#STENSBRÅTEN/MORTENSRUD, Gamle Bygdevei 176
3 890 000,-
4-R utsiktsleil. med sydvestvendt balkong | Fjordutsikt | Garasjeplass | Trappefri adkomst | V.v&fyring inkl | Usjenert!

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 890 000,-
 • Omkostninger: 15 019,-
 • Totalpris: 3 905 019,-
 • Ligningsverdi: 953 636,-
 • Fellesutgifter: 3182,-

  Drift og vedlikehold, varmtvann, fyring, kabel-tv og bredbåndstilknytning, parkering, vaktmestertjenester, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikringer m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 209,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 905 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 80 m²
 • Bruksareal: 80 m²
 • Bruttoareal: 89 m²
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 2005
 • Gårdsnummer: 180
 • Bruksnummer: 573
 • Finnkode: 164806488
 • Sist endret: 20.03.20 13:23
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 90%
  eier sin egen bolig
 • 31%
  har bolig på over 120 kvm
 • 100%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 48%
  er barnefamilier
 • 37%
  er gift

 

Oppdragsnummer

70-19-0218

Adresse og matrikkel

Gamle Bygdevei 176, 1284, Oslo, Gnr. 180 bnr. 573, andelsnr. 31 i Freidigkollen Borettslag med orgnr. 985847444 i Oslo kommune

Eier

Eva Johanne Hansen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja, det er forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

80 / 80 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2005

Tomt

Areal: 4 174 kvm, Eierform: Eiet tomt

Fellesarealer opparbeidet med gressplener, prydbusker, trær og diverse beplantning. Asfalterte internveier, sittegrupper, m.m.

Beliggenhet

Boligen ligger i et svært populært område på Stenbråten, ca. 11 km fra Oslo sentrum, i en blindvei med lite trafikk. Denne delen av Mortensrud er en skjult perle som ligger kun noen steinkast fra bydel Nordstrand.

Boligen har en flott beliggenhet på en av de beste tomtene i området/. Her er det vestvendt balkong med fantastiske solforhold og utsikt over Indre Oslofjord.

Området er meget rolig og barnevennlig med flere lekeplasser og tumleområder for barn.

Bare en kort gåtur fra boligen (ca. 700 m) ligger Senter Syd Mortensrud som nærmeste kjøpesenter med mange ulike servicefunksjoner.

Det er flere barnehager i området. Nærmeste er Solbakken Barnehage BA som ligger ca. 200 meter fra boligen. Stenbråten barneskole ligger like i nærheten og er nærmeste skole.

Kollektivtrafikk finner man drøyt hundre meter utenfor døren med Granebakken som nærmeste busstopp. Det går ekspressbusser til Ryen og sentrum. T-bane linje 3 fra Mortensrud til Kolsås går 8 ganger i timen på dagtid og hvert 15. minutt på kveldstid. Trikk fra Ljabru går til Majorstuen og Rikshospitalet med få minutters mellomrom. Det går også tog fra Hauketo til sentrum. Det er snaut 15 min med bil til Oslo Sentrum.

Østmarka med alle dens turmuligheter, samt det fredede urskogsområde i Ljanselvdalen, ligger like ved.

I nærområdet finnes også golfbane, slalombakke, idrettslag, lysløyper, sykkelvei til flere kjente og populære badestrender som Hvervenbukta, Ingierstrand m.m.

Entré

Inngangspartiet er en hyggelig plass å innrede med utemøbler, planter og lignende. Her kan du nyte solen på morningen.

Når du kommer inn i boligen er det en lysmalt entré med slitesterkt laminat på gulv som møter deg. God oppbevaringsplass til sko og yttertøy i garderobeskap, samt rom for annen oppbevaringsløsning.

Stue

Stuen er lys og byr på flere innredningsmuligheter. Her er det plass til både sofagruppe og stort spisebord.  De gode vindusflatene i tillegg til balkongdøren sørger for nok naturlig sollys inn til rommet. Gulvflatene er belagt med laminat på gulv, ellers hvitmalte vegger og himling.

Kjøkken

Kjøkken fra 2005 i åpen løsning mot stue. Innredningen har hvite, glatte fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Mellom overskap og benkeplate er det fliser og belysning. Ventilator med kullfilter er installert med kullfilter. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som induksjonstopp, komfyr og kjøleskap med frysedel fra Siemens. Oppvaskmaskin fra Miele.

Bad

Bad fra byggeår med grå fliser på gulv med gulvvarme og hvite på vegger. Innredningen består av dobbel servant med skuffeseksjoner under, overskap med speil, toalett og badekar med enkel glassvegg og dusjaramtur. I tillegg er det opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Mekanisk avtrekksventil tilkoblet sentralt avtrekk på vegg.

Balkong

Romslig, sydvestvendt balkong på 10 kvm med tremmer på balkongdekke. Her kan du nyte en fantastisk utsikt over Nordstrand og Indre Oslofjord. Solen dukker opp på ettermiddagen og holder seg der helt frem til solnedgang. Det er montert lyskilde og stikkkontakt på balkong.

Soverom

Boligen har tilsammen tre soverom hvorav alle er av god størrelse. Rommene kan enkelt innredes med stor seng, nattbord og evt. oppbevaringsløsning. Det medfølger skyvedørsgarderobe på to av soverommene.

Felleskostnader

3.182,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, varmtvann, fyring, kabel-tv og bredbåndstilknytning, parkering, vaktmestertjenester, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikringer m.m.

Herav:
Felleskostnader kr. 2.550,-
Fjernvarme kr. 632,-

Canal Digital er leverandør av kabel-tv/bredbåndstjenester.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Garasje / Parkering

Borettslaget eier 35 parkeringsplasser i egen garasjekjeller, og i tillegg disponerer de 20 garasjeplasser i Freidigtunet borettslag. Det er én plass til hver leilighet som er inkludert i felleskostnadene.

Borettslaget har også gjesteparkering.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 953 636 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 433 091 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Lavblokk over 4 etasjer inkludert sokkelleilighet fra 2005. Gulv på grunn av betong. Grunnmur i støpt betong. Yttervegger i støpt betong med utfyllende bindingsverk. Fasader i trepanel. Etasjeskillere i støpte betongelementer. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein (ikke besiktiget). Leiligheten har ytterdør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Swedoor. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2004.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 02.02.2006 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 80 kvm, Bruttoareal: 89 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 80 kvm.
Primærrom: 80 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, tre soverom og stue/kjøkken.

I tillegg disponerer leiligheten en bod utenfor leiligheten på ca 5 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet fjernvarme. Gulvvarme på bad.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i 25701, datert 24.10.2001, samt tilknyttet plan S-2994. Området rundt er ellers regulert til lek/opphold og naturterreng.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert syv servitutter/heftelser på borettslagets grunnbok. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bruksrett til parkeringsplasser (2005), vedlikehold av felles stikkledninger (2005), adkomstrett og fjernvarme (2005), plikter og rettigheter til fellesareal (2005), bruksrett til garasjeplasser (2005) og vann- og kloakkledninger (2005).

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 54 andelsleiligheter. Freidigkollen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 985847444.

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

Boligselskapets hjemmeside https://freidigkollen.lettstyrt.no

Freidigkollen Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med
Holmlia Vaktmesterservice AS og Tipp Topp Vask og Vedlikehold AS om renhold av fellesarealer.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 0,- pr. 24.07.2019.

Lånenummer: OBBK01-98207365416
Type: A
Restsaldo: 12.565.794,-
Term pr. år: 2
Restløpetid: 16 år 1 md.
Rente: Flyt, 2,75%
Andel av saldo: 0,-
Kapitalkostnader: 0,-
In-ordning: Ja

Andel formue

23 253 pr. 31.12.2018.

Forsikring

IF Skadeforsikring. Polisenummer: 565533.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det har kommet inn forslag om å utbedre varmekablene ved nedkjøringen til garasjen i Gamle Bygdevei 178. Styret får fullmakt til å følge opp denne saken. Det ble presisert at tiltak kan medføre økte kostnader.

I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 730.000 til vedlikehold som blant annet omfatter vasking og maling av boder, kartlegging av problemet med kalde radiatorer, utskifting av lysarmatur og nødlys i alle heishus og underetasjer, samt nye ventilasjonsvifter i nummer 178.
Driften i 2019 forutsetter verken nye låneopptak eller økning av felleskostnadene.

Større vedlikehold og rehabilitering
2018: Vasking og maling av sørveggene. Vasking av blokkene. Vasking og maling inne i heishusene. Skiftet ut lysarmaturer i garasjen til LED-lys.
2017: Rens av felles ventilasjonsrør. 32 beboere foretok også rens i sine leiligheter. Satt opp beslag på heishus
2014-2017: Radonmåling - tiltak utført i to boliger. Etter måling av radon våren 2014 var det litt for høye resultater i 2 leiligheter på bakkeplan.
2014-2015: Utbedring av fellesområder.
2010: Utvendig overflatebehandling (beising).

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jh@schalapartners.no eller SMS: 91 65 19 02 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.


Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50% av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19.900,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 3.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Eiendomsmeglerfullmektig
Jannik Holm

Ansvarlig megler:
Terje Rindal

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.