#PEPPERSTAD/VESTBY, Moraveien 47
6 250 000,-
Sjelden mulighet | enebolig over 3-plan | "Morahuset" | Stor hage med frukttrær og uteplass | Godt med biloppstilling |

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 6 250 000,-
 • Omkostninger: 170 070,-
 • Totalpris: 6 420 070,-
 • Ligningsverdi: 1 172 570,-
Beregnet totalkostnad:
6 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 156 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 250 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 170 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 420 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Enebolig
 • Primærrom: 178 m²
 • Bruksareal: 248 m²
 • Bruttoareal: 282 m²
 • Soverom: 4
 • Byggeår: 1935
 • Gårdsnummer: 6
 • Bruksnummer: 27
 • Finnkode: 160926840
 • Sist endret: 17.03.20 10:26
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 92%
  eier sin egen bolig
 • 96%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 58%
  har bolig på over 120 kvm
 • 99%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 46%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

70-19-0205

Adresse og matrikkel

Moraveien 47, 1540, Vestby, Gnr. 6 bnr. 27 i Vestby kommune

Eier

Kjell Sveinung Olsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 383

BRA/PROM

248 / 178 m²

Antall soverom

4

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Byggeår

1935

Energimerking

Energiattest leveres dersom kjøper krever dette.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 14 000 kwh så langt i år kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 19.000,- pr. år. Anslås årlig forbruk på ca. 19.000 kwh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 081 kvm, Eierform: Eiet tomt

En flott tomt med frukttrær og beplantning. På fremsiden av huset er hagen godt skjermet for innsyn. Det finnes et lite dukkehus i enden av tomten, samt en romslig overbygget uteplass.

Beskrivelse

Sjelden mulighet med hage skjermet hage, gode solforhold. Frittliggende enebolig oppført i 1950. Det finnes svært få av boligtypen i området. Huset består av 3 etasjer inkludert kjeller. 

Kjeller (grovkjeller) med gang, boder og vaskerom
1. etasje med entre, hall med trapp, kjøkken, spisestue, tv-stue og stue. Utgang til terrasse/ hagen fra stue.
2. etasje med hall med trapp, bad og 4 soverom. Utgang til balkong fra ett soverom og hall.

Boligen fremstår som normalt godt vedlikeholdt med vanlig bruksslitasje. Bad i 2. etasje med panel/fliser på vegger og flislagt gulv med gulvvarme. IKEA kjøkkeninnredning med laminert benkeplate. Grovkjeller med enkel standard.

Beliggenhet

Boligen ligger på etablerte og barnevennlige Pepperstad skog i Vestby kommune. Eiendommen ligger i en rolig blindvei, som er trygt og fint for barnefamilier. Det er umiddelbar nærhet til barnehager, skole, idrettshall og fotballbane. Ca. 3 km til Vestby sentrum med bla. Vestby storsenter med butikker, treningssenter og diverse servicetilbud. Bussholdeplass ligger bare noen minutters gange fra boligen og bussen korresponderer med tog i retning Oslo og Moss. Det er ca. 35 min med bil/tog til Oslo og ca. 17 min til Moss.

Nye Ski stasjon skal stå klar når Follobanen er klar i 2021. Reisetiden fra Oslo S til Ski blir halvert til 11-12 minutter. 
Det er gode tur- og rekreasjonsmuligheter i området, både sommer som vinter. Om sommeren er strendene i Hvitsten og Emmerstad bare en kort sykkeltur unna. Kort kjøretur også til Drøbak med flotte strender. På vinterstid kjøres det opp skispor i nærområdet.

Garasje / Parkering

Det finnes godt med biloppstillingsplasser på sementert platting foran huset. Det finnes også godt med plass til besøkende foran hagen. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 172 570 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 221 251 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Se vår vedlagte nabolagsprofil for mer utdypende informasjon.

Byggemåte

Enebolig oppført i 1950, bygget i henhold til byggeforskrifter gjeldende i den perioden boligen ble oppført.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader - Utendørs:
Valmet tak i trekonstruksjon, tekket med takstein. Reisverkskonstruksjon kledd utvendig med panel. Ifølge. eier er ytterveggene etterisolerte og det er lagt nytt panel på huset. Dette ble gjort i en periode fra 1998 og 2008. Dette kan følgelig ikke med sikkerhet stadfestes da dette ligger skjult i byggkonstruksjonen.
Ytterkledning virker å være godt vedlikeholdt med overflatebehandling. Noe avflassing av maling på vannbord under takrenner.

Vinduer med trerammer med 2-lags energiglass fra 1998 og originale koblede vinduer i kjeller og trevinduer i entre.

Kjeller: Drenssystem fra byggeår. Grunnet skjult i byggegrunn er materialvalg ikke mulig å konstatere. Noe synlige fuktsikring på en vegg som ble drenert på nytt i 2010. Ut fra alder må man fastslå at restlevetid er/kan være kort. Det gjøres oppmerksom på at etablering av
ny drenering ikke automatisk vil gjøre at fukt forsvinner. Kjelleren bør kun brukes som en grovkjeller.

*Råteskade på takbjelke som kommer ut fra loft over balkong i hall.
*Råteskader på en av de frittstående pyntesøylene ved inngangsparti.
*Det er også en skade på undertaket ved balkongdøren fra stue og ut i hagen.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Takstmann Murmester Trond Bratvold, datert 14.10.19

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det finnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på boligen. I samtale med plan og bygg i Vestby bekreftes det at dette ikke er uvanlig på eldre hus. Huset står registret med nye tegninger og riktig matrikkel i kommunens arkiver.

Vestby kommune ga tiltalelse til å sette opp verandaer i 2009 (mindre tiltak). Tegningene stemmer overens med dagens situasjon. Det ble i midlertidig ikke søkt om ferdigattest når arbeidet var ferdig.
Det ble i 2013 gitt tillatelse til utskiftning og innsettelse av et nytt vindu (mindre tiltak). Det ble ikke søkt om ferdigattest da arbeidet var sluttstilt.

Boligens areal

Primærrom: 178 kvm, Bruksareal: 248 kvm, Bruttoareal: 282 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 94 kvm.
Sekundærrom: 78 kvm. Gang med trapp, vaskerom og boder.

1. etasje:
Bruksareal: 85 kvm.
Primærrom: 85 kvm. Entré, hall med trapp, bad, kjøkken, spisestue, tv-stue og stue.

2. etasje:
Bruksareal: 85 kvm.
Primærrom: 85 kvm. Hall m/trapp, bad, 4 soverom.

I tillegg finnes lagringsmuligheter på loft. Nedfellbar stige til loft fra hall i 2. etasje.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Boligen kan fritt leies ut til boligformål.

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med radiatoranlegg som er koblet til luft til vann anlegg. Det er også varmepumper på samme anlegget. Dette ble montert i ca. 2013. Det finnes en tom oljetank i hagen på 3000 L, denne må etterhvert saneres. Peis i stue.

Løpende kostnader

Det finnes et vel, men man er ikke pliktige medlemmer av Mora vel og eier av Moraveien 47 betaler heller ikke velavgift.
Kommunale avgifter utgjorde i 2018 kr 15 383,10 - varierer ved forbruk.
Villaforsikring utgjør ca. 8 000,- pr år.
Get TV: 4 000,- pr år
Pepperstad nett: 4 800,- pr år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.
 

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål og følger bestemmelsene for Kommuneplanens arealdel Vestby 2014-2026, samt reguleringsplan for Pepperstad skog, Morafeltet. Delareal på 35 kvm har i reguleringen formål "Offentlig trafikkområde". For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst se vedlegg til salgsoppgaven eller ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert 3 servitutter på eiendommen som selges. En servitutt kan være en rettighet eller en forpliktelse. Følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen omhandler:

Veien forbi huset tilhører Moraveien 47. Naboer (trekanten) har tinglyst bruksrett for å kjøre til og fra sine eiendommer. Moraveien 47 har ingen forpliktelser til vedlikehold eller snøbrøyting av veien.

Dispensasjon fra veiloven. Gjelder fraskrivelse av erstatning for skader eller ulemper eventuelt veiarbeid. Frittstående garasje må ikke være nærmere enn 12,5 meter fra veimidt. Konferer megler ved spørsmål. Denne forpliktelsen ser ut til å ha vært mer relevant da huset som selges hadde større tomt.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Vestby kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Krystallampe i stue

Følgende tilbehør medfølger: Alle hvitevarer

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. 

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg. 

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1% (minimum 60.000,-) av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15.000,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Marius Wang

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.