# IDYLL PÅ SKILLEBEKK, Munkedamsveien 80 C
6 500 000,-
Rålekker og romslig 3-roms | Overflater og el fra 2018 | Kvik kjøkken fra 2018 | Vestvendt balkong | Parkering* | Peis

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 6 500 000,-
 • Fellesgjeld: 429 780,-
 • Omkostninger: 12 180,-
 • Totalpris: 6 941 960,-
 • Ligningsverdi: 1 721 515,-
 • Fellesutgifter: 2949,-

  Inkluderer grunnpakke kabel-tv, trappevask, drift av aksjelaget, lånekostnader renter og avdrag, felles byggforsikring, strøm til fellesarealene, kommunale avgifter m.m.
Beregnet totalkostnad:
6 500 000,- (Prisantydning) 429 780,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 929 780,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 2 930,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 2 100,- (Transportgebyr) 300,- (Medlemsskap BRL) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 12 180,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 941 960,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 85 m²
 • Bruksareal: 85 m²
 • Bruttoareal: 94 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1950
 • Gårdsnummer: 211
 • Bruksnummer: 147
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 179318183
 • Sist endret: 14.10.20 15:56
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 64%
  eier sin egen bolig
 • 93%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 22%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 93%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 22%
  er gift

 

Oppdragsnummer

16-20-0094

Adresse og matrikkel

Munkedamsveien 80 C, 0270, Oslo, Gnr. 211 bnr. 147, aksjebrevnr. 216-258 i Munkedamsv 80 AS borettslag med orgnr. 931078895 i Oslo kommune

Eier

Theodor Dahl Aliferis Tora Madsen Reite

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

85 / 85 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1950

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger: ca. 14 632 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 715 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med asfalterte arealer, gressplen og beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Selskapet har avtale om IN med banken og Usbl. Det er anledning til å nedbetale på denne fellesgjelden etter visse forutsetninger to ganger i året; 15. mars og 15. september. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.
Det er ingen sikringsordning i aksjelaget.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder: Entré/gang, bad, 2 soverom, kjøkken
og stue. Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 3 m².

I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på ca. 3,0 m² og 1,0 m², en bod på inngangsplan, ca. 4 m². Beboere har også tilgang til felles sykkelbod ved inngangsparti.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget attraktivt og sentralt boområde på Skillebekk, med gangavstand til alt av fasiliteter innen få minutters gange.

I nærmiljøet er det et godt utvalg av restauranter, servicetilbud og forretninger som Vika shopping, vinmonopol, banker og post etc. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Bygdøy Allé et rikt og spennende utvalg av motebutikker, interiørbutikker, spesialbutikker, restauranter, barer m.m. Det er kort vei til Aker Brygge, Tjuvholmen og Karl Johans gate som er Oslos møteplass for shopping, servering og underholdning, samt øvrige handlegater i sentrum. Vika Terrasse kan tilby kino, museum, kaféer, klesbutikker og restauranter. Det er flere barnehager og skoler i nærområdet.

Det er flere parker i nærmiljøet med blant annet Slottsparken og Hydroparken med flotte grøntområder og parkanlegg.

Fantastisk å gå strandpromenaden til Bygdøy.

Ønsker man en tur langs sjøen, er Aker Brygge, Tjuvholmen og Frognerkilen en kort spasertur unna.

God offentlig kommunikasjon rett i nærheten med få minutters gange til trikk- og bussholdeplass fra boligen. Buss 31, som også er nattbuss, er rett i nærheten. Fra Nationaltheatret, som også ligger i nærheten er et viktig kollektivt knutepunkt i Oslo med alle T-banelinjene, flytoget, samt flere tog- og busslinjer.

Entré

Entréen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten med lysmalte veggflater og 1-stavs eikeparkett på gulv. Her er det det godt med oppbevaringsplass og ved behov for ytterligere oppbevaring disponerer leiligheten tre boder.

Stue

Stuen oppleves som svært åpen, tiltalende og lun med lysmalte overflater og gjennomgående høy standard. Rommet har en smart planløsning med flere muligheter og plass til både sofagruppe samt spiseplass til små og store anledninger. Åpen peis i stue som bidrar til varm og hyggelig atmosfære. Her er det fint lysinnslipp fra vindu på begge sider og dør ut mot vestvendt balkong med gode solforhold. Gulvet er belagt med 1-stavs eikeparkett.

Kjøkken

Moderne, pent og tidløst kjøkken fra 2018 som har innredning med glatte, sprøytelakkerte fronter og stein benkeplate. Meget praktisk og funksjonell kjøkkenøy med integrert induksjonsplatetopp, integrert kullfiltervifte, samt spiseplass - her har du et åpent kjøkken som innbyr til sosialt samvær og forsterker den god romfølelsen fra stuen. Videre finner du integrert stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Gulvet er belagt med 1-stavs eikeparkett. Varmtvann fra bereder innebygd i kjøkkenbenk.

Bad

Pent flislagt bad fra ca. 2004 med termostatstyrte varmekabler i gulv. Badet har avtrekksventil i himling, veggmontert håndvask, flislagt hylle, speil og gulvmontert klosett. Opplegg for vaskemaskin. Dusjhjørne med glassbyggestein og downlights (halogen) i himling.

Balkong

Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 3 m² og har god plass til utemøblement, grill og beplantning. Her kan du fint nyte solrike dager!

Soverom

Hovedsoverommet er av god størrelse og har malte flater i behagelig farge samt 1-stavs parkett på gulv. Det er et stort vindu som slipper inn rikelig med lys i rommet. Rommet har ellers god plass til dobbeltseng, nattbord og skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass.

Soverom 2

Soverom II er også romslig og brukes i dag til barnerom med plass til seng og garderobeskap med speil og folierte fronter.

Felleskostnader

2 949 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv, trappevask, drift av aksjelaget, lånekostnader renter og avdrag, felles byggforsikring, strøm til fellesarealene, kommunale avgifter m.m.
Herav:
Lånekostnader renter: 19,-
Felleskostnader: 1 506,-
Renter IN: 301,-
Avdrag IN: 822,-
Lånekostnader avdrag: 301,-

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Aksjeselskapet har 17 parkeringsplasser som blir delt ut etter ansiennitet til gårdens 19 seksjonseiere og et næringslokale.  Per nå er det kun to på liste. Selger opplyser om at det er kun 3 seksjoner mer enn parkeringsplasser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 721 515 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 197 454 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Støpt såle, antatt fundamentert til fast grunn eller faste komprimerte masser.
Etasjeskillere i betong. Yttervegger i betong, forblendet med spekkmurt teglstein. Vinduer med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 2018 og 2015. Balkongdør med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 2018. Stein vindusbrett.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Thomas Tandberg, datert 18.05.20.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 94 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, 2 soverom, kjøkken og stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ved bruksoverlating (utleie) plikter eier å holde styret informert om hvem som bor i leiligheten. Se aksjeselskapets vedtekter § 12 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming, varmekabel på baderommet og en hyggelig peis i stuen.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, internett, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk.

Innkrevde renter og avdrag på boligselskapets felleslån som ikke er omfattet av en IN ordning reguleres iht. bankens betalingsplan minimum en gang i året.

Boligselskapet mottar eiendomsskatteseddel fra Eiendomsskattekontoret og blir fakturert eiendomsskatt sammen med de kommunale avgiftene til Oslo kommune. Andelene som faller inn under kriteriene for eiendomsskatt blir viderefakturert av Usbl medio mai og medio oktober.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-1949 av 26.09.1974. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 08.05.2020) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Fjordbyplanen - Fjordbyen er et prosjekt som ønsker å frigjøre dagens arealer ut mot sjøen og benytte disse til fremtidsrettet byutvikling med bolig, rekreasjon og næring på en slik måte at byen åpnes mot fjorden.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 200504456 for mer informasjon.
Filipstad - Planarbeid for reguleringsplan/områdeplan i Hans Jægers kvartal - Hjortnesterminalen.

Filipstad er en viktig del av Oslos ansikt mot fjorden, og Fjordbyplanens visjoner er lagt til grunn for områdereguleringen. 2900 boliger, næringsbygg, kafeer, restauranter, sjøbad, en stor park, hotell, barnehage, skole og E18 i tunnel. Dette har lenge vært visjonen for den gamle containerhavnen på Filipstad helt vest i Oslo havn. Planforslaget sikrer allmennheten tilgang til fjorden, skaper gode fysiske og visuelle forbindelser til omkringliggende områder, tilbyr gode offentlige byrom og rekreasjonsmuligheter, blant annet i form av en stor fjordpark. Med dette kan Filipstad være en arena for større arrangementer og temporære aktiviteter, og planen ivaretar muligheten for store publikumsattraksjoner. Når spaden kan settes i jorden er p.t. ikke bestemt.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 200906549 for mer informasjon.

E18 og Ring 1 på Filipstad - Detaljregulering. Statens vegvesen Region øst foreslår å regulere E18 på Filipstad under lokk, med forlenget Ring 1 som bygate oppå dette. Planforslaget er en detaljering av alternativ 1 i forslag til områderegulering for Filipstad. Videre inngår Havnepromenade og hovedsykkelvei, kollektivfelt og et ekstra felt på Frognerstranda for å kunne tømme tunnelen.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201305991 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1874/900263-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
05.02.1874 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om strandlinje
 
1900/900262-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
31.07.1900 
 
1921/900064-1/105  Forkjøpsrett  
05.02.1921 
 
1921/920579-1/105  Erklæring/avtale  
05.02.1921 
Bestemmelse om benyttelse
 
1949/301780-1/105  Best. om adkomstrett  
02.06.1949 
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1951/303197-1/105  Best. om adkomstrett  
16.11.1951 
Rettighetshaver Oslo Brann- og feiervesen
 
1951/303223-2/105  Erklæring/avtale  
19.11.1951 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
 
2009/843330-1/200  Pantedokument  
05.11.2009 
BELØP: NOK 5.430.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2011/294976-1/200   ** Nedkvittering  
14.04.2011 
Beløpet er nedkvittert til:
Beløp: NOK 4.510.314
 
2010/435498-1/200  Pantedokument  
15.06.2010 
BELØP: NOK 920.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006

Gjelder denne registerenheten med flere
2018/1245185-1/200  Pantedokument  
07.09.2018 21:00 
BELØP: NOK 7.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1874/900021-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  
05.02.1874 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA MUNKEDAMSVEIEN 78B - UTGÅTT

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

AS Munkedamsveien 80, orgnr.: 931 078 895.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
Revisor er KPMG.
Renhold og Utearbeider sommer: Kitty Vaktmesterservice AS.
Skadedyrbekjempelse: ABC Skadedyrteknikk AS
Kabel-TV: Get
Aksjeselskapet har en nærings utleie del i huset som gir gode inntekter.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 429 780,- pr. 11.05.2020
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 43 164,- pr. 11.05.2020

Det gjøres oppmerksom på at det nyeste lånet fra DNB (andel saldo: 306.997) per dags dato betjenes i følge styret ved bruk av selskapets inntekter og midler, og at det fra høsten av skal betales inn gjennom en økning i felleskostnader. Dette er estimert til å utgjøre ca 1.437,- pr mnd. Styret kommer tilbake til beboere med eksakte tall når det blir aktuelt. Låneopptaket er fra de store rehabiliteringsprosjektene som har vært utført den siste tiden.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12117231788, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.05.2020: 2.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 9
Saldo per 11.05.2020: 181 308
Andel av saldo: 8 285

Første termin/første avdrag: 30.09.2014 (siste termin 30.06.2022)
Lånenummer: 12117701911, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.05.2020: 2.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 40
Saldo per 11.05.2020: 1 267 078
Andel av saldo: 114 498
Første termin/første avdrag: 30.12.2015 (siste termin 30.03.2030)
IN-lån

Lånenummer: 12136875513, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.05.2020: 2.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 93
Saldo per 11.05.2020: 6 717 886
Andel av saldo: 306 997
Første termin/første avdrag: 30.12.2018 (siste termin 30.06.2043)

Boligselskapet har IN-avtale for enkelte lån

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

429 780

Andel formue

43 164

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 78441235

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det har nylig blitt gjennomført taktekking, soilutbedring, oppussing av oppganer, ny gesims og vindusutskiftning. Per nå gjenstår ingen store oppgaver, foruten noe betongrehabilitering og mulig reaslfaltering, jf styreleder. Dette vil medføre at felleskostnadene økes med ca 1.437,- pr mnd mot høsten. Endelig avregning fra styret vil komme fortløpende.

Videre må det påregnes generelt vedlikehold av aksjelaget.

Callinganlegget i B- og C-oppgangen har blitt skiftet ut.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyr er tillatt. Beboere som har husdyr må påse at dyret ikke sjenerer noen eller etterlater ekskrementer på boligselskapets område.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: de to veggmonterte lampene i stuen samt taklamper, lamper på kjøkken og vaskemaskin.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 1,-, markedspakke kr. 14.990,-, sikkerhetsstillelse kr. 989,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Anders Sveen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.