#LILLOGRENDA, Alunsjøveien 30K
6 950 000,-
Delikat rekkehus over 3 plan fra 2011 | Oppgradert bad | Garasje | 2 terrasser | barnevennlig boligområde

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 6 950 000,-
 • Omkostninger: 182 769,-
 • Totalpris: 7 132 769,-
 • Ligningsverdi: 1 580 770,-
 • Fellesutgifter: 2930,-

Beregnet totalkostnad:
6 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 173 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 950 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 182 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 132 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Rekkehus
 • Primærrom: 122 m²
 • Bruksareal: 122 m²
 • Bruttoareal: 136 m²
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 2011
 • Gårdsnummer: 93
 • Bruksnummer: 659
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 190772340
 • Sist endret: 19.10.20 09:35
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 73%
  eier sin egen bolig
 • 97%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 55%
  har bolig på over 120 kvm
 • 69%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 37%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

72-20-0028

Adresse og matrikkel

Alunsjøveien 30K, 0957, Oslo, Gnr. 93 bnr. 659 snr. 11 orgnr. 997073010 i Oslo kommune

Eier

Roy Lofthus Riikka Maria Lanne Lofthus

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Dersom man forutsetter en solgtssum rundt 7.100.000,- så vil eiendomsskatten være ca 3.500,- i 2020.

BRA/PROM

122 / 122 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Rekkehus

Byggeår

2011

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 14.500 kwh i 2019
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 14.500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Eiendommen har parkeringsplass i felles garasjeanlegg ( plass nummer 35). Det finnes godt med gjesteparkering i sameiet, ellers øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Det finnes plasser som også leies ut av andre beboere dersom man har f.eks 2 biler. Dette henges normalt opp på oppslagstavler.

Det er mulig å etablere El-bil lader om man ønsker dette. Kjøper må påkoste dette selv.

Eiendommen har parkeringsplass i felles garasjeanlegg ( plass nummer 35). Det finnes godt med gjesteparkering i sameiet, ellers øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Det finnes plasser som også leies ut av andre beboere dersom man har f.eks 2 biler. Dette henges normalt opp på oppslagstavler.

Det er mulig å etablere El-bil lader om man ønsker dette. Kjøper må påkoste dette selv.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Eiet tomt samt fellesarealer. Fellesarealene er  pent opparbeidet med gressplener, beplantning, plass for sittegrupper, lekeplasser og asfalterte internveier.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og populært boligområde i Lillogrenda på toppen av Ammerud. Lillomarka og Vesletjern finnes i umiddelbar nærhet.
Fra boligen er det kort gangavstand til barneskole, ungdomsskole, barnehager og god offentlig kommunikasjon.

Like ved ungdomsskolen finnes Apalløkka idrettshall, hvor det tilbys basket, håndball og innebandy. I tillegg til hall finnes det et flott idrettsanlegg med kunstgressbane, grusbane og ballbinge. Lillomarka arena med rullskiløype, skiskytterarena og snøkanoner. Et aktivt nærområde for dem som ønsker dette.

Idylliske Vesletjern ligger ca. 150 meter fra boligen, med fine badeplasser, sittebenker, ildsteder og natursti. Fra tjernet finnes det turløyper inn til Alnasjøen og Breisjøen. Det er flere tur- og løypealternativer fra nærliggende områder som vil ta deg innover i Lillomarka, hvor du også finner Steinbruvannet, et kjent og kjært badevann.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 og Kiwi Ammerud. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Grorud Nærsenter et godt og variert utvalg - med ca. 30 butikker, vinmonopol, apotek, bank og flere serveringssteder. Det er også kort vei til Kalbakken, Linderud, Storo og Stovner Senter

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane, og via en praktisk snarvei tar det deg ca. 8-10 min å gå ned til Ammerud T-banestasjon. Fra Trondheimsveien går det både flybuss og buss. Her går også buss hele døgnet.

Eiendommen har gangavstand til Ammerud barneskole og umiddelbar nærhet til Apalløkka ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både kommunal og private barnehager.

Terrasse og sportsbod

Morgen og formiddagsol ved inngangspartiet. En praktisk sportsbod med god plass til ski, sykler, barnevogn e.l.
Uteplassen her har brostein, utekran og strømuttak.

Entré

Praktisk wc-rom i 1.etasje, innredningen er bestående av servant, med underskap og hygenisk dusj, speil med overlys, overskap og vegghengt toalett.

Entré/gang er praktisk innredet med helvegg skyvedørsgarderobe med speilfront, fliser på gulv og spotbelysning. Automatsikringer i sikringsskap.

Kjøkken

Marbodal kjøkkeninnredning med slette finerte skapfronter, malt heltre benkeplate, 1 1/2 oppvaskkum med benkebeslag, ventilator og innfelte hvitevarer som koketopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, fullhøyde kjøleskap og halvhøyde fryseskap. Innredningen har 4 skjulte sokkelskuffer. Selger har informert om at kjøleskapet må tømmes for litt vann hver 3-4 uke. Fungerer ellers fint.

Terrasse og hage

Terrassen har  ettermiddag og kveldssol. En hyggelig terrasse og hageflekk. Det finnes utekran.
Selve terrassen er 15 kvm og hagen på ca 8 kvm.

Stue

Stuen er romslig med gode vindusflater som slipper inn godt med lys. Åpen løsning mellom kjøkken og stue. God plass til både sittegruppe og spisebord. Adkomst fra stue til en nordvendt markterrasse på ca. 24 m². Terrassen er forøvrig utstyrt med utelys og strømuttak. Pipeløp med vedovn i stue. Stuen er malt i tidsriktig farger.

Bad

Et romslig og lekkert bad med badekar m/dusjmulighet, samt separat dusj. Baderomsinnredningen er bestående av servant med skuffeseksjon, speilskap med overlys, høyskap, vegghengt klosett, dusjhjørne med svingbare glassdører, innfliset badekar og opplegg for
vaskemaskin. Varme i gulv og spotlamper.

Soverom 1,2 og 3

Rekkehuset har tre koselige soverom, hvorav hovedsoverommet har et tilhørende omkledningsrom/walk in garderobe. Resterende soverom er også av god størrelse med plass til dobbeltseng, pult/kommode samt  tilhørende garderobeskap.

Loftetasje

Romslig loftsstue som har vært brukt som et ekstra soverom eller TV-stue. Kjekt med en ekstra sosialsone for både voksne og barn. Det er godt med lagringsplass i knevegg. Ellers 2 store veluxvinduer som slipper inn godt med lys. Andre beboere har valgt å dele etasjen i to, feks kontor og gjesterom.

Kjekt å vite:

- Brannslukningsapparat og røykvarslere i boligen.
- Sprinkleranlegg i alle etasjer i boligen.
- Mekanisk avtrekk fra baderom og wc, ventiler i yttervegg og spalteventiler over vinduer.
- Automatsikringer i sikringsskap plassert i entré.

Felleskostnader

2 930,-

Inkluderer: Drift og vedlikehold, medlemsavgift, kabel-tv/internett (Telenor/Canal Digital), garasje, kommunale avgifter, felles forsikringer m.m
Kabel-TV og internett. 400,-
Garasje: 100,-
Andel felleskostnader etter eierbrøk: 2.430,-

Ytterligere differensiering foreligger ikke fra forretningsfører.
Dersom det skulle bli nødvendig kan styret endre felleskostnadene eller vedta kapitalinnkallinger fra eierne.
Canal Digital er leverandør av kabel-TV tjenester med bredbånd til sameiet.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 580 770 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 690 772 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Tjernveien barnehage (0-6 år) 6 min
Ammerudkollen barnehage (0-6 år) 10 min
Huken naturbarnehage (3-6 år) 10 min

Skoler:
Ammerud skole (1-7 kl.) 15 min
Rødtvet skole (1-7 kl.) 17 min
Grorud skole (1-7 kl.) 24 min
Nordtvet skole (1-7 kl.) 6 min
Apalløkka skole (8-10 kl.) 6 min
Bjerke videregående skole 9 min
Stovner videregående skole 10 min

Se også vår vedlagte nabolagsprofil for mer informasjon.

Byggemåte

Rekkehus over tre plan med bærende konstruksjoner av tre. Gulv skille av tre bjelkelag. Fasader forblendet med liggende malt/- beiset panel. Klassisk saltak konstruksjon tekket med takstein. Tak er kun visuelt befart fra bakkeplan. Antatt støpt plate på mark fundamentert til faste eller komprimerte masser. Vinduer med malte trerammer og tre-lags isolerglass fra byggeår.

*Loftstue er ikke godkjent for varig opphold grunnet krav til rømning.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Håkon Hosle, datert 18.08.2020

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 16.03.12 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 122 kvm, Bruksareal: 122 kvm, Bruttoareal: 136 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Entré, stue/kjøkken, wc-rom

2. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Bad/wc, omkledningsrom, 3 soverom

Loftetasje: 22 m²
Primærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Loftstue

Det medfølger også sportsbod utenfor boligen ved inngangspartiet samt bod i garasje
Sportsbod  på ca. 2 m². Bod i garasje på 3 m² merket med nr. 35.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

All utleie eller bruksoverlating skal meldes til styret og forretningsfører med kontaktinformasjon på leietakere. Se sameiets vedtekter § 12 for mer informasjon. Ved utleie av parkeringsplasser har sameierne internt fortrinnsrett til leie til samme pris som kan oppnås utenfor.

Fra 1. januar er nemlig korttidsutleie i sameier kun lov i 90 døgn i året, og maks 30 døgn sammenhengende.

- Begrensningene er av hensyn til bomiljøet i sameier. For mye korttidsutleie kan påvirke bomiljøet negativt. Sameiets årsmøte kan endre grensen for korttidsutleie til 60 dager i året eller øke den til 120 dager i året. Dette må i så fall vedtektsfestes.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med gulvvarme i entré, wc og på baderom, vedovn i stue ellers panelovner.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger. Gjesteparkering finnes ved innkjøringen til rekkehusene eller nede ved bommen.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelse: S-4135 datert 16.02.2005. Området forøvrig er regulert til friområde, boligbebyggelse, vei, uregulert m.m. Utskrift datert 17.08.20

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

En servitutt kan være en rettighet eller en forpliktelse for sameiet/boligen. Den kan være både postiv og negativ. Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen: Bruk av fellesareal samt oppdelingen av arealene når husene var nye.

452271-6/200 Erklæring/avtale 23.06.2009 
Gjensidig bruksrett til uteoppholdsareal samt føring av vann og avløpsanlegg gjennom annen eiers grunn.

2009/600329-1/200 Seksjonering 30.06.2009
opprettet seksjoner: snr: 18
Tilleggsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 143/3054

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Konferer med megler for mer informasjon.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Sameiet har private internveier.

Sameie

Lillogrenda Boligsameie III, Orgnr.: 997073010 består av 20 seksjoner.
Husene på området er organisert i egne små sameier.
Forretningsfører er Enqvist Eiendomsdrift AS.

Det er ifølge styreleder ingen planer som vil påvirke gjeld eller felleskostnader pt.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Hundeeiere pålegges å ha hunder i bånd innenfor Lillogrenda, uavhengig av kommunale bestemmelser. Se sameiets husordensregler § 15 for mer informasjon.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Hvitevarer på bad og hengende taklamper

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0.9% % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 18.000,-  internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt fastpris på 5.000,- . Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.


Ansvarlig megler:
Marius Wang

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.