.2018. Det gjøres spesielt oppmerksom på at man må bruke dispensasjonen innen tre år (innen 17.08.2021). Det må være gitt tillatelse til tiltak og byggearbeidet på tomta må være startet innen tre år fra datoen på dette dispensasjonsvedtaket. Søknad om tillatelse må derfor være mottatt av Plan- og bygningsetaten i god tid før fristen på tre år utløper, eller så må man eventuelt søke på nytt etter denne datoen for ny 3 års dispensasjon.

Vedrørende naboeiendom GNR 69 BNR 150 - Stårputtveien 1, fikk de følgende forhåndsuttalelse vedr. vann- og avløp:
Vann- og avløpsetaten (VAV) viser til søknad om forhåndsuttalelse av 09.01.2019. Søknaden gjelder oppføring av ny enebolig på Sørbråten, i nedbørsfeltet til Maridalsvannet. I den forbindelse skal det etableres et nytt avløpsanlegg for svartvann og gråvann. Avløpsanlegget skal bestå av tett tank for svartvann innenfor grunnmur og biofilter med spredegrøfter for gråvann. Løsningen er i tråd med VAV sine krav for utforming av avløpsanlegg i nedbørsfeltet til drikkevann.
Avklaring til plan- og bygningsetaten (PBE):
Rammetillatelse for tiltaket kan gis. Før det gis igangsettingstillatelse må det foreligge en utslippstillatelse for sanitært avløpsvann fra VAV.

Beliggenhet

Tomta ligger i en trafikkfri stikkvei i et fredelig, idyllisk og svært barnevennlig lokalsamfunn på Sørbråten/Maridalen, i Oslo kommune. Området er svært rolig og omgitt av skog med nærhet til Nordmarka, Lillomarka, skiløyper og flotte rekreasjonsområder. Samtidig er det kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og Oslo's rike utvalg av fasiliteter.

Fra tomta er det gangavstand vei til Sørbråten Velhus hvor det finnes grusbane og ballbinge. På vinteren gjøres grusbanen om til skøyteis - til store glede for store og små. I området er det lange, flotte turstier og skogsveier, samt flere idylliske tjern og vann hvor man kan ta seg et deilig bad, eller en fisketur.

Området rundt Maridalsvannet byr på flotte turveier, enten til fots eller på sykkel. Her finner du både kulturlandskap, kirkeruiner, historiske veier og fine rasteplasser med nydelig utsikt.

Like nedenfor Maridalsvannet ligger Brekkedammen med populære friområder og idylliske badeplasser. Videre er det kort vei til alpinanlegg i Grefsenkleiva, samt Grefsen Tennisklubb med flott anlegg og syv baner. Kjelsås Idrettslag tilbyr bl.a. basketball, fotball, håndball, langrenn, orientering og allidrett.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 på Stillatorget. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Storo Storsenters utvalg av butikker, spisesteder og tjenester. Oslo sentrum ligger godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via tog. Nærmeste togstasjon er Snippen som ligger kun 10 minutters gange fra tomta, herfra når du Oslo S på kort tid og rushtrafikk blir et fremmedord. Ved å benytte bil tar det ca. 21 min til Kjelsås, 24 min til Storo, 30 min til Oslo S, samt ca. 53 min til Oslo lufthavn.
Fra området går det skolebussordning til Maridalen barneskole og Engebråten ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt

Eiet tomt. Nytt areal på tomten etter grensejustering er 2 710m².

Tomten er stor og solrik og strekker seg mot sydvest. Denne tomten har en fantastisk utsikt helt ned til Maridals vannet, omgitt av skog og naturskjønne omgivelser. Delvis ryddet tomten for plassering av ett nytt hus, adkomstvei og det er opparbeidet/spengt ut plass biloppstillingsplass/garasje. Beliggenheten er meget barnevennlig, i en trafikkfri stikkvei.

Det er sendt forslag om grensejustering av tomten, som blir mer hensiktmessig. Grunnlaget for justering og arealoverføring er at dagens grense går igjennom dagens uthus tilhørende 69/150. Det er derfor ønskelig å justere/arealoverføre deler av eiendommen 69/149 tillagt eiendommen 69/150.

Garasje / Parkering

Det er sprengt klart til garasje.

Formuesverdi

Formuesverdi er ikke stipulert.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Området er regulert til spesialområde nedslagsfelt kombinert med byggeområde for bolig/fritidsbebyggelse, samt spesialområde nedslagsfelt kombinert med friluftsområde, vei/felles avkjørsel, byggegrense mot jernbane m.m. etter S-4739 vedtatt 16.09.2013.

Eiendommen ligger innenfor markagrensen.
Det foreligger godkjent markasak - Stårputtveien 1-3.
Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om dispensasjon fra det generelle forbudet mot bygge- og anleggstiltak i markaloven § 5 som de mottok 01.06.2018. Slik kan det gis tillatelse til bygging på av enebolig på både tomt 69/149 og 69/150.
Vedtaket er hjemlet i markaloven § 14. Det gis dispensasjon fra bygge- og anleggsforbud i marka, markaloven § 5.

Reguleringskart og reguleringsbestemmelser S-4739 Sørbråten ligger vedlagt salgsoppgaven. Kjøper må selv sette seg inn i gjeldene regulering for området.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler.
I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen.
Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Torfinn Sørvang

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.