#HØYT, FRITT OG SOLRIKT PÅ LILLEBORG, Ivan Bjørndals gate 5
8 900 000,-
Lekker og påkostet 3-R selveier med høy standard I Solrik vestvendt terrasse med utsikt I Vannbåren gulvvarme I Garasje

VISNING:

25. oktober søndag kl. 16:30 - 17:30 26. oktober mandag kl. 18:00 - 19:00
 • Prisantydning: 8 900 000,-
 • Fellesgjeld: 8 384,-
 • Omkostninger: 231 719,-
 • Totalpris: 9 140 103,-
 • Ligningsverdi: 1 565 137,-
 • Fellesutgifter: 3968,-

  Á-konto oppvarming og varmtvann, fibernett og TV, trappevask, vaktmestertjenester, garasje, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Beregnet totalkostnad:
8 900 000,- (Prisantydning) 8 384,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 8 908 384,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 222 700,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 8 908 384,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 231 719,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 140 103,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 87 m²
 • Bruksareal: 87 m²
 • Bruttoareal: 95 m²
 • Etasje: 7
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2012
 • Gårdsnummer: 224
 • Bruksnummer: 401
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 195126350
 • Sist endret: 19.10.20 10:21
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 62%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 76%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-20-0246

Adresse og matrikkel

Ivan Bjørndals gate 5, 0472, Oslo, Gnr. 224 bnr. 401 snr. 45 orgnr. 999163637 i Oslo kommune

Eier

Lars Rikard Bronken Heidrun Stenvang

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Eiendomsskatten faktureres direkte til eier av leiligheten og utgjør kr. 1 147,- for 2020 (kr. 286,75,- hvert kvartal).

BRA/PROM

87 / 87 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2012

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Det medfølger bruksrett til en parkeringsplass (nr. 14) i felles oppvarmet garasjeanlegg. Det ble montert infrastruktur og forberedt for el-billading i garasjene i 2018.

Mulighet for gjesteparkering på gateplan og i garasjeanlegg. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Tomt

Areal: 977 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med asfalterte internveier, belegningsstein/heller, belysning, sittegrupper, lekeapparater, gressplen og diverse beplantning.

Det er til hver seksjon knyttet en sameieandel i sameiet Det Lille Grønne (garasje og fellesområde). Sameierne skal følge de til enhver tid gjeldende vedtekter i Det Lille Grønne. Eierandelen i dette sameiet kan ikke skilles fra seksjonene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

IN-ordning ikke relevant da sameiet per salgsoppgavedato ikke har noen lån registrert.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 7. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til terrasse, kjøkken, baderom og to soverom.

Med leiligheten følger en garasjeplass (nr. 14) i felles garasjeanlegg i kjeller. I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca. 5m² i byggets 2. etasje. Heis i bygget.

Beliggenhet

Meget idyllisk beliggende på Lilleborg med Akerselva som nærmeste nabo. Skjermet og rolig område som fremstår som en oase i en urban bydel. Behagelig atmosfære i et område med nyere bygningsmasse og rehabiliterte fabrikkbygninger i teglstein.

Hyggelige og pent tilrettelagte fellesarealer på Lilleborg-området med belysning, gangveier, sittegrupper og lekeområder. Fellesarealer blir forvaltet av sameiet "Det Lille Grønne"(DLG). Inne på området Lilleborg finner du i dag restauranter som Villa Paradiso, i tillegg til kulturelle innslag på Det Andre Teateret. Hyggelige markedsdager på Lilleborg Torg hver første lørdag i måneden.

Historie
Lilleborg ved Akerselva ble fra 1897 mer kjent som såpe enn som et sted i Oslo. Industriområdet ved Akerselva, mellom det største fallet ved Bjølsen valsemølle og de gamle anleggene ved Bentze Brug, hadde rommet variert virksomhet siden 1700-tallet. Såpefabrikasjon hadde pågått i en fabrikk siden 1842. I 1997 ble produksjonen i Oslo avviklet, og fabrikkområdet ved Akerselva utviklet til boligområde med rundt 400 leiligheter, naturlig nok under navnet Lilleborg. Lilleborg ble fra første dag et ettertraktet område som mange trakk mot, og er nå et veletablert boligområde som gir det lille ekstra til beboerne og ligger som en tilbaketrukket grønn lunge ved Akerselva` idylliske løp.

Området
Særdeles godt kollektivtilbud i nærområdet: Trikk (11, 12 og 13), diverse bussforbindelser (bl.a. 20, 30, 37 (går hele døgnet), 54). Flybussen stopper både på Arkitekt Rivertz Plass, Vøyenbrua og Vogts gate, så det er gangavstand til flere stopp. T-banestasjoner på Storo, Nydalen og Sinsen med linje 4 og 5. Med Lilleborg som utgangspunkt så kommer man seg meget enkelt rundt om, både nord, syd, vest og øst med kollektiv transport. Med bil har man enkel adkomst til både ring 2 og 3.

Området langs Akerselva er og har vært i sterk positiv utvikling. Her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord med sine mange turmuligheter, sommer som vinter. En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. Med Sandaker/Bjølsen/Sagene/Torshov som utgangspunkt har en alt innen rekkevidde, om det er marka, parkanlegg, handlegater, særegne butikker, restaurantbesøk, trenings- eller kulturtilbud som frister, her er mulighetene mange.

Restauranter som Mat og Mer, Hvaskjer, Bamboo (Asiatisk), Helt rått og Bjølsen Sushi (Sushi/Asiatisk), Sagene Lunsjbar, Grisen, Trikkestallen, samt pølsemakeren Strøm Larsen og fiskebutikken Laksen fortjener å trekkes frem. Det samme gjør Kulturslottet Soria Moria på Torshov, Vøienvolden Gård og Sagene Samfunnshus med ukentlige teaterforestillinger for barn. På Sagene Samfunnshus er også Oslo Yoga, en av landets største yogaskoler.

Nydalen og Storo ligger begge 15 minutters gange fra leiligheten. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Spesielt verdt å nevne er populære Åpent Bakeri, samt Nydalen Bryggeri og Spiseri. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc.

I umiddelbar nærhet ligger flere dagligvarebutikker bl.a. Coop Mega, Rema 1000 og Kiwi.

I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.

Av treningstilbud finner du bl.a. FitnessXpres, SATS Elixia og Oslo Yoga på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.

Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høgskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierhøgskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten. Nærhet til Ullevål sykehus.

Det er mange barnehager og skoler i nærheten som Maridalsveien barnehage, Åsenhagen barnehage og Åsenhagen åpen barnehage, Thor Olsens barnehage, Nordpolen FUS barnehage og Morgohjertas barnehage.

Av skoler finner Nordpolen skole (1-10) og Lilleborg skole (1-7).

Der den tomme Lagerbygningen på Lilleborg står i dag er det vedtatt å bygge skole og friluftsarealer. Se link fra bystyret for mer info; https://www.vartoslo.no/lilleborgtomta-pa-sagene-fra-sapekokeri-til-skole-og-friluftsidyll/?fbclid=IwAR1ALISfiB-Gbx9Aa4YjiCJtNV8olmr69H2NLT5hPQqfv7I-qGKYUJrbAcM

Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet!

Lilleborg er kjent for godt naboskap og engasjement. Her er det godt oppmøte på dugnad og sosiale arrangementer.

Entré I Lys, innbydende og praktisk

Du tar deg tørrskodd opp fra garasjen til leiligheten i byggets 7. etasje via felles trapperom med heis. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys, innbydende og praktisk entré av god størrelse. Du får umiddelbart et positivt inntrykk av den fine og gjennomførte leiligheten med sin høye standard og påkostede løsninger.

Entréen har flotte 60x60 fliser på gulv med gulvvarme, glatte overflater malt i en fin farge og downlights med dimmer i himlingen. God plass til sko og yttertøy i lekkert plassbygget skap (utført av Snekkerfredrik), samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Montert porttelefon og sikringsskap med automatsikringer på vegg.

Stue I Stor, lys og fin med vannbåren gulvvarme

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. Høy standard med lys enstavs eikeparkett med fas, deilig vannbåren gulvvarme og glatte lysmalte overflater. I himlingen er det downlightskasse med dimmer som gir en fin atmosfære på kveldstid.

Beliggenheten, høyt og fritt i byggets 7. etasje, gir følelsen av en toppleilighet. Den store vindusflaten mot vest sørger for rikelig med naturlig lys, samtidig som det ikke er noe innsyn og hyggelig fritt utsyn.

Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et stort spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med vannbåren gulvvarme. Både á-konto oppvarming og varmtvann, fibernett og TV er inkludert i felleskostnadene.

Terrasse I Høyt, fritt og solrikt med nydelig utsikt

Fra stuen har du utgang til en stor, flott og solrik vestvendt terrasse på ca. 8,5m². Balkongen er påkostet med flislagt dekke og har moderne rekkverk med glassfronter. Det er også montert elektrisk markise, utebelysning og stikkontakter.

På balkongen har du plass til sittegruppe og grill etter eget ønske og behov. Beliggenheten i høyden og mot vest sørger for deilig ettermiddag- og kveldssol frem til ca. 21.30 på sommerstid. Nydelig og fritt utsyn over byen og den frodige vegetasjonen rundt Akerselva som ligger rett utenfor.

Her sitter du høyt, fritt og solrikt og dette er uten tvil den perfekte plassen for lange og late sommerdager og -kvelder!

Kjøkken I Tidløst og fullt utstyrt HTH-kjøkken

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpen og sosialt. Moderne og tidløst kjøkken fra HTH som var nytt i 2012.

Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har lyse profilerte fronter og laminert benkeplate med underlimt oppvaskkum. Smarte hjørneløsninger og romslige sokkelskuffer gir ytterligere god oppbevaring. Praktisk med glassplater i benkeryggen og takhøye overskap med belysning under.

Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Hovedsoverom I Romslig og med svært god oppbevaring

Leiligheten har et stort og innbydende hovedsoverom som vender ut mot rolige fellesarealer uten biltrafikk. Høy standard med lys enstavs eikeparkett med fas og glatte overflater malt i en fin og behagelig mørkeblå farge.
 
På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Usedvanlig god oppbevaringsplass i to store plassbygde skyvedørsgarderober med praktisk trådkurvsystem fra Elfa.

Soverom 2 I Barnerom, gjesterom eller kontor

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard som resten av leiligheten med lys enstavs eikeparkett med fas og glatte lysmalte overflater.

På soverommet har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Baderom I Stort, lyst og delikat flislagt fra 2012

Leiligheten har et stort, lyst og delikat flislagt baderom fra 2012. Baderommet har flotte fliser på gulv med gulvvarme, store fliser på veggene og downlights i himlingen.

Tidløs og påkostet baderomsinnredning med skuffer og stenbenkeplate med underlimt oppvaskkum med fossefall-armatur, speil med belysning over. Ytterligere gode oppbevaringsmuligheter i vegghengt høyskap. Baderommet er også utstyrt med romslig dusjnisje med glassdør og både hånd- og regnfallsdusj, samt vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.

Felleskostnader

Kr. 3 968,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Á-konto oppvarming og varmtvann, fibernett og TV, trappevask, vaktmestertjenester, garasje, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Herav:
Kr. 2 357,- Andel felleskostnader etter eierbrøk
Kr. 522,- Á-konto fjernvarme
Kr. 490,- DLG Uteareal
Kr. 389,- Fibernett og TV
Kr. 210,- Garasje

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2020.

Etasje

7 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 565 137 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 634 491 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Se tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2015. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 87 kvm, Bruttoareal: 95 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt, forretningsfører skal underrettes omgående. Se også vedlagte vedtekter og husordensregler for utfyllende informasjon.

Bruksretten til garasjeplassen kan leies ut, men kun til øvrige seksjons- og næringseiere. Se også vedlagte vedtekter for sameiet Det Lille Grønne for utfyllende informasjon.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren gulvvarme i alle rom. Elektrisk gulvvarme på baderom. Á-konto oppvarming og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med parkering i sokkelet etter bestemmelsene i S-3727 av 26.08.1999. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak

Sandakerveien 58 C, Bolig og næring, politisk behandling
Saksnummer: 201414656 - Reguleringssak

Ivan Bjørndals gate 5 - Fasadeendring - Oppføring av takterrasse
Saksnummer: 202009347 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 30.06.2020

Ivan Bjørndals gate 1-3 - Etablering av trapp mellom Akerselva og Sandakerveien
Saksnummer: 202007409 - Byggesak
Status: Søknad under behandling

Sandakerveien 59 - Fornyelse, ombygging og påbygg - Sandaker senter og Deichman bibliotek
Saksnummer: 201909849 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 14.01.2020

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Bruksrett, tinglyst den 14.09.2010, dagboknummer 693204. Rettighetshaver: Gnr: 224, bnr: 399 i Oslo kommune. Rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger.
* Bestemmelse iflg. skjøte, tinglyst den 21.09.2012, dagboknummer 780676. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening.
* Seksjonering, tinglyst den 11.09.2012, dagboknummer 746071. Opprettet seksjoner: Snr: 45. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 87/4170.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Lilleborg C2 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 999 163 637, og består av 51 boligseksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS fom. 01.07.2020.

Sameiet Lilleborg Det Lille Grønne (DLG)
Det er til hver seksjon knyttet en sameieandel i sameiet Det Lille Grønne. DLG er et sameiet for alle boligblokkene på lilleborg og dekker området fra broen ved Treschowsgate til Jerusalem broen rett ovenfor Ivan Bjørndals gate 5 og 7 og har ansvaret for vedlikehold og beplantning av grøntområdene. DLG er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 986 960 066, og består av utearealer og garasjeanlegg. Sameierne skal følge de til enhver tid gjeldende vedtekter i Det Lille Grønne. Eierandelen i dette sameiet kan ikke skilles fra seksjonene. Vedtektene til sameiet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.

Ligningsposter per 31.12.2019:
Andel fellesformue: Kr. 21 648,-
Andel fellesgjeld: Kr. 8 384,-

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Sparebank 1 Skadeforsikring AS. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 2 070 205,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 1 745 954,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 319 822,-.

Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 351 946,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan eie mer enn to seksjoner.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så langt dyreholdet ikke kan være egnet til å være eller er til ulempe eller sjenanse for andre seksjonseiere, andre brukere av leiligheter i sameiet, eller sameiet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,60 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Erik Danielsen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.